Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 100 milyonu aştı

(İHA)
(İHA)
TT

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 100 milyonu aştı

(İHA)
(İHA)

Koronavirüs salgınında dünyadaki toplam vaka sayısı 100 milyon 10 bin 10’a yükseldi.
Koronavirüs salgını dünya genelinde etkili olmaya devam ediyor. Salgına karşı aşılama çalışmaları başlarken, dünya genelinde vaka sayısı 100 milyon 10 bin 10'a yükseldi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 milyon 144 bin 141'e ulaştı.
ABD, 25 milyon 734 bin 127 vaka ve 429 bin 758 can kaybıyla salgından en fazla etkilenen ülke konumunda yer alıyor. Vaka sayısında ABD'yi 10 milyon 677 bin 710 vaka ile Hindistan, 8 milyon 850 bin 135 vaka ile Brezilya, 3 milyon 738 bin 690 vaka ile Rusya, 3 milyon 669 bin 658 vaka ile İngiltere, 3 milyon 57 bin 857 vaka ile Fransa, 2 milyon 633 bin 185 vaka ile İspanya, 2 milyon 475 bin 372 vaka ile İtalya, 2 milyon 435 bin 247 vaka ile Türkiye, 2 milyon 152 bin 2 vaka ile Almanya, 2 milyon 15 bin 485 vaka ile Kolombiya, 1 milyon 867 bin 223 vaka ile Arjantin, 1 milyon 763 bin 219 vaka ile Meksika, 1 milyon 478 bin 119 vaka ile Polonya, 1 milyon 412 bin 986 vaka ile Güney Afrika, 1 milyon 379 bin 286 vaka ile İran, 1 milyon 194 bin 328 vaka ile Ukrayna ve 1 milyon 99 bin 13 vaka ile Peru izliyor.
Virüs kaynaklı can kaybı sayısında ABD'yi 217 bin 133 can kaybı ile Brezilya, 153 bin 624 can kaybı ile Hindistan, 149 bin 614 can kaybı ile Meksika, 98 bin 531 can kaybı ile İngiltere, 85 bin 881 can kaybı ile İtalya, 73 bin 494 can kaybı ile Fransa, 69 bin 918 can kaybı ile Rusya, 57 bin 481 can kaybı ile İran, 55 bin 695 can kaybı ile İspanya, 53 bin 70 can kaybı ile Almanya, 51 bin 374 can kaybı ile Kolombiya, 46 bin 827 can kaybı ile Arjantin, 40 bin 874 can kaybı ile Güney Afrika, 39 bin 777 can kaybı ile Peru, 35 bin 401 can kaybı ile Polonya, 28 bin 132 can kaybı ile Endonezya, 25 bin 210 can kaybı ile Türkiye, 21 bin 924 can kaybı ile Ukrayna ve 20 bin 779 can kaybı ile Belçika izliyor.
Dünya genelinde 72 milyon 12 bin 172 kişi ise virüsü yendi.



Kremlin: İran'a yapılacak herhangi bir saldırı Ortadoğu'da "ciddi" istikrarsızlığa yol açacaktır

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
TT

Kremlin: İran'a yapılacak herhangi bir saldırı Ortadoğu'da "ciddi" istikrarsızlığa yol açacaktır

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov (Reuters)

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov bugün yaptığı açıklamada, İran'a yönelik herhangi bir olası saldırının Ortadoğu'da “ciddi” istikrarsızlığa yol açacağı uyarısında bulundu.

RT televizyonunda yayınlanan açıklamaya göre Peskov, Moskova'nın “tüm tarafların itidalini korumalarını ve barışçıl bir çözüme odaklanmalarını beklediğini” söyledi.

Ukrayna ile savaşla ilgili olarak Peskov, Başkan Vladimir Putin'in gündeminde Amerikalı mevkidaşı Donald Trump ile herhangi bir görüşme bulunmadığını, ancak böyle bir görüşmenin “çok hızlı” olarak gerçekleşebileceğini ifade etti.

Trump geçen perşembe günü, “büyük bir güç”ün şu anda İran'a doğru ilerlediğini ve ABD'nin oradaki durumu yakından izlediğini söyledi.


Amerika: İçinde 8 kişi bulunan özel uçak düştü ve alev aldı

Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
TT

Amerika: İçinde 8 kişi bulunan özel uçak düştü ve alev aldı

Olayla ilgili videodan (ABD medyası)
Olayla ilgili videodan (ABD medyası)

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Maine'deki bir havalimanından kalkan ve içinde sekiz kişi bulunan özel bir uçağın düştüğünü ve alev aldığını, ancak yolcuların durumlarının ve kimliklerinin henüz bilinmediğini açıkladı.

FAA, yaptığı açıklamada, çift motorlu Bombardier Challenger 600 uçak kazasının dün saat 19:45 civarında Bangor Uluslararası Havaalanında meydana geldiğini belirtti.

Ayrıntılar resmi olarak açıklanmadı, ancak konuyla ilgili bir hükümet yetkilisi Reuters'e, kazadan sonra büyük bir yangın çıktığını söyledi. Hükümet yetkilisi, uçağın Teksas'tan Maine'e uçtuğunu belirtti.

Federal Havacılık İdaresi kayıtlarına göre, uçak Nisan 2020'de hizmete girmişti.

FAA, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu ile iş birliği içinde kazayı soruşturacağını duyurdu.


Minneapolis'teki olay, yeni bir hükümet kapanması olasılığını artırıyor

New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
TT

Minneapolis'teki olay, yeni bir hükümet kapanması olasılığını artırıyor

New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)
New York'taki Central Park dün karla kaplandı (Reuters)

Minneapolis sokaklarında ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) görevlileri tarafından ikinci bir Amerikan vatandaşının öldürülmesi, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki siyasi ve sosyal gerilimleri daha da artırdı.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer önderliğindeki Demokrat milletvekilleri, İç Güvenlik Bakanlığı ve ICE (Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) teşkilatının sistematik suistimallerini gerekçe göstererek, 2026 bütçe tasarısında bu kurumlara ayrılan fonları kesme tehdidinde bulundular. Milletvekilleri ayrıca, yargı denetimini güçlendirmek ve ICE'nin yetkilerini kısıtlamak da dahil olmak üzere önemli reformlar yaparak, 1,2 trilyon dolarlık hükümet fonlama tasarısının oylanması ve kısmi hükümet kapanmasının önlenmesi için ön koşullar oluşturdular.

Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump, şiddetli bir kış fırtınasının ülkeyi yoğun kar yağışıyla felç etme tehdidi oluşturmasından saatler önce, birçok eyalette olağanüstü hal ilan etti.