Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir
TT

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Mustafa Cengiz: Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray'ın önünün kesilmek istendiğine yönelik bir eğilim seziyoruz. Biri çıkıyor 'son iki şampiyonluk şaibelidir' diyor, iki hakemi gösteriyor. Bu ara zaten Kulüpler Birliği'ne birlik demeye dilim varmıyor, içerisinde bir takımın olmadığı yer birlik olmaz. Bizim için yok hükmündedir" dedi.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, sarı-kırmızılı kulübün yeni imzaladığı sponsorluk anlaşmasının töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Her kulübün hakem eleştirisi yaparken objektif olması gerektiğini ifade eden Cengiz, "Türk futbolunun en büyük rahatlama noktası, futboldur. Lütfen toplumun dinamikleriyle oynamayın. Biz rakiplerimize değerli diyoruz. Kendimize duyduğumuz saygıdan bunu diyoruz. Bazı rakiplerimiz şampiyonluklarımıza ‘lekeli şampiyonluk' diyor. Bütün yöneticiler, kendi takımlarının formalarını bir kenara bırakıp hakemlere direktif vermeliler" diye konuştu.
"Kulüpler Birliği bizim için yok hükmündedir"
Cengiz, "Biz herkese 10 numara ile başlarız, TFF ve kurumları da dahil. Biz geçen sezon yarışı kaybeden rakiplerimizin kendi taraftarlarına şirin gözükmek için yaptığı açıklamaları gördük. Biz geçen sezon şerefli bir şampiyonluk kazandık. TFF ve kurullarının bu sezonki tavırları bizi müthiş derecede rahatsız ediyor. Biz, burada Galatasaray'ın önünün kesilmek istendiğine yönelik bir eğilim seziyoruz. Biri çıkıyor 'son iki şampiyonluk şaibelidir' diyor, iki hakemi gösteriyor. Bu ara zaten Kulüpler Birliği'ne birlik demeye dilim varmıyor, içerisinde bir takımın olmadığı yer birlik olmaz. Bizim için yok hükmündedir" şeklinde konuştu.
"41 bin dolayında kombine sattık"
Yeni sezon kombine ve loca satışlarına ilişkin de bilgi paylaşan Cengiz, "Kombinelerde sayısal olarak neredeyse doyma noktasındayız. Rakamsal olarak ihtiyaçlar tabi ki bitmez. 41 bin dolayında bir satış gerçekleştirdik. Biz göreve geldiğimizde 75 loca boştu şu anda 30'a düşmüş durumda. Bizi son transferlerden sonra taraftarlarımızın desteği memnun ediyor. Biz bu desteğin maddi mecralara dönmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Burada özellikle localar için ben bir yarış öneriyorum. Sadece forma almakla yetmez, forma yetiştiremiyoruz. Forma temin eden sponsorumuzla bir sorunumuz oldu.
Geçmiş yönetimlerin maddi sorunları karşılayamamasını sebep göstererek forma temini konusunda bize sorun çıkardılar. Salt ticari açıdan haklı olabilirler ama bizim 1 aydan bu yana, ana forma sponsorumuza tek kuruş borcumuz yok, teminatı da yolladık. Nakit olarak peşin çalışıyoruz. T-shirt yaptırıyoruz, taraftarımızdan bu konuda şikayet alıyoruz. 90'a yakın mağazamız var, tek tek bütün sorunlarla ilgileniyoruz. Sahte forma satan numaraları deklare ediyoruz, web sitemizde ilan edilen numaralar dışındaki numaralara itibar etmesinler. Sadece forma satarak bir takımı finanse edemeyiz. Hedefimiz, yabancı takımları yenip zirveye olan yürüyüşümüzü devam ettirmektir" ifadelerini kullandı.
"Galatasaray'ı cezalandırma eğilimi seziyoruz"
Cengiz, sarı-kırmızılı takıma karşı cephe alındığını dile getirerek, "Sezon başında yeni bir federasyona beyaz sayfa açmamız gerekiyordu. Geçen yıldan kalan bir takım rahatsızlıkları kör gözüne tekrar sahaya sürülmesi, hakemlerin Galatasaray'a faul, sarı, kırmızı kart gösterme cesareti, bizi rahatsız ediyor. Biz burada, sanki Galatasaray'ı cezalandırmak ister gibi, durdurmak ister gibi bir eğilim seziyoruz" dedi.
"Şenol Hoca'yı gördüğümde serzenişte bulunabilirim"
A Milli Takım'da Galatasaraylı futbolcu bulunmamasına yönelik bir soruya cevap veren Cengiz, "Biz milli olan her şeye sahip çıkarız, ister bizde oynasın, ister oynamasın. Şenol hocayı görünce; Emre Mor, Adem Büyük ve Şener Özbayraklı'yı Mili Takım'a neden almadığı konusunda serzenişte bulunabilirim. Ben olsam alırım, benim görüşüm" şeklinde konuştu.
Yusuf Günay: 10 bin kapasite arttırımı olacak
Galatasaray İkinci Başkanı Yusuf Günay ise Türk Telekom Stadı'nda kapasite artırımı için başvuru yapıldığını ifade ederek, "Bildiğiniz gibi son bir kanun değişikliği yapıldı. Burada ayakta seyirci alınmasına, bakanlık izniyle imkan tanındı. Biz de bakanlığa başvurduk, 10 bin küsur ilave bir kapasite artırımı olacak. İzin bekliyoruz, koltuk siparişlerini vereceğiz. En kısa sürede bu arttırımı gerçekleştireceğiz. Şampiyonlar Ligi maçları portatif koltuklarla izlenebilecek. Statta 4 bin civarında VIP koltuğu da yeniliyoruz" bilgisini paylaştı.



Suudi Arabistan Spor Bakanı: Körfez Kupası şampiyonluğuna ihtiyacımız vardı... Bu başarıyı temel alacağız

Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Türki el-Faysal (Fotoğraf: Adnan Mehdeli)
Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Türki el-Faysal (Fotoğraf: Adnan Mehdeli)
TT

Suudi Arabistan Spor Bakanı: Körfez Kupası şampiyonluğuna ihtiyacımız vardı... Bu başarıyı temel alacağız

Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Türki el-Faysal (Fotoğraf: Adnan Mehdeli)
Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Türki el-Faysal (Fotoğraf: Adnan Mehdeli)

Suudi Arabistan Spor Bakanı Prens Abdülaziz bin Türki el-Faysal, Suudi Arabistan Milli Takımı'nın “Körfez 27” şampiyonluğuna ulaşmasının, futbolun geliştirilmesine yönelik çalışmalar ve ortak çabaların sonucu olduğunu belirtti. Faysal, şampiyonluğun oyuncuların ve spor sisteminin aşması gereken bir engeli ortadan kaldırdığını ve bundan sonraki süreçte bu başarının üzerine inşa edeceklerini söyledi.

Spor Bakanı, şampiyonluğun ardından Şarku’l Avsat ve diğer medya kuruluşlarının temsilcilerine yaptığı açıklamada, “Hamdolsun, bugün oyuncuların çabaları ve herkesin el ele vermesiyle Allah bize bu başarıyı nasip etti. Bu şampiyonluğu hak etmek için çalışmalarımızı ve geliştirme çabalarımızı sürdüreceğiz. Turnuvanın ilk gününden itibaren oyuncular son derece odaklanmış ve kararlıydı. Herkes tek bir hedef için çalışıyordu: Şampiyonluğu kazanmak. Hamdolsun, oyuncular bunu başardı” şeklinde konuştu.

Prens Abdülaziz bin Türki, “Herkese, liderliğimizin ve Suudi halkının beklentileriyle uyumlu şekilde futbolu ve spor sistemini geliştirmek için çabalarımızı birleştirme sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Spor Bakanı, Şarku’l Avsat’ın, bu başarının 2027 Asya Kupası öncesinde nasıl ileri taşınacağına ilişkin sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Şüphesiz olumlu ve olumsuz yönlere, bu süreçte yapılan her şeye bakacak ve bunların üzerine inşa edeceğiz. ‘Kazanmak, kazanmayı getirir’ diye bir söz vardır. Bugün oyuncuların ihtiyaç duyduğu ve spor sistemi olarak bizim de ihtiyaç duyduğumuz bir şampiyonluğu kazanarak bu engeli aştık. Allah bugün bize başarıyı nasip etti. İnşallah önümüzdeki dönemde bu başarının üzerine inşa edeceğiz.”


Ronaldo sessizliğini bozdu: Milli takımdan ayrılmakla hata ettim, Jesus sözünü tutmadı

Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı’nda yeniden forma giymeye hazır (EPA)
Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı’nda yeniden forma giymeye hazır (EPA)
TT

Ronaldo sessizliğini bozdu: Milli takımdan ayrılmakla hata ettim, Jesus sözünü tutmadı

Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı’nda yeniden forma giymeye hazır (EPA)
Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı’nda yeniden forma giymeye hazır (EPA)

Cristiano Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ile yaşadığı son krize ilişkin sessizliğini bozarak milli takıma dönmeye hazır olduğunu açıkladı. Portekizli yıldızın açıklaması, milli takım kariyerinin sona erdiğine yönelik spekülasyonları da fiilen sonlandırdı.

Portekiz Milli Takımı kaptanı, 8 maddeden oluşan kapsamlı açıklamasında Norveç karşısında yedek kalmasının ardından milli takım kampından ayrıldığı için özür diledi. Ronaldo, kararının yanlış olduğunu kabul ederken Portekiz Futbol Federasyonu tarafından verilebilecek her türlü cezayı kabul etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ancak Ronaldo, aynı zamanda teknik direktör Jorge Jesus’a yönelik açık eleştirilerde bulundu. Yıldız futbolcu, milli takımdaki forma süresi ve maçlara katılımının yönetilmesi konusunda Jesus ile daha önce bir anlaşmaya vardıklarını, ancak teknik direktörün sözünü tutmadığını düşündüğünü söyledi.

41 yaşındaki yıldız, Norveç karşısında yedek bırakılmasına şaşırdığını ve yaklaşık yarım saat boyunca ısınmasına rağmen oyuna alınmadığını belirtti. Ronaldo, Jesus’ın yaşananlarla ilgili kamuoyuna açıklama yapacağı yönünde kendisine söz verdiğini ancak bunu gerçekleştirmediğini ifade etti.

Ronaldo ayrıca 2026 Dünya Kupası’nın ardından milli takım kariyerini sonlandırmayı düşündüğünü ve bunun için bir veda mektubu bile kaleme aldığını açıkladı. Ancak Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Pedro Proença’nın kendisini devam etmeye ikna ettiğini belirtti.

Ronaldo geleceğine ilişkin tartışmalara da son noktayı koydu. Yıldız oyuncu, fiziksel olarak hazır olması ve kulübü Nasr’da forma giymesi halinde, varsa kendisine uygulanacak cezanın ardından Portekiz Milli Takımı’nın hizmetinde olmaya devam edeceğini vurguladı.

Ronaldo, milli takım için her zaman olduğu gibi mücadele etmeye ve galibiyetler kazanmaya hazır olduğunu ifade etti.


Ronaldo milli takıma geri mi dönüyor?

Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'nun geri dönüşü için kapıyı açık bıraktı (Reuters)
Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'nun geri dönüşü için kapıyı açık bıraktı (Reuters)
TT

Ronaldo milli takıma geri mi dönüyor?

Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'nun geri dönüşü için kapıyı açık bıraktı (Reuters)
Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo'nun geri dönüşü için kapıyı açık bıraktı (Reuters)

Portekiz Teknik Direktörü Jorge Jesus, geçen hafta kadrodan ayrılma kararı alan Cristiano Ronaldo'nun milli takım kariyerine kaldığı yerden devam etmesinin memnuniyetle karşılanacağını ima etti.

Ülkesi adına çıktığı 234 maçta attığı 146 golle bu alanda rekoru elinde bulunduran, 5 kez Ballon d'Or ödülü kazanan ve halen Al Nassr forması giyen forvet, 27 Eylül'de Norveç deplasmanında alınan 2-1'lik Uluslar Ligi galibiyetinde yedek kulübesinde kalıp oyuna girmemesinin ardından takımdan ayrılmıştı.

Yaşanan bu anlaşmazlık, 41 yaşındaki oyuncunun milli takım kariyerinin sona ermesi ihtimalini doğurmuş, kendisi ise durumla ilgili "gerçekleri" zamanı gelince açıklayacağını ifade etmişti.

Ancak Jesus, pazar günü Norveç'e karşı iç sahada alınan 2-1'lik galibiyetin ardından basın toplantısında şunları söyledi:

İsterse milli takıma geri döner. Bir sonraki kadro açıklanmadan önce konuşabiliriz ama kararı verecek olan Cris.

İlk kadro seçimimde ona, 'Sana ihtiyacım var, oynasan da oynamasan da bana yakın olmana ihtiyacım var, sana ihtiyacım var' demiştim. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum.

Ronaldo, Portekiz'in Galler'e karşı aldığı açılış maçı galibiyetinde ilk 11'de sahaya çıkmış ancak Oslo'daki maçta yedek kulübesinde bırakılması kamuoyuna yansıyan bir anlaşmazlığa yol açmıştı.

Jesus daha sonra Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Pedro Proenca'nın habersiz ziyaretinin ardından çıkan anlaşmazlık ve acil görüşme haberlerini yalanlamaya çalışmıştı.

Tüm bu çabalara rağmen Ronaldo, Instagram üzerinden açıklama yayımlayarak kadrodan ayrıldığını doğrulamış ve ve milli takımdaki geleceğini belirsiz bırakmıştı.

Ronaldo, "Milli takımın basın toplantısının ve Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı'yla yaptığım görüşmenin ardından, milli takım antrenman kampından ayrılma kararı aldım" diye yazmıştı.

Kendimi her zaman adadığım milli takımdan ayrılmama neden olan gerçekleri, zamanı geldiğinde tüm Portekiz halkına açıklayacağım.

Şimdi Portekiz'e ve istisnasız bir şekilde tüm takım arkadaşlarıma başarılar dileme zamanı.

Ronaldo'nun yokluğunda Portekiz, Danimarka'da 4-2 kazanarak güçlü bir performans sergiledi ve milli arayı Norveç'e karşı evinde aldığı galibiyetle tamamladı. Bu sonuçlarla Portekiz, 12 puanın tamamını topladığı Dördüncü Grup'un zirvesinde.

Independent Türkçe