Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup etti

Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup etti
TT

Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup etti

Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup etti

Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek sezonu 2. sırada tamamladı.
Maçtan dakikalar (İlk yarı)
4. dakikada ceza sahasında içerisinde karambolde Abdulkadir Ömür'ün vuruşunda meşin yuvarlak Lung'ta kaldı.
11. dakikada Gustavo'nun pasında topla buluşan Sapunaru'nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
18. dakikada Pereira'nın sağ kanattan ortasında Campi'nin kafa vuruşu direkten oyun alanına geri döndü.
37. dakikada Kvrzic'in ortasında topa uzanan Pedro'nun kafa vuruşu kaleci Uğurcan'dan geri döndü. Yeniden topla buluşan Pedro'nun bir kez daha vuruşunda Uğurcan kalesini gole kapadı.
45+2. dakikada ara pasında topla buluşan Kravets'in vuruşunda meşin yuvarlak defanstan döndü.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
52. dakikada Kravets'in vuruşunda Hüseyin Türkmen topu çizgiden çıkardı.
60. dakikada Henrique'nin ortasında topa uzanan Enver Cenk Şahin'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.
63. dakikada topla buluşan Sörloth'un vuruşunda meşin yuvarlağı Lung çıkardı. Lung'tan dönen topu Novak, filelere gönderdi. 0-1
80. dakikada Abdulkadir Ömür'ün pasında ceza sahasında topla buluşan Sörloth'un vuruşunu kaleci Lung çeldi.
86. dakikada ceza sahasında Hüseyin Türkmen'in Djedje'e yaptığı hareket sonucu Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Henrique, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-1
88. dakika Kamil Ahmet'in ortasında topa yükselen Sörloth'un kafa vuruşunda Lung gole izin vermedi.
90. dakikada ceza sahası içerisinde oluşan karambolde topla buluşan Ömer Uzun'un vuruşunda top üstten auta gitti.
90+5. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Pereira'nın pasında topla buluşan Sörloth topu filelere yolladı. 1-2
Stat: Kadir Has
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Kayserispor: Lung, Angelo, Yasir Subaşı, Sapunaru, Kvrzic (Ömer Uzun dk. 81), Hasan Hüseyin Acar, Gustavo, Henrique, Djedje, Cenk Şahin (Stum dk. 62), Kravets
Yedekler: Doğan Alemdar, Lopes, Emre Demir, Aksel Aktaş, Mert Kula, Anthony, Furkan Polat, Oğuzhan Çapar
Teknik Direktör: Robert Prosinecki
Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Novak, Hüseyin Türkmen, Campi, Pereira, Abdulkadir Ömür, Sosa, Abdülkadir Parmak (Guilherme dk. 45), Ndiaye (Kamil Ahmet dk. 79), Ekuban (Bilal Başaçıkoğlu dk. 89), Sörloth
Yedekler: Erçe Kardeşler, Serkan Asan, Da Costa, Yusuf Sarı, Doğan Erdoğan, Koray Kılınç, Hosseini
Teknik Direktör: Eddie Newton
Goller: Novak (dk. 63), Sörloth (dk. 90+5) (Trabzonspor), Henrique (dk. 86 pen.) (Kayserispor)
Sarı kartlar: Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Enver Cenk Şahin, Gustavo (Kayserispor)



Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
TT

Portekiz teknik direktörüne Cristiano Ronaldo eleştirisi

Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)
Cristiano Ronaldo, Portekiz'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'le berabere kaldığı maçta gol atamadı (Reuters)

Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez, Dünya Kupası'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti'yle 1-1 berabere kalınan ve hayal kırıklığı yaratan maçta Cristiano Ronaldo'yu oyundan çıkarmadığı için "utanç verici" denerek eleştirildi.

6. Dünya Kupası'nda mücadele eden Ronaldo, Houston’da Portekiz’in dirençli Kongo takımının dirençli defansını aşmakta zorlandığı maçta oyuna dahil olmakta güçlük çekti.

41 yaşındaki oyuncu, büyük turnuvalarda üst üste 10 maçtır gol atamadı ve maç boyunca büyük ölçüde varlık gösterememesine rağmen Martinez’in yıldız oyuncusunu oyundan çıkarmaması dikkat çekti.

BBC Radio 5 Live için maçı yorumlayan eski İngiltere forveti Chris Sutton, Martinez'i eleştirerek Ronaldo'yu oyundan çıkarmaktan "korktuğunu" söyledi.

Sutton, 83. dakikada Ronaldo yerine orta saha oyuncusu Vitinha'nın çıkıp forvet Goncalo Ramos'un oyuna girmesi üzerine "Bu utanç verici" dedi.

Bu, Roberto Martinez için utanç verici. Hepimiz Martinez'in izlediğinden farklı bir maçı mı izliyoruz? Onu oyundan çıkarmaktan korkuyor. Bu tavrıyla teknik direktör gibi davranmıyor. Ronaldo galibiyet golünü atabilir ama futbol onu bırakmış. O harika bir oyuncu. Bir zamanlar oyun kurucuydu ama şimdi fırsatçı golcü. Sadece ceza sahası golcüsü değil, takım üzerinde de büyük söz sahibi. Martinez'in bazı tercihlerini anlamıyorum. Cristiano Ronaldo maç boyunca oyunun dışında kaldı ve tempoya ayak uyduramadı. Martinez'in teknik direktörlük yetkisini kullanacak cesareti göstermesi gerekiyor. Portekiz takımının gerçek anlamda kontrolünü elinde tutamıyor ve sorun da bu.

Görsel kaldırıldı.
Roberto Martinez, Ronaldo'yu oyundan çıkarmamaya karar verdi (Reuters)


İngiltere'nin eski kaptanı ve Manchester United'da Ronaldo'yla takım arkadaşı olan Wayne Rooney, Portekiz'in Kuzey Amerika'daki ilk maçında sergilediği genel performansı eleştirdi.

"Gruptaki ilk maç çok önemlidir ve bu şekilde performans gösteren Portekiz'den daha enerjik oynamasını bekliyordum" dedi.

Takımın daha enerjik ve daha çok koşan bir görüntü vermesi lazım. Ayrıca zaman zaman Cristiano Ronaldo'nun önüne koşular atan oyuncuların bulunması da şart. Bence Portekiz kötü bir performans sergiledi.

229 milli maçta 143 golü bulunan Ronaldo, bu yaz 6 Dünya Kupası'nda gol atan ilk oyuncu olmayı hedefliyor. Portekiz bir sonraki maçında salı günü Özbekistan'la karşılaşacak.

Independent Türkçe


Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
TT

Meksika Kore'yi tek golle geçerek ikinci tura yükselen ilk takım oldu

Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)
Meksika iki maçta da yenilgisiz bir performans sergileyerek ikinci tura yükseldi (Reuters)

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasında Güney Kore’yi 1-0 mağlup ederek turnuva tarihinde son 32 turuna yükselen ilk takım oldu.

Dün akşam Meksika’nın Guadalajara kentinde oynanan ve A Grubu’nun ikinci karşılaşması olan mücadelede Meksika’ya galibiyeti getiren golü 50. dakikada Luis Romo kaydetti.

Bu sonuçla Meksika puanını 6’ya yükselterek grup liderliğini garantiledi ve son maçta Çekya karşısında alınacak sonuca bakmaksızın son 32 turuna yükselmeyi garantiledi. Güney Kore ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı.

Çekya 1 puanla üçüncü sırada bulunurken, aynı puana sahip Güney Afrika ise averajla son sırada yer alıyor.

2026 Dünya Kupası’nda ilk kez uygulanan son 32 turu, turnuvada ilk eleme aşaması olarak hayata geçirildi. Turnuvanın 48 takıma çıkarılmasıyla birlikte format yeniden düzenlendi.

1986 Meksika Dünya Kupası’ndan bu yana 24 takımlı formatta ilk eleme turu son 16 turu olurken, yeni formatla birlikte eleme aşaması son 32 turuyla başlamış oldu.

Turnuvada yer alan 48 takım, 12 gruba ayrıldı. Her grupta 4 takım bulunurken, gruplarını ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 8 üçüncü takım bir üst tura yükselebilecek.


ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
TT

ABD'li Teknik Direktör Marsch'ın kutlaması sonrası Katar ve Kanadalı oyuncular arasında gerginlik

Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)
Maçın bitiş düdüğünün ardından iki takımın oyuncuları arasında arbede çıktı (Reuters)

Kanada ile Katar arasında oynanan ve Kanada'nın 6-0'lık farklı galibiyetiyle sonuçlanan 2026 Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasının ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından televizyon kameralarına yansıyan görüntülerde, Katar Milli Takımı Teknik Direktörü Julen Lopetegui'nin Kanada Teknik Direktörü Jesse Marsch'a tepki gösterdiği görüldü. İspanyol çalıştırıcının, rakip takımın galibiyet kutlamalarında aşırıya kaçmaması yönünde Marsch'ı uyardığı belirtildi.

Ancak Kanada Teknik Direktörü bu eleştiriyi kabul etmezken, yüz ifadelerine yansıyan rahatsızlığın ardından takım taraftarlarının bulunduğu bölüme giderek 6-0'lık galibiyeti kutladı.

Marsch'ın davranışları Katar cephesinde hoşnutsuzluğa neden olurken, iki takımın oyuncuları ve teknik ekipleri arasında kısa süreli sözlü tartışmalar ve itişmeler yaşandı. Ancak olaylar kısa sürede yatıştırıldı ve taraflar soyunma odalarına yöneldi.

Öte yandan Katar'ın son 16 turuna yükselme umutları tamamen sona ermiş değil. "Anabi" lakaplı Katar Milli Takımı'nın, son grup maçında Bosna-Hersek'i mağlup etmesi gerekiyor. Katar, bu durumda turnuvadaki 12 grubun üçüncüleri arasında en iyi 8 takım arasına girerek eleme aşamasına yükselme şansını sürdürebilecek.