İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, yeni hükümeti kurma görevini bir kez daha Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu’ya verdiğini açıkladı.
Rivlin, iki hafta önce yapılan seçimlerin ardından koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirileceği kişiyi belirlemek üzere parti temsilcileriyle görüşmelerin ardından bu kararı aldı.
Bu görüşmeler kapsamında, 120 sandalyeli Knesset’ten 52 milletvekili hükümeti kurmak için Netanyahu’nun yeniden görevlendirilmesini tavsiye ederken, 45’i ise Yesh Atid Partisi lideri Yair Lapid’in görevlendirilmesini önerdi.
Yasaya göre, Netanyahu’nun hükümetini kurmak için 28 günü bulunuyor ancak İsrail Cumhurbaşkanı bu süreyi 14 gün daha uzatma yetkisine sahip.
Son Haberler
İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu’yu yeni hükümeti kurması için görevlendirdi
https://turkish.aawsat.com/home/article/2903246/i%CC%87srail-cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1-netanyahu%E2%80%99yu-yeni-h%C3%BCk%C3%BCmeti-kurmas%C4%B1-i%C3%A7in-g%C3%B6revlendirdi
İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu’yu yeni hükümeti kurması için görevlendirdi
İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin (AP)
İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu’yu yeni hükümeti kurması için görevlendirdi
İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

