İran’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın yakalanması için yaptığı başvuru Interpol tarafından reddedildi.
İran, geçtiğimiz aylarda Tahran Başsavcılığı aracılığı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinde rolü olduğu gerekçesi ile ABD Başkanı Donald Trump'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi hakkında yakalama emri çıkartmıştı. İran, Trump hakkında çıkardığı yakalama emri ile ilgili Interpol'e başvuruda bulunmuştu.
Interpol, İran'ın başvurusunu reddetti. Yapılan açıklamada, “Interpol kurumunun kurallarının 3'üncü maddesi uyarınca Interpol'ün siyasi, askeri, dini veya ırksal nitelikte herhangi bir müdahale veya faaliyette bulunması kesinlikle yasaktır. Bu nedenle bu tür talepler genel sekreterliğe gönderilirse, Interpol tarafından dikkate alınmayacaktır” denildi.
Son Haberler
- Mısır ve 20 diğer ülkeden açıklama: İsrail'in Somaliland’ı tanıması kararını reddederken kararı Filistinlileri yerinden etme planlarıyla ilişkilendirdiler
- İsrail, son saldırıların akabinde Batı Şeria'daki bazı bölgeleri kuşattı
- Suudi Arabistan Savunma Bakanı’ndan Güney Geçiş Konseyi’ne Hadramut ve el-Mahra'yı terk etme çağrısı
Interpol'den İran'ın Trump talebine ret
https://turkish.aawsat.com/home/article/2361336/interpolden-iran%C4%B1n-trump-talebine-ret
Interpol'den İran'ın Trump talebine ret
Interpol'den İran'ın Trump talebine ret
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


