ABD'lilerin çoğu 2024 seçimi davalarında "Yüksek Mahkeme'ye güvenmiyor"

Katılımcıların yarısından fazlası SCOTUS'un "doğru kararlar" vereceğine güvenmediğini söylüyor

(AA)
(AA)
TT

ABD'lilerin çoğu 2024 seçimi davalarında "Yüksek Mahkeme'ye güvenmiyor"

(AA)
(AA)

Yeni bir anket, Amerikalıların çoğunun Yüksek Mahkeme'nin (Supreme Court of The United States/SCOTUS) 2024 seçimiyle ilgili davalarda adil karar vereceğinden şüphe duyduğunu ortaya koydu.

CNN'in pazartesi günü yayımladığı bir ankete göre, katılımcıların yüzde 58'i "doğru kararlar" vermede SCOTUS'a güvenmediklerini söyledi.

Yüksek Mahkeme'ye güvenip güvenmedikleri sorulduğunda, katılımcıların yüzde 58'i ya "hiç" ya da "biraz" cevabını verdi.

Sadece küçük bir grup (katılımcıların yüzde 11'i) SCOTUS'a "büyük ölçüde" güvendiklerini söylerken, yüzde 31'i "orta derecede" dedi.

Ankete göre Demokratların yüzde 63'ü mahkemeye biraz güvendiğini belirtirken, bu kişiler arasında yüzde 27'si hiç güvenmediğini, yüzde 36'sıysa çok az güvendiğini ifade etti.

Cumhuriyetçiler mahkemeye daha fazla güven duyarken, yüzde 48'i sınırlı güven duyduğunu belirtti. Bunların arasında yüzde 17'si hiç güvenmediğini, yüzde 31'iyse biraz güvendiğini söyledi. Bağımsızlar da Demokratlarla benzer görüşlere sahip.

SSRS'in gerçekleştirdiği CNN anketine göre Amerikalıların çoğunluğu, yaklaşan başkanlık seçiminden önce, eski başkan Donald Trump'ın 2020 seçimini baltalama girişimleriyle ilgili federal suçlamalar hakkında bir karar verilmesini bekliyordu.

Pek çok kişi Trump'ın kazanması halinde suçlu bulunduğu federal suçlar için kendisini affedeceğini ya da kasımdaki seçimde yenilgiye uğraması halinde adaylıktan çekilmeyeceğini tahmin ediyordu.

Amerikalıların neredeyse yarısı (yüzde 48'i) 2024 başkanlık seçiminden önce suçlamalarla ilgili bir karara varılmasının çok önemli olduğunu düşünürken, yüzde 16'sı o zamana kadar bir karara varılmasını tercih ettiğini belirtti.

Sadece yüzde 11'lik bir kesim davanın seçim sonrasına ertelenmesini savunurken, yüzde 25'lik bir kesimse davanın ne zaman görüleceği konusunda kayıtsız kaldı.

Independent Türkçe



Suudi Arabistan-ABD görüşmesinde Gazze, Sudan, Yemen ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı

Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
TT

Suudi Arabistan-ABD görüşmesinde Gazze, Sudan, Yemen ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı

Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve ABD'li mevkidaşı Marco Rubio, Gazze Şeridi, Sudan, Yemen ve Rusya-Ukrayna krizindeki gelişmeleri ele alarak bu konularda ve uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması için sarf edilen çabalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Washington'da ABD Dışişleri Bakanlığı merkezindedün bir araya gelen ikili, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda koordinasyon ve ortak eylemleri yoğunlaştırmanın yollarını ele aldı.

Prens Faysal bin Ferhan ve Rubio iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ve bu ilişkileri çeşitli alanlarda geliştirme ve iyileştirme fırsatlarını gözden geçirdiler.

sdfrgt
Bakan Rubio, dün Washington'daki bakanlık merkezinde Prens Faysal bin Ferhan'ı kabul etti (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre toplantıya Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Prenses Rima bint Bendar bin Sultan, Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Danışmanı Prens Musab bin Muhammed el-Ferhan ve Bakan Danışmanı Muhammed el-Yahya da katıldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini ele almak ve en önemli bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili gelişmeleri ve bunlar üzerinde sarf edilen çabaları görüşmek üzere resmi bir ziyaret için salı günü Washington'a geldi.

Ziyaret, ABD Başkanı Donald Trump'ın mayıs ayında Suudi Arabistan'a yapmayı planladığı ve ikinci dönemindeki ilk dış gezisi olan ziyaretin öncesinde gerçekleşiyor.