İsrail Sağlık Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada 2 bin 104 yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesiyle rekor sayıda günlük vaka kaydedildiğini duyurdu.
Daha önce yapılan açıklamalarda günlük 2 bin vaka sayısının geçilmesi halinde tam sokağa çıkma yasağı da dahil olmak üzere sert kısıtlama önlemlerinin uygulanacağı bildirilmişti.
Mayıs ayının ortasında günlük vaka sayısı iki haneliydi. Ancak kısıtlamaların kaldırılmasından bu yana vaka sayılarında büyük bir artış yaşandı.
İsrail’de şimdiye kadar 34 bin 521’i aktif olmak üzere 67 bin 734 koronavirüs vakası kaydedildi. 491 kişi ise öldü.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu salgına yönelik verdiği ilk tepkide övgü toplamıştı. Ancak hükümetin üzerindeki baskı şu an koronavirüs salgını ve ekonomik kriz ile başa çıkamaması sebebiyle artmış durumda. Ülke içinde öfke hakim.
Son olarak işsizlik oranının yüzde 20'ye yükselmesi nedeniyle protestocular sokaklara döküldü.
İsrail’de günlük koronavirüs vaka sayısında rekor kaydedildi

Tel Aviv yakınlarındaki bir sağlık merkezi. (AFP)
İsrail’de günlük koronavirüs vaka sayısında rekor kaydedildi

Tel Aviv yakınlarındaki bir sağlık merkezi. (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة