Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırı girişimi geniş çapta kınandı

Husi milisler tarafından Suudi Arabistan’a doğru gönderilen bir SİHA (Şarku’l Avsat-Arşiv)
Husi milisler tarafından Suudi Arabistan’a doğru gönderilen bir SİHA (Şarku’l Avsat-Arşiv)
TT

Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik saldırı girişimi geniş çapta kınandı

Husi milisler tarafından Suudi Arabistan’a doğru gönderilen bir SİHA (Şarku’l Avsat-Arşiv)
Husi milisler tarafından Suudi Arabistan’a doğru gönderilen bir SİHA (Şarku’l Avsat-Arşiv)

İran destekli Husi milislerin Suudi Arabistan’ın Cizan şehrini 4 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve 5 balistik füze ile hedef alma girişimi Arap ülkeleri tarafından geniş çapta kınandı.
Bahreyn, güvenlik, istikrar ve toprak bütünlüğünü zayıflatmaya çalışanlara karşı aldığı tüm caydırıcı önlemlerde Suudi Arabistan’a verdiği desteği vurguladı.
Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Husi milisler tarafından gönderilen SİHA’lar ve balistik füzeleri imha eden Arap Koalisyonu’nun teyakkuz hali ve yeteneklerine övgüde bulundu.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ise, İran destekli terörist Husi milislerin Suudi Arabistan’ın Cizan şehrindeki sivilleri balistik füze ile sistematik ve kasıtlı bir şekilde hedef alma girişimlerini şiddetle kınadı.
Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, Husi milislerin terör saldırılarına devam etmesinin, uluslararası topluma açıkça meydan okuduklarını ve tüm uluslararası yasa ve normlara aldırış etmediklerini yansıttığını belirtti.
Açıklamada, BAE’nin söz konusu terör saldırının yanı sıra güvenlik ve istikrarına yönelik her tehdit karşısında Suudi Arabistan ile tam dayanışması vurgulanırken, topraklarındaki vatandaşlar ve yabancıların güvenliğini korumak için aldığı tüm önlemlerde Riyad’a verilen desteğe atıfta bulunuldu.
BAE’nin güvenliği ile Suudi Arabistan güvenliğinin bölünmez bir bütün olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Riyad’ın karşı karşıya olduğu herhangi bir tehdit veya tehlikenin, Abu Dabi’nin güvenlik ve istikrar sistemi için de bir tehdit olarak görüldüğünün altı çizildi.
Ürdün’de Husi milislerin söz konusu saldırı girişimini kınadı.
Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfullah el-Fayiz, tekrarlanan bu korkakça terör eylemleri ve masum sivillerin hedef alınmasının kınandığını bildirdi.
İki ülkenin güvenliğinin tek ve bölünmez, ayrıca çıkarlarının birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Sözcü, Ürdün’ün Suudi Arabistan’ın vatandaşları ve sakinlerinin güvenliği koruma noktasında tam dayanışma içinde olduğunu vurguladı.
Arap Parlamentosu da, İran destekli terörist Husi milislerin Suudi Arabistan’daki sivilleri SİHA ve balistik füzeler ile sistematik ve kasıtlı bir şekilde hedef alma girişimini kınadı. 
Parlamento bugün yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın toprakları, vatandaşları ve ülke sakinlerinin güvenliğini sağlamak için aldığı önlemlere verdiği tam desteği yineledi.



Suudi Arabistan, Lübnan ile iş birliği yaparak 5 milyon uyuşturucu hapın kaçakçılığını önledi

Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
TT

Suudi Arabistan, Lübnan ile iş birliği yaparak 5 milyon uyuşturucu hapın kaçakçılığını önledi

Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)
Uyuşturucular cam ve porselen yemek takımlarının içine gizlenmişti. (SPA)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Narkotikle Mücadele Genel Müdürlüğü’nün Lübnan Gümrüğü Narkotikle Mücadele Birimi'ne sağladığı bilgi sayesinde 5 milyondan fazla tablet amfetaminin kaçakçılığı girişimi engellendi. Uyuşturucu haplar, bir ülkeden Lübnan'a gelen bir konteynerin içindeki cam ve porselen yemek takımları arasına gizlenmişti.

Uyuşturucu madde amfetamin içeren 5 milyondan fazla tabletin kaçakçılığı engellendi. (SPA)Uyuşturucu madde amfetamin içeren 5 milyondan fazla tabletin kaçakçılığı engellendi. (SPA)

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Albay Talal bin Abdulmuhsin bin Şalhub, bunun uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç şebekelerinin faaliyetlerine yönelik proaktif güvenlik takibi ışığında gerçekleştiğini açıkladı.

Güvenlik Sözcüsü, uyuşturucu maddelerin takibi ve ele geçirilmesi konusunda Lübnan Cumhuriyeti'ndeki yetkili makamlarla yapılan olumlu iş birliğinden övgüyle söz ederek Suudi Arabistan'ın, ülkenin güvenliğini ve gençlerini uyuşturucu ile hedef alan suç faaliyetlerini takip etmeye, bunlara karşı koymaya ve engellemeye ve bunlara karışanları yakalamaya devam ettiğini vurguladı.