ABD Başkanı Donald Trump 11 Eylül saldırılarının 19’uncu yıldönümünde Pennsylvania'da Dünya Ticaret Merkezi sahasında katıldığı anma töreninde ülkesinin kötülük, aşırılık ve terörist güçlere teslim olmayacağını vurguladı.
Trump “11 Eylül’de kaybettiğimiz birçok kişi için yas tutuyoruz. Acı zihnimizde yenilenir ancak onu zihnimizde yaşatmamamız ve fedakarlıklar yapmaya devam etmemiz gerek” dedi.
Trump sözlerine “Teröristlere boyun eğmeyeceğiz. Kasım Süleymani gibi ABD vatandaşlarının hayatını tehdit eden herkesi hedef olarak alıyoruz. Milletimiz özgürlüğünü savunacak ve ahlaki değerlerine sahip çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı “ABD’nin kahramanları sayesinde yaşayan seçkin bir ülke olduğuna işaret ederek, biz bu ilke üzerine yaşıyoruz ve bununla büyük bir gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
11 Eylül 2001 ‘de kaçırılan iki uçağın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kulelerine çarpması sonucu yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetti. Üçüncü uçak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasına çarparken dördüncü uçak, yolcular el-Kaide örgütü mensubu korsanlara direndiğinde Pensilvanya Shanksville yakınlarında düştü.
Trump 11 Eylül saldırıları anma töreninde konuştu: Kötülüğe ve terörist güçlere boyun eğmeyeceğiz
https://turkish.aawsat.com/home/article/2502996/trump-11-eyl%C3%BCl-sald%C4%B1r%C4%B1lar%C4%B1-anma-t%C3%B6reninde-konu%C5%9Ftu-k%C3%B6t%C3%BCl%C3%BC%C4%9Fe-ve-ter%C3%B6rist-g%C3%BC%C3%A7lere
Trump 11 Eylül saldırıları anma töreninde konuştu: Kötülüğe ve terörist güçlere boyun eğmeyeceğiz
ABD Başkanı Donald Trump Pensilvanya’da 11 Eylül saldırılarının 19. anma törenine katıldı (AP)
Trump 11 Eylül saldırıları anma töreninde konuştu: Kötülüğe ve terörist güçlere boyun eğmeyeceğiz
ABD Başkanı Donald Trump Pensilvanya’da 11 Eylül saldırılarının 19. anma törenine katıldı (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)