İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka ve ölü sayılarında ciddi artış yaşanan Hindistan’a 26 Nisan’da yapacağı ziyareti iptal etti.
Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs ile ilgili mevcut durum göz önüne alındığında, Başbakan Johnson’ın önümüzdeki hafta Hindistan’ı ziyaret edemeyeceği bilgisi verildi.
İngiltere ve Hindistan hükümetlerinden yapılan açıklamaya göre, Johnson ve Başbakan Narendra Modi bu ayın sonlarında gelecekteki ikili planlar hakkında konuşacak ve düzenli temas halinde kalacak.
Johnson, Temmuz 2019’da göreve gelmesinden bu yana ilk büyük dış ziyareti olarak Hindistan’a Ocak ayında gitmeyi planlanıyordu. Ancak ziyaret koronavirüs krizi nedeniyle ertelendi.
İngiltere’nin gümrük birliği ve Avrupa tek pazarından çıkışından kısa bir süre sonra gerçekleşmesi beklenen bu ziyaret, Hindistan ile ticaret ve iklim ortaklığını güçlendirmeyi amaçlıyordu.
Hindistan, son 24 saat içinde 273 bin 810 vaka ile günlük vaka ayısında art arda beşinci günde 200 bin sınırını aşan bir rekor kırdı.
Johnson salgın nedeniyle Hindistan ziyaretini iptal etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/2927911/johnson-salg%C4%B1n-nedeniyle-hindistan-ziyaretini-iptal-etti
Johnson salgın nedeniyle Hindistan ziyaretini iptal etti
İngiltere Başbakanı Boris Johnson (DPA)
Johnson salgın nedeniyle Hindistan ziyaretini iptal etti
İngiltere Başbakanı Boris Johnson (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor