Kuveyt İçişleri Bakanı, kişisel verilerin sızdırılması meselesi ile ilgili acil bir soruşturma talebinde bulunarak güvenoyu oturumunu bekliyorhttps://turkish.aawsat.com/home/article/2461001/kuveyt-i%CC%87%C3%A7i%C5%9Fleri-bakan%C4%B1-ki%C5%9Fisel-verilerin-s%C4%B1zd%C4%B1r%C4%B1lmas%C4%B1-meselesi-ile-ilgili-acil
Kuveyt İçişleri Bakanı, kişisel verilerin sızdırılması meselesi ile ilgili acil bir soruşturma talebinde bulunarak güvenoyu oturumunu bekliyor
Kuveyt/Mirza el-Huveylidi
TT
TT
Kuveyt İçişleri Bakanı, kişisel verilerin sızdırılması meselesi ile ilgili acil bir soruşturma talebinde bulunarak güvenoyu oturumunu bekliyor
Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Enes Halid es-Salih, bakanlığının vatandaşların üzerinde casusluk yapmakla suçlanmasına ilişkin acil ve hızlı bir soruşturma yürütüleceğine dair taahhütte bulundu. Bu, geçtiğimiz salı günü bakan hakkında yapılan gensoru oturumu sırasında Meclis’in gündemine taşınan bir konuydu ve söz konusu oturum önümüzdeki çarşamba günü İçişleri Bakanı için güven oylaması yapılması talebiyle sona ermişti.
Sosyal medyada sızdırılan belgelerde, aralarında parlamenterlerin ve basın mensuplarının da bulunduğu önde gelen isimlerin hesaplarına yönelik kayıt ve casusluk faaliyetlerini ortaya çıkardı ve bu da Kuveyt’te büyük bir öfke dalgasına yol açtı.
İçişleri Bakanı Enes es-Salih dün yaptığı açıklamada “Vatandaşların hesaplarının gizlice gözetlenmesi anayasayı ciddi bir şekilde ihlal etmek demektir. Sonuçları 48 saat içerisinde teslim edilecek acil bir soruşturma talebinde bulundum” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Enes es-Salih Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Vatandaşların sosyal medya hesaplarını gizlice dinlemek ve gözetlemek anayasayı ciddi bir şekilde ihlal etmektir. İçişleri Bakanı makamında bulunduğum süre boyunca böyle bir şey olmasına razı olmayacağım” ifadelerini kullandı.
Enes “2018 kayıtlarına ilişkin 48 saat içerisinde sonuçları teslim edilecek acil bir soruşturma talebinde bulundum. Buna karıştığı tespit edilen herkesi durdurma ve hesap vermesini sağlama konusunda tereddüt etmeyeceğim ve sızıntılar için bağımsız soruşturma komiteleri var” dedi.
Meclisin ve halkın öfkesi arasında, Başsavcılık’tan Kamu Avukatı Müsteşar Muhammed ed-Daic, sosyal medyadaki bir dizi şüpheli sahte hesap hakkında Başsavcıya şikayette bulunarak bu hesapların, Başsavcılık’taki mevcut çalışmaları esnasında ve önceki yıllarda Ceza Mahkemesi başkanlığını yürüttüğü sıralarda ulusal güvenliğe zarar veren suçlarla mücadeledeki yaklaşımı yüzünden itibarını zedelemeye çalıştığını vurguladı.
Daic “Arkasında adaletten kaçan şüpheli kişilerin olduğu bu hesaplar, Başsavcılık’taki mevcut çalışmalarımız ve önceki yıllarda Ceza Mahkemesi başkanlığı görevini yürüttüğümüz sıralarda ulusal güvenliğe zarar veren suçlarla mücadeledeki yaklaşımımız yüzünden itibarımızı zedeleyecek iftiralarda bulunmaya çalışıyor” dedi.
Daic şikayetinde tüm devlet kurumlarına saldırmak için kasıtlı ve sistematik bir plan olduğunu vurguladı. Daic sahte hesapların arkasındaki grubun gözünü devletten intikam alma, temellerini sarsma ve hukuki, sosyal ve siyasi sistemini baltalama hevesinin bürüdüğünü söyledi.
Daic, her türlü meşru yolu kullanarak bu şüpheli hesaplara karşı konulması, bu hesapları yöneten kişilerin kimliklerinin açığa çıkarılması, kim olurlarsa olsunlar ve nerede olurlarsa olsunlar onlara ulaşıncaya dek peşlerinin bırakılmaması, cezalandırılmaları ve herkese ibret olmaları için Ceza Mahkemesi’ne çıkarılmaları gerektiğini belirtti.
Geçtiğimiz salı günü Ulusal Meclis’te İçişleri Bakanı hakkında gensoru görüşmesi gerçekleştirilmişti. Bakan hakkındaki gensoru önergesi Milletvekili Şuayb el-Muizari tarafından sunulmuştu. Oturum hararetli tartışmalara tanık olmuştu. Milletvekili Muizari İçişleri Bakanı hakkındaki gensoru oturumunda “Bazı İçişleri Bakanlığı yetkilileri hükümete saldıran sahte hesapları yönetiyor” ifadelerini kullanarak bakanı “bakanlığı kişisel çıkarlarına göre çalıştırmakla” suçlamıştı.
10 milletvekili, İçişleri Bakanı Enes Halid es-Salih için güvenoyu talebinde bulunmuştu. Önümüzdeki çarşamba günü yapılacak olan güven oylamasına ayrılan özel oturumdan önce bakana baskı yapılması bekleniyor.
Milletvekili Şuayb el-Muizari dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Enes es-Salih’in “Kuveyt halkını gizlice dinleyen ve haklarında bilgi toplamaya çalışan kişileri” daha önceden bildiğini söyleyerek başbakandan es-Salih’i derhal görevden almasını talep etti.
Muizari “Saygıdeğer Başbakan; İçişleri Bakanı, bazı güvenlik organlarında Kuveyt halkını gizlice dinleyen ve onlara karşı casusluk yapan yozlaşmış kişilerin davranışlarını çok iyi bilmektedir. Halka ve anayasaya saygı göstermek için bu bakanı derhal görevden alıp sorgulamak bir vatan görevidir” dedi.
Ulusal Meclis’teki Milletvekili Samir es-Suveyt, Başbakan’a uyarı göndererek “Şeyh Sabah El Halid, ne siz ne de bir başkası sızdırılmış belgelerden çıkan şeylerin sadece İçişleri Bakanı’nın devrilmesinin çıtası olacağına inanıyor. Korkunç bir anayasal, kanuni ve ahlaki ihlalle karşı karşıyayız. Ülkeyi uçuruma sürüklüyorsunuz. Bu saçmalığa ve ülkenin, güvenlik kurumlarının ve organlarının vatandaşla hiçbir ilgisi olmayan boş çatışmalar ile kaplanmasına seyirci kalmayacağız.
Milletvekili Abdullah Fahad da İçişleri Bakanı’nın güveninin geri çekilmesi çağrısında bulunarak “Sosyal medya sitelerinde dolaşan videolar ve yayınlanan şeyler, İçişleri Bakanı’nın görevden alınmasını gerektiren ciddi bir mesele. Bu da kendisinden güvenin geri çekilmesini bir görev ve hak haline getiriyor” dedi.
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan’ın küresel futbol sahnesinde önemli bir merkez hâline geldiğini söyledi. Son yıllarda yaşanan farklı ve hızlı dönüşümün, uluslararası düzeyde etkili bir varlık ortaya çıkardığını belirten Infantino, Suudi Arabistan'da dünyanın önde gelen futbol yıldızlarını bünyesinde barındıran küresel nitelikte bir yerel lig oluştuğunu ifade etti. Infantino, söz konusu ligin dünyadaki en iyi üç lig arasına girme yolunda ilerlediğini kaydetti.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan liginin dünyanın en iyi üç liginden biri olma yolunda ilerlediğini iddia etti. (Şarku’l Avsat)
Infantino, Şarku’l Avsat’a verdiği röportajda, Suudi Arabistan Milli Takımı’nın 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin karşısında elde ettiği çarpıcı sürprizin ardından, 2026 Dünya Kupası’nda da İspanya karşısında benzer bir başarıyı tekrarlayabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Infantino, Suudi futbolunun yalnızca A Milli Takım düzeyinde değil, alt yaş grupları seviyesinde de dikkat çekici bir gelişim gösterdiğini vurguladı. Aynı zamanda ülkedeki kadın futbolunun da, son yıllarda futbol otoritelerinin bu alana verdiği ilgi sayesinde daha güçlü bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.
Öte yandan Infantino, Suudi Arabistan’ın 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olmasının kendisine kişisel bir mutluluk verdiğini belirterek, Suudi Arabistan’ın misafirperver bir ülke olduğunu, köklü bir kültüre, zengin bir mutfağa ve özgün bir halka sahip bulunduğunu, tüm bu unsurların büyük futbol organizasyonunun başarısına katkı sağlayacağını dile getirdi.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan milli takımının Dünya Kupası'ndaki sürprizlerini tekrarlayabilecek kapasitede olduğunu söyledi. (Şarku’l Avsat)
* Son yıllarda Suudi Arabistan'daki spor hareketinin, özellikle Ronaldo ve Benzema gibi büyük yıldızların transferiyle birlikte, küresel futbol haritası üzerindeki etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bugün Suudi Arabistan, Cristiano Ronaldo ve daha birçok yıldızın varlığıyla modern futbolun güçlü bir merkezi haline geldi. Ancak sadece yıldız transferlerini değil, yerel futbolun ve Suudi Arabistan Milli Takımı’nın gücünü de unutmamak gerekiyor. Son Dünya Kupası’nda Arjantin’e karşı alınan zafer de bunun önemli bir göstergesi. Tüm bunlar, Suudi Arabistan’ı küresel futbol arenasında etkili bir güç haline getirdi ve bu son derece olumlu bir gelişme. Dünyanın her yerinde futbola ihtiyaç var ve ben Suudi futbolunun büyümeye devam etmesini, her geçen gün daha da iyi hale gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Suudi Arabistan'da düzenlenecek 2034 Dünya Kupası, tüm dünyanın konuşacağı bir turnuva olacak. (Şarku’l Avsat)
* Sizce Suudi Arabistan Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası'nda elde ettiği başarıyı İspanya'ya karşı tekrarlayabilecek mi?
Bu gerçekten ilginç bir soru. Bence her şey mümkün. Elbette grup zorlu, ancak Suudi Arabistan, herhangi bir rakibi yenebileceğini gösterdi. Bu nedenle taraftarlar, oldukça heyecanlı ve çekişmeli bir mücadele izlemeyi bekleyebilir.
* Suudi Arabistan Ligi'ni bugün dünya genelindeki en iyi liglerle kıyasladığınızda hangi seviyede görüyorsunuz?
Bugün geldiğimiz nokta, Suudi Arabistan Ligi’nin dünyanın en iyi üç ligi arasında yer alma yolunda olduğunu söylememizi sağlıyor. Bu hedefler yüksek, ama kesinlikle mümkün. Taraftarların coşkusunu görüyoruz, modern futbol stadyumlarını görüyoruz. Ayrıca 2034 Dünya Kupası ve Asya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen yeni altyapıyı da gözlemliyoruz. Çok sayıda oyuncu Suudi Arabistan’da oynamak için geliyor.
Genç yeteneklerin gelişimini ve Suudi Arabistan Ümit Milli Takımı’nın her geçen gün güçlendiğini görüyoruz. Ülkedeki futbol kültürü zaten oldukça güçlü. Bu nedenle lig büyüyor ve etkisi artıyor; sadece Suudi Arabistan’da değil, Avrupa, Amerika ve Asya’da da varlığı hissediliyor. Herkes Suudi Arabistan Ligi’nden söz ediyor. Bu durum, dünyanın pek çok diğer ligi için geçerli değil. Lig sürekli gelişiyor ve giderek daha iyi hâle geliyor.
Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak üzere hazırlanan sözleşmeyi imzalarken (Şarku’l Avsat)
* Suudi Arabistan’ın 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
FIFA’nın, Suudi Arabistan’a 2034 Dünya Kupası’nı verme kararını geçen yıl oybirliğiyle almış olmasından dolayı çok mutluyum. Bu karar, tüm futbol dünyasının Suudi Arabistan’da Dünya Kupası düzenlenmesini onayladığı anlamına geliyor. Bu organizasyon, Suudi Arabistan’ı tamamen yeni bir seviyeye taşıyacak ve elbette hem ülkedeki topluma hem de Suudi Arabistan’ın uluslararası imajına güçlü bir etki yapacak.
Suudi Arabistan, misafirperver bir ülke, köklü bir kültüre, zengin bir mutfağa ve özel bir halka sahip. Dünya, Suudileri tanımak ve Suudi misafirperverliğini deneyimlemek istiyor; işte bu tam olarak gerçekleşecek. Ülkenin şimdi hazırlık için sekiz yılı var ve yapılacak çok iş bulunuyor. Ancak Suudi Arabistan kesinlikle dünyanın gelişine hazır olacak ve dünya 2034’te Suudi Arabistan’da bulunmaktan büyük keyif alacak.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan’ın ev sahipliğinin açıklandığı törende (Şarku’l Avsat)
* Suudi Arabistan’ın, uluslararası büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması ve yıldız oyuncuları çekmesiyle yaşadığı büyük dönüşümü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu, Suudi Arabistan’da birkaç yıldır devam eden gerçek bir dönüşüm. Ülke, sadece futbolda değil, sürekli olarak farklı spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor; bunlar arasında boks, tenis ve çok sayıda diğer organizasyonlar yer alıyor. Bu etkinlikler yalnızca Suudiler, Ortadoğu veya Arap dünyası tarafından değil, tüm dünya tarafından takip ediliyor.
Bu durum, Suudi Arabistan gibi büyük bir ülkenin sadece bölgesel değil, küresel çapta ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor. Bu nedenle, Suudi Arabistan’ın tarihi bir adım attığını düşünüyorum. Bu vizyon, elbette Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve onların ekibi tarafından şekillendirildi. Amaç, ülkeyi dünyaya açmak ve Suudi Arabistan’ı sadece politik ve ekonomik alanda değil, spor alanında da istikrarlı ve etkili bir konuma taşımak.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, Suudi Arabistan'da kadın futbolunun gelişimini övdü. (AFP)
* Suudi Arabistan kadın futbolunun son dönemde elde ettiği başarıları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu durumdan gerçekten çok mutluyum ve bence insanlar bu konuyu yeterince konuşmuyor. Suudi Arabistan’ın kadınlar futbol ligi kurma kararı çok önemli bir adım. İki yıl önce Suudi Arabistan Kadınlar Ligi maçlarından birine bizzat katıldım; maçta 4 bin kişi vardı. Maç çok iyiydi ve milli takım artık uluslararası maçlara katılabilecek düzeyde. Takım, sadece birkaç yıl önce dördüncü maçını oynuyordu ve o zamandan bu yana 40’tan fazla karşılaşma yaptı. Şu anda, sanırım, FIFA sıralamasında 161. sırada yer alıyor ve sürekli yükseliyor.
Dünyanın, Suudi Arabistan gibi bir ülkenin kadın futboluna ev sahipliği yapmasının ne kadar büyük bir etki yarattığını fark edip etmediğini bilmiyorum. Bu çok önemli, cesur bir adım ve Suudi Arabistan Futbol Federasyonu ile ülke için büyük bir kazanım. Kadın futbolu Suudi Arabistan’da daha da büyüme potansiyeline sahip. FIFA olarak biz de bu ülkede kadın futbolu turnuvaları ve etkinlikleri düzenlemeyi arzu ediyoruz.
* Suudi Arabistan Milli Takımı’nın maçlarını izlediniz; taraftarlar ve stadyum atmosferi hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Muhteşem. Gerçekten muhteşem ve olağanüstü bir atmosfer vardı. Suudi Arabistan, köklü bir futbol kültürüne sahip ve bu yeni bir durum değil; yılların birikimi sonucu oluşmuş bir gelişim. Milli takım ve kulüp maçlarında taraftarları izlediğinizde, 90 dakika boyunca tezahürat yaptıklarını ve coşkuyla maçı takip ettiklerini görüyorsunuz.
* Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, FIFA aracılığıyla stadyumların geliştirilmesi için 1 milyar dolara kadar kredi sağlayacak. Hangi ülkeler bu girişimden yararlanacak ve koşullar neler olacak?
Elbette birçok ülke bu destekten faydalanacak. Lübnan, senin bir Lübnanlı gazeteci olman vesilesiyle özel bir örnek; kesinlikle modern, gelişmiş ve yüksek standartlarda yeni bir stadyuma sahip olmalı. Bu, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’a verdiğim bir söz. Bu destek, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu veya başka bir proje aracılığıyla olabilir, detayları daha sonra göreceğiz.
Dünya genelinde birçok ülke, bir stadyuma bile sahip değil. Sadece Afrika’da 20’den fazla ülke milli takım maçlarını kendi topraklarında oynayamıyor. Lübnan, Asya’da kendi sahasında maç oynayamayan ülkelerden biri; başka ülkeler de benzer sorunlar yaşıyor.
FIFA Başkanı olarak benim hedefim, her ülkede en az bir stadyumun uluslararası maçlara ev sahipliği yapabilmesini sağlamak. İşte bunu başarmak istiyoruz ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu ile doğru ortaklığı bulduk. Bu bir kredi; yani geri ödeyeceğiz, ancak bu, stadyum inşasına yatırım yapmamıza imkân tanıyor. Toplamda 1 milyar dolara kadar yatırım yapılacak ve düzenlemeler ile rehberler gelecek yıl başında ilan edilecek.
FIFA’nın önceliği, maçlarını kendi sahasında oynayamayan ülkelere yönelmek olacak. Bu sayede her ülkenin çocukları ve halkı, kahramanlarını kendi ülkelerinde futbol oynarken izleyebilecek. Bu çok özel bir durum ve futbolun gelişimi üzerinde büyük bir etki yaratacak.
FIFA Başkanı Gianni Infantino, dünyanın Suudi Arabistan'da düzenlenecek 2034 Dünya Kupası'nı keyifle izleyeceğine inanıyor. (Reuters)
* Bu projeden yararlanacak ülkelerin yerine getirmesi gereken koşullar neler? FIFA’ya araziyi mi tahsis etmeleri gerekiyor?
Evet. Biz stadyumun inşasını finanse edeceğiz. Tek ihtiyacımız olan arazi. Arazi ücretsiz olarak sağlanmalı. Ayrıca stadyuma ulaşım yolları, su ve elektrik bağlantıları da temin edilmeli. Geri kalan her şeyi biz sağlayacağız. Böylece her ülkede bir futbol mücevheri yaratacağız.
* Gianni Infantino’nun kaç pasaportu var ve Lübnan pasaportu sizin için ne ifade ediyor?
(Gülerek) Birkaç pasaportum var; Lübnan, İtalya ve İsviçre. Lübnan pasaportu benim için kalben Lübnanlı olmak demek. En önemli husus bu.
* Bu röportajın sonunda Arap dünyasındaki futbolseverlere bir mesajınız var mı?
Arapçam çok iyi değil… “Ben Lübnanlıyım, biraz Arapça konuşuyorum, mutlu bir yıl dilerim.” Başka ne söylememi istersiniz?
* İngilizce olarak Arap dünyasındaki futbolseverlere bir mesaj verebilir misiniz?
Tabii. Belki Arap taraftarların farkında olmadığı bir konu var: Gelecek yıl Dünya Kupası’na 7 Arap ülkesi katılacak. Bu, şimdiye kadar bir dil açısından en yüksek sayı. Irak’ın da katılma şansı hâlâ var; eğer katılırsa, Arapça konuşan ülke sayısı 8 olacak. Bu da demek oluyor ki, Dünya Kupası’nda Arapça konuşulacak. Arapça, gelecek yıl Kuzey Amerika’da en çok konuşulan dillerden biri olacak. Bunu dört gözle bekliyorum; çünkü Araplar oyuna eşsiz bir tutku getiriyor. Çok teşekkür ederim. Beni takip edin, ben Gianni Infantino.
Faysal bin Ferhan ve Safadi bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldılarhttps://turkish.aawsat.com/arap-d%C3%BCnyasi/5221970-faysal-bin-ferhan-ve-safadi-b%C3%B6lgesel-ve-uluslararas%C4%B1-geli%C5%9Fmeleri-ele-ald%C4%B1lar
Faysal bin Ferhan ve Safadi bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldılar
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Riyad'da Ürdünlü mevkidaşı ile yaptığı görüşmede (SPA)
Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Dr. Ayman Safadi, resmi bir ziyaret için Riyad'a geldi.
Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na varışında, kendisini Dışişleri Bakan Yardımcısı Mühendis Velid bin Abdulkerim el-Hureyci karşıladı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ürdün Dışişleri Bakanı'nın Riyad'a gelişi sırasında kendisini karşılarken (SPA)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, Ürdün Dışişleri Bakanı'nın Riyad'a gelişi sırasında kendisini karşılarken (SPA)Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah, dün Riyad'da Ürdün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Gurbetçiler İşleri Bakanı Ayman Safadi'yi kabul etti.
Görüşmede, iki ülke arasındaki kardeşlik ve tarihi ilişkiler gözden geçirildi ve çeşitli alanlarda ortak iş birliğini geliştirme fırsatları ele alındı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Riyad'da Ürdünlü mevkidaşıyla yaptığı görüşme sırasında (SPA)
Bölgesel ve uluslararası alandaki son gelişmeler ve bunlara ilişkin çabaların koordinasyonu da görüşüldü.
Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Pakistan Ordusu Başkomutanına Birinci Sınıf Kurucu Nişanı'nı takdim ettihttps://turkish.aawsat.com/k%C3%B6rfez/5221912-suudi-arabistan-savunma-bakan%C4%B1-pakistan-ordusu-ba%C5%9Fkomutan%C4%B1na-birinci-s%C4%B1n%C4%B1f-kurucu
Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Pakistan Ordusu Başkomutanına Birinci Sınıf Kurucu Nişanı'nı takdim etti
Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Pakistan Ordusu Başkomutanına Kurucu Nişanı verdi, (SPA)
Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, Pakistan Ordusu Başkomutanı Mareşal Asim Munir'e, Kral Selman bin Abdulaziz'in emri doğrultusunda, dostluk ve ortak iş birliği bağlarını pekiştirme ve güçlendirme, ayrıca Suudi Arabistan-Pakistan ilişkilerini geliştirme konusundaki seçkin çabaları nedeniyle Birinci Sınıf Kral Abdulaziz Madalyası'nı takdim etti. Bu tören, Suudi Savunma Bakanı'nın dün Riyad'daki makamında Pakistan Ordusu Başkomutanını kabulü sırasında gerçekleşti.
Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Pakistan Ordusu Başkomutanına Kurucu Nişanı verdi, (SPA)
Prens Halid bin Selman, Mareşal Asim Munir'i, Pakistan Ordusu Başkomutanlığına atanması nedeniyle tebrik ederek başarılar diledi.
Görüşmede, Suudi Arabistan-Pakistan arasındaki tarihi ilişkiler, iki kardeş ülke arasındaki savunma alanındaki stratejik iş birliği gözden geçirildi ve uluslararası barış ve güvenliğin temellerinin atılması çabalarının yanı sıra ortak ilgi alanlarına giren diğer konular ele alındı.
Toplantıya Savunma Bakan Yardımcısı Prens Abdulrahman bin Muhammed bin Ayyaf, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Feyyad bin Hamid el-Ruveyli, Savunma Bakanı İstihbarat İşleri Danışmanı Hişam bin Abdulaziz bin Saif ve İslamabad'daki Suudi Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Bender bin Hamad el-Hakbani katıldı.
Pakistan tarafında ise Pakistan'ın Krallık Büyükelçisi Ahmed Faruk, , Savunma Kuvvetleri Komutanı Sekreteri Tümgeneral Muhammad Javad Tariq ve Pakistan'ın Krallık Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğgeneral Muhsin Javed katıldı.
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة