Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki düşüşle birlikte salgını kontrol altına almak amacıyla getirilen kısıtlamaların hafifletileceğini açıklaması bekleniyor.
Macron, bu akşam televizyonda açıklayacağı kararları kesinleştirmek için sabah saatlerinde Savunma Konseyi ile bir araya geldi.
Ülkede kısıtlamaların hafifletilmesinin, 1 Aralık, Noel tatilinden önce ve son olarak 2021’in başlarında olmak üzere üç aşamada gerçekleşmesi bekleniyor.
Fransa Başbakanı Jean Castex, bu duyurunun sadece kısıtlamaların hafif bir şekilde hafifletilmesi anlamına geleceği konusunda uyardı.
Bu arada, koronavirüse karşı geliştirilen aşılardan olumlu sonuçlar elde edilirken, bazı aşıların ABD ve Avrupa’da haftalar içinde dolaşıma girmesi bekleniyor.
ABD Başkanı Trump yönetiminin Kovid-19 aşısı çalışmalarına yönelik başlattığı Warp Speed Operasyonu Başkanı Moncef Slaoui’ye göre, vaka artışının hızla devam ettiği ülkede ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) izin alınmasının ardından aşı kampanyasının Aralık ortasında yapılması umuluyor.
Hükümet, Aralık ayında en çok risk altındaki 20 milyon kişiyi ve ardından her ay 25 milyon ila 30 milyon kişiyi aşılamayı planlıyor.
Şükran Günü’nün yaklaşması, sağlık yetkililerinin endişelerini artırıyor.
Sakinlerin evde kalmaları için yapılan çağrılara rağmen, birçok Amerikalı aileleri ile bir araya gelmek için seyahat etmeye hazırlanıyor. Havalimanları salgının ortaya çıkmasından bu yana eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kalabalıklaşırken, yolcular koronavirüs testinden geçmek için sıraya girdi.
ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 59 milyon 565 bini aştı.
Söz konusu verilere göre, şu ana kadar 1 milyon 402 bin 972 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 41 milyon 217 bini aşkın kişi de iyileşti.
ABD ölü sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alırken, onu Brezilya, Hindistan ve Meksika izliyor.
Fransa kısıtlamaları hafifletmek isterken, dünya koronavirüs aşısını bekliyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/2644616/fransa-k%C4%B1s%C4%B1tlamalar%C4%B1-hafifletmek-isterken-d%C3%BCnya-koronavir%C3%BCs-a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1-bekliyor
Fransa kısıtlamaları hafifletmek isterken, dünya koronavirüs aşısını bekliyor
Paris’teki bir hastanede görevli doktor yoğun bakımdaki hastalarla ilgileniyor (AFP)
Fransa kısıtlamaları hafifletmek isterken, dünya koronavirüs aşısını bekliyor
Paris’teki bir hastanede görevli doktor yoğun bakımdaki hastalarla ilgileniyor (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
ABD Başkanı Donald Trump, Maryland'deki Joint Base Andrews'da Florida'ya gitmek üzere Air Force One uçağına binişi sırasında el sallarken, 16 Ocak 2026 (Reuters)
Trump'ın seçim kampanyası kapsamındaki bir mitinginin başlaması öncesinde MAGA şapkaları takan katılımcılar, 4 Kasım 2024 (Reuters)
Trump ve Heritage Vakfı'nın ekonomi alanında kıdemli misafir araştırmacısı Steve Moore, Washington’daki Beyaz Saray'da, gerçek hane halkı gelirindeki değişimi gösteren bir grafiğe işaret ederken, 7 Ağustos 2025 (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki Oval Ofisi'nde, 14 Ocak 2026 (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan 2025 tarihinde Beyaz Saray’da yeni gümrük vergisi listesini açıkladı. (AP)
Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, ABD Başkanı ve yönetim kadrosunun 3 Ocak'ta Venezuela'daki askeri operasyonu izlediği görülüyor.
Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Susie Wiles, 23 Eylül'de New York'ta ABD Başkanı Donald Trump ile Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei arasında yapılan toplantıya katıldı. (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 9 Ocak'ta Beyaz Saray'da (Reuters)
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, 15 Ocak'ta Minneapolis'te tahrip edilen bir ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu aracının fotoğrafını gösteriyor. (Reuters)
ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında (EPA)