Mısır Su Kaynakları ve Sulama Bakanı Muhammed Abdulati, Mısır’ın ülkede su krizi yaşanmasına izin vermeyeceğini söyleyerek, Nahda Barajı (Rönesans) krizini müzakere yoluyla sona erdirmenin Etiyopya’nın çıkarına olduğunu vurguladı.
Abdulati, dün MBC Mısır televizyonuna verdiği röportajda, Mısır’ın Nahda Barajı konusunda meydana gelebilecek en kötü senaryoya hazırlandığını söyleyerek, “Mısır, baraj konusundaki teknik sorunlar konusunda endişeli” dedi.
Kahire’nin sorun çözülene kadar barajda teknik sorunların ortaya çıkmasını beklemeyeceğini dile getiren Bakan, ülkesinin herhangi bir acil durum beklentisiyle suyu paylaştırmak için önlemler almaya 5 yıl önce başladığını vurguladı.
Mısır Sulama Bakanı, barajla ilgili olarak Etiyopya tarafından ilgili tüm verileri elde etmediğini de belirtti.
Son Haberler
- Çin'in Latin Amerika stratejisi ve ekonomik haritayı yeniden çizmek
- Telefonunu ve uyuduğu yeri sürekli değiştiren Maduro, Washington'dan gelen tehditler karşısında kişisel güvenliğini artırıyor
- Körfez ülkeleri, Katar'a yönelik saldırıların ardından ortak caydırıcılığı güçlendirmek için savunma hazırlıklarını yoğunlaştırıyor
Mısır Sulama Bakanı: Devlet su krizi yaşanmasına izin vermeyecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/2912996/m%C4%B1s%C4%B1r-sulama-bakan%C4%B1-devlet-su-krizi-ya%C5%9Fanmas%C4%B1na-izin-vermeyecek
Mısır Sulama Bakanı: Devlet su krizi yaşanmasına izin vermeyecek
Nahda Barajı (DPA)
Mısır Sulama Bakanı: Devlet su krizi yaşanmasına izin vermeyecek
Nahda Barajı (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة





