İspanya'nın Galiçya özerk bölgesinde yeni tip korona virüsün (Covid-19) bulaşma tehlikesini arttırdığı gerekçesiyle halka açık yerlerde sigara içmek yasaklandı.
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son haftalarda vaka sayısının artışa geçtiği İspanya'da yeni önlemler getirildi. İspanya'nın özerk bölgesi Galiçya'da salgınla mücadelede kapsamında yerel yönetim tarafından alınan karara göre tüm cadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı. Yasağın, uzmanlar tarafından şu anda 827 aktif vakanın bulunduğu bölgede Covid-19'un yayılmasını engellemek için önerildiği ifade edildi. Sigara içenlerin maske takmaması nedeniyle bulaşma riskinin arttığı belirtildi. Bölge Başbakanı Alberto Nunez Feijoo gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Sigara içmek yakındaki insanlarla ve herhangi bir sosyal mesafe olmadan yüksek bir enfeksiyon riski oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
Sigara yasağının fiziki mesafe kuralının uygulanamadığı kafe, bar ve restoran teraslarında da geçerli olacağı aktarıldı.
İspanya'nın Galiçya özerk bölgesinde sigara yasağı
https://turkish.aawsat.com/home/article/2446251/i%CC%87spanyan%C4%B1n-gali%C3%A7ya-%C3%B6zerk-b%C3%B6lgesinde-sigara-yasa%C4%9F%C4%B1
İspanya'nın Galiçya özerk bölgesinde sigara yasağı
İspanya'nın Galiçya özerk bölgesinde sigara yasağı
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor