Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir
TT

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray'ın önünün kesilmek istendiğine yönelik bir eğilim seziyoruz. Biri çıkıyor 'son iki şampiyonluk şaibelidir' diyor, iki hakemi gösteriyor. Bu ara zaten Kulüpler Birliği'ne birlik demeye dilim varmıyor, içerisinde bir takımın olmadığı yer birlik olmaz. Bizim için yok hükmündedir" dedi.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün yeni imzaladığı sponsorluk anlaşmasının töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Her kulübün hakem eleştirisi yaparken objektif olması gerektiğini ifade eden Cengiz, "Türk futbolunun en büyük rahatlama noktası, futboldur. Lütfen toplumun dinamikleriyle oynamayın. Biz rakiplerimize değerli diyoruz. Kendimize duyduğumuz saygıdan bunu diyoruz. Bazı rakiplerimiz şampiyonluklarımıza ‘lekeli şampiyonluk' diyor. Bütün yöneticiler, kendi takımlarının formalarını bir kenara bırakıp hakemlere direktif vermeliler" diye konuştu.
"Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir"
Cengiz, "Biz herkese 10 numara ile başlarız, TFF ve kurumları da dahil. Biz geçen sezon yarışı kaybeden rakiplerimizin kendi taraftarlarına şirin gözükmek için yaptığı açıklamaları gördük. Biz geçen sezon şerefli bir şampiyonluk kazandık. TFF ve kurullarının bu sezonki tavırları bizi müthiş derecede rahatsız ediyor. Biz, burada Galatasaray'ın önünün kesilmek istendiğine yönelik bir eğilim seziyoruz. Biri çıkıyor 'son iki şampiyonluk şaibelidir' diyor, iki hakemi gösteriyor. Bu ara zaten Kulüpler Birliği'ne birlik demeye dilim varmıyor, içerisinde bir takımın olmadığı yer birlik olmaz. Bizim için yok hükmündedir" şeklinde konuştu.
"41 bin dolayında kombine sattık"
Yeni sezon kombine ve loca satışlarına ilişkin de bilgi paylaşan Cengiz, "Kombinelerde sayısal olarak neredeyse doyma noktasındayız. Rakamsal olarak ihtiyaçlar tabi ki bitmez. 41 bin dolayında bir satış gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimizde 75 loca boştu şu anda 30'a düşmüş durumda. Bizi son transferlerden sonra taraftarlarımızın desteği memnun ediyor. Biz bu desteğin maddi mecralara dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Burada özellikle localar için ben bir yarış öneriyorum. Sadece forma almakla yetmez, forma yetiştiremiyoruz. Forma temin eden sponsorumuzla bir sorunumuz oldu.
Geçmiş yönetimlerin maddi sorunları karşılayamamasını sebep göstererek forma temini konusunda bize sorun çıkardılar. Salt ticari açıdan haklı olabilirler ama bizim 1 aydan bu yana, ana forma sponsorumuza tek kuruş borcumuz yok, teminatı da yolladık. Nakit olarak peşin çalışıyoruz. T-shirt yaptırıyoruz, taraftarımızdan bu konuda şikayet alıyoruz. 90'a yakın mağazamız var, tek tek bütün sorunlarla ilgileniyoruz. Sahte forma satan numaraları deklare ediyoruz, web sitemizde ilan edilen numaralar dışındaki numaralara itibar etmesinler. Sadece forma satarak bir takımı finanse edemeyiz. Hedefimiz, yabancı takımları yenip zirveye olan yürüyüşümüzü devam ettirmektir" ifadelerini kullandı.
"Galatasaray'ı cezalandırma eğilimi seziyoruz"
Cengiz, sarı-kırmızılı takıma karşı cephe alındığını dile getirerek, "Sezon başında yeni bir federasyona beyaz sayfa açmamız gerekiyordu. Geçen yıldan kalan bir takım rahatsızlıkları kör gözüne tekrar sahaya sürülmesi, hakemlerin Galatasaray'a faul, sarı, kırmızı kart gösterme cesareti, bizi rahatsız ediyor. Biz burada, sanki Galatasaray'ı cezalandırmak ister gibi, durdurmak ister gibi bir eğilim seziyoruz" dedi.
"Şenol Hoca'yı gördüğümde serzenişte bulunabilirim"
A Milli Takım'da Galatasaraylı futbolcu bulunmamasına yönelik bir soruya cevap veren Cengiz, "Biz milli olan her şeye sahip çıkarız, ister bizde oynasın, ister oynamasın. Şenol hocayı görünce; Emre Mor, Adem Büyük ve Şener Özbayraklı'yı Mili Takım'a neden almadığı konusunda serzenişte bulunabilirim. Ben olsam alırım, benim görüşüm" şeklinde konuştu.
Yusuf Günay: 10 bin kapasite arttırımı olacak
Galatasaray İkinci Başkanı Yusuf Günay ise Türk Telekom Stadı'nda kapasite artırımı için başvuru yapıldığını ifade ederek, "Bildiğiniz gibi son bir kanun değişikliği yapıldı. Burada ayakta seyirci alınmasına, bakanlık izniyle imkan tanındı. Biz de bakanlığa başvurduk, 10 bin küsur ilave bir kapasite artırımı olacak. İzin bekliyoruz, koltuk siparişlerini vereceğiz. En kısa sürede bu arttırımı gerçekleştireceğiz. Şampiyonlar Ligi maçları portatif koltuklarla izlenebilecek. Statta 4 bin civarında VIP koltuğu da yeniliyoruz" bilgisini paylaştı.



Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
TT

Avusturya teknik direktörü Rangnick: Messi'ye çifte standart uygulandı

Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)
Lionel Messi'nin açılış golü, Ralf Rangnick'in "sinirini bozdu" (Reuters)

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick, takımının Arjantin'e 2-0 yenildiği maçta Lionel Messi'nin attığı ilk golde "çifte standart" uygulandığını iddia ederek öfkesini dile getirdi.

Pazartesi günü Dallas'ta oynanan maçta son şampiyon Arjantin'in 2-0'lık galibiyetindeki iki golü atan Messi, Miroslav Klose'yi geride bırakarak Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan oyuncusu oldu.

Ancak Alexis Mac Allister'ın Xaver Schlager'e sert müdahalesinin ardından ilk gole giderken faul yapıldığını düşünen Rangnick durumdan rahatsız.

Rangnick, hakem Amin Omar'ın VAR incelemesinin ardından karşılaşmanın başlarında verilen bir penaltıyı da kaçıran Messi hakkında, "39 yaşında biri, Dünya Kupası'nın başındaki bir maçta iki gol, toplamda da 5 gol atabiliyorsa bu bir fark yaratır" dedi.

Onun ayrı bir seviyede olduğunu biliyorduk ve Lionel Messi en iyilerden biri, hatta en iyisi olduğunu gösterdi. Ancak bence ikinci golde bizim de payımız var, bu bizim hatamız. İlk golde 4. hakemden, penaltı vuruşundan önce yaptığı şeyi yapmasını isterdim; bakıp herkesin gördüğü şeyi, yani (Xaver) Schlager'e yapılan faulü görmeliydi. Bu sinir bozucuydu. Ancak genel olarak takımımdan memnunum ve bugün sergiledikleri oyunun arkasındayım.

Messi'nin attığı iki gol, onu 18 golle Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan futbolcusu konumuna taşırken Rangnick, eski Barcelona oyuncusunu 90 dakika boyunca kontrol altında tutmak için takımının yapabileceği pek bir şey olmadığını kabul etti. Rangnick "Bu Lionel Messi" dedi. 

Maçı belirlemek için çok fazla pozisyona ihtiyacı yok.

Açılış maçında Ürdün'ü 3-1 yenerek üç puan toplayan Avusturya, Cezayir'le oynayacağı grup aşamasının son maçına, eleme turlarına kalma şansını koruyarak girecek. Rangnick, Arjantin'e karşı alınan yenilgiye rağmen takımının Dallas Stadyumu'nda sergilediği performansın birçok yönünden memnun kaldı.

Teknik direktör, "Dünya Kupası'ndaki her maçta, ivmenin bir takımın lehine olduğu aşamalar vardır" dedi. 

Burada bizim lehimizdeydi, onlar penaltıyı kaçırdı ve ondan sonra oyundaydık. Oyuncularımdan ikinci yarıda daha cesur olmalarını ve şut çekmelerini isteyebilirdim.Topa biz hakimdik; çoğu kişi oyunu bu kadar domine edeceğimizi beklemiyordu. İkinci yarıda üst düzey bir performans sergilediğimizi düşünüyorum.

AP'den de yararlanılmıştır

Independent Türkçe


Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
TT

Norveç, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükselen altıncı takım oldu

Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)
Haaland, takımını zafere taşıdı (AFP)

Norveç Milli Futbol Takımı; ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'nda son 32 turuna kalmayı başaran altıncı takım oldu.

Grup aşamasındaki I Grubu ikinci maçında Norveç, Senegal’i 3-2’lik skorla geçerek heyecan dolu bir galibiyete imza attı.

Maçta perdeyi 43. dakikada Marcus Pedersen açarak Norveç'i öne geçirdi. Ardından 48. dakikada sahneye çıkan Erling Haaland, takımının ikinci golünü kaydetti ve turnuvadaki ikinci maçında da fileleri havalandırma serisini sürdürdü.

Senegal, 53. dakikada Ismaïla Sarr'ın golüyle farkı bire indirse de Haaland, 58. dakikada bir kez daha fileleri sarsarak Norveç'in üçüncü golünü kaydetti. Açılış maçında Irak'ı 4-1 mağlup ettikleri mücadelede de duble yapan Haaland, bu golle birlikte turnuvadaki gol sayısını 4'e yükseltti.

 Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)Beraberliğe çok yaklaşan Senegalli oyuncularda hayal kırıklığı hâkim (AFP)

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında heyecan zirveye tırmandı. 90+3. dakikada Sarr, kendisinin ve Senegal'in ikinci golünü atarak durumu 3-2'ye getirdi. Kalan sürede Senegal beraberlik golü için bastırsa da çabaları sonuç vermedi.

Bu sonuçla puanını 6'ya çıkaran Norveç, averajla lider Fransa'nın ardında ikinci sırada yer aldı ve her iki takım da son grup maçları öncesinde eleme turlarına kalmayı garantiledi.

Puanı bulunmayan Senegal ise averajla son sıradaki Irak'ın önünde üçüncü sırada kaldı. Son hafta karşı karşıya gelecek olan iki takım, maçı kazanarak grubu üçüncü tamamlamayı ve 12 gruptaki en iyi 8 grup üçüncüsü arasına girerek son 32 turuna kalma umutlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor.


Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
TT

Mbappe'nin Irak'ta attığı iki golle Fransa'yı son 32 turuna taşıdı

Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)
Mbappe, attığı iki golle maçta başrol oynadı (DPA)

Fransa, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda 32. tura yükselen takımlar kervanına katıldı. “Horozlar”, Irak’ı 3-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet elde etti.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada mücadeleler devam ederken, karşılaşma Philadelphia’da oynandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının başlangıcı, şiddetli yağış nedeniyle yaklaşık iki saat gecikti. Bu durum, turnuvada hava koşulları nedeniyle yaşanan ilk uzun süreli ara olarak kayıtlara geçti.

Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)Fransa, Irak karşısında rahat bir galibiyet elde etti. (Reuters)

Maçta yıldız futbolcu Kylian Mbappé öne çıktı. Fransa Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Mbappé, 14. ve 54. dakikalarda attığı gollerle takımını öne taşıdı.

Mbappé, Dünya Kupası’ndaki gol sayısını 16’ya yükselterek, turnuva tarihinin en golcü oyuncuları listesinde ikinci sırayı Alman eski futbolcu Miroslav Klose ile paylaştı. Zirvede ise 18 golle Arjantinli Lionel Messi bulunuyor.

Fransa’nın üçüncü golü ise Ousmane Dembélé’den geldi. Dembélé, turnuvadaki ilk golünü kaydederek skoru belirledi.

Bu sonuçla Fransa puanını 6’ya yükselterek grubun lideri oldu ve 32. turu garantiledi. Irak ise puansız şekilde grubun son sırasında kaldı.