Futbol serüveni Antalyaspor'da başladı, Fransa'da şampiyonlukla taçlandı

Burak Yılmaz, şampiyonluk vitrinine Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın ardından Ligue 1'i de ekledi / Fotoğraf: AFP
Burak Yılmaz, şampiyonluk vitrinine Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın ardından Ligue 1'i de ekledi / Fotoğraf: AFP
TT

Futbol serüveni Antalyaspor'da başladı, Fransa'da şampiyonlukla taçlandı

Burak Yılmaz, şampiyonluk vitrinine Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın ardından Ligue 1'i de ekledi / Fotoğraf: AFP
Burak Yılmaz, şampiyonluk vitrinine Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'nın ardından Ligue 1'i de ekledi / Fotoğraf: AFP

"İyi bir hayatım vardı ama bu yaşta bir meydan okuma gerekti. Beni buna sportif direktör Luis Campos ikna etti..."
Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan Lille'e transferinin üçüncü ayında bu sözleri dile getirdiğinde kimse onların Olympique Lyon, Monaco, Marsilya ve son üç sezonun şampiyonu Paris Saint-Germain'i geride bırakarak zafere ulaşacaklarına ihtimal vermiyordu.
Lille'de forma giyen Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik, Paris Saint-Germain, Monaco, Lyon ile kıyasıya mücadele ettiği şampiyonluk yarışını kazanarak isimlerinden söz ettirdiler.
Bu sezon sergiledikleri performansla takımlarının 10 yıllık şampiyonluk hasretine son veren ekibin en önemli parçaları arasında yer alan futbolcular, şampiyonluğu da doyasıya kutladı.
Üç futbolcu arasındaki en özel isim ise hiç şüphesiz Burak Yılmaz oldu.
Temmuz ayında 36. yaşını dolduracak futbolcu, kariyeri boyunca elde ettiği başarılara Ligue şampiyonluğunu da ekleyerek, önemli bir rekora imza atmanın gururunu yaşıyor.

Bu sezon Lille formasıyla 16 gol ve 5 asistlik performans sergileyen Yılmaz, 2007-08 sezonundan sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde bu sayıya ulaşan 2'nci isim olarak tarihe geçti.
Kariyeri boyunca birçok farklı kulüpte yer alan ve Türkiye'de "Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'da oynama başarısı gösteren ender isimlerden olan Yılmaz'ın futbol hikayesi ise Antalya'da başladı.
Beşiktaş'ın eski kalecilerinden Fikret Yılmaz ile basketbolcu Belgin Yılmaz'ın oğlu Burak, 15 Temmuz 1985'te Antalya'da doğdu.
Sporcu bir aileden gelmesinin etkisiyle futbolla erken yaşlarda tanışan Burak, okul takımında oynadığı dönemde Antalyaspor yetkilileri tarafından keşfedilerek kırmızı-beyazlı ekibin altyapısına katıldı.
Antalyaspor altyapısında kısa sürede farkını ortaya koyan ve PAF takıma yükselen Burak, yine kırmızı-beyazlı ekiple ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Türkiye A takımındaki ilk maçına 29 Ağustos'ta Karşıyaka ile oynanan TFF 1. Lig maçında çıkan Burak, 62. dakikada rakip, 87. dakikada da kendi kalesine gol attı. 
Antalyaspor formasıyla çıktığı 78 maçta 35 gol atan ve takımının Süper Lig'e yükselmesinde de etkili olan Yılmaz, 2006'da dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın isteğiyle siyah-beyazlı ekibe transfer oldu.
Bir milyon euro karşılığında geldiği İstanbul temsilcisinde bir buçuk sezon boy gösteren Yılmaz, buradaki ilk sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.
2007-08 sezonu ara transfer döneminde Filip Holosko karşılığında Koray Avcı ile birlikte Vestel Manisaspor'a transfer edilen Yılmaz, hedeflerinden vazgeçmeyerek burada da adından söz ettirmeyi başardı.
Manisaspor ile ligin ikinci yarısında 16 maça çıkan Burak Yılmaz, 9 gol ve 1 asistle yeniden İstanbul ekiplerinin radarına girdi.
 
Fenerbahçe'de beklentilerin altında kaldı
Sezon sonunda Luis Aragones yönetimindeki Fenerbahçe'ye transfer olan Burak Yılmaz, Fenerbahçe gibi büyük bir camiaya geldiği için gururlu olduğunu dile getirerek, şunları kaydetmişti:
"Çok mutluyum. Bana güvenen kimseyi mahcup etmeyeceğim. Fenerbahçe'nin kazanacağı kupalarda benim de emeğim olacağı için çok mutluyum. Forma yarışı içinde tabii ki olacağım... Fenerbahçe'nin büyüklüğü tartışılmaz. İlk önce kendimi burada kanıtlamak ve burada forma giydikten sonra burayı tabii ki Avrupa futbolu için bir basamak olarak kullanmak istiyorum... Artık başka bir Burak var..."
Burak Yılmaz'ın büyük umutlarla başlayan Fenerbahçe serüveni, çok da uzun sürmeyecekti. 
2008-09 sezonunda sarı-lacivertli kulüple ilk maçına 30 Temmuz 2008'de oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında MTK Budapeşte karşısında çıkan Yılmaz, sezon boyu sadece 16 maçta süre alabildi.
Fenerbahçe'ye toplamda 2 asistlik katkı sunan Yılmaz'ın yolu bir kez daha İstanbul'dan ayrıldı.
Takip eden sezonda önce Eskişehirspor'a kiralanan Yılmaz, devre arasında Trabzonspor'a Gökhan Ünal+3 milyon 200 bin euro karşılığında bonservisiyle gönderildi.

Şenol Güneş ile hayatı değişti
Beşiktaş ve Fenerbahçe'de istediğini bulamayan Yılmaz, şansını bu kez Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor'da deneyecekti.
Trabzon Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan Burak, bu kez daha temkinli konuşmuştu:
"Trabzonspor'dan yurt dışına gideceğim diye bir şey söylemek istemem. Tek düşüncem Trabzonspor'da başarılı olmak. Trabzonsporlu Burak olmak. Dediğim gibi inşallah 2 buçuk senelik kontratımı bitirir ve uzun yıllar burada oynarım. Tek isteğim Trabzonsporlu Burak olmak..."
2009-10 sezonuna kadar farklı mevkilerde denenen Burak Yılmaz'ın kaderi tam da Trabzonspor'da değişti.
Teknik direktör Şenol Güneş tarafından forvet mevkiine çekilen Yılmaz, bordo-mavili ekipteki ilk maçına ise 15 Şubat 2010'da oynanan Bursaspor maçıyla çıkarken, ilk golünü ise 26 Şubat'taki Antalyaspor karşılaşmasında kaydetti.
Burak Yılmaz, Trabzonspor'daki ilk sezonunda 14 maça çıktı, 3 gol üretti. Bu gollerden en trajik olanı ise Bursaspor ile şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe'ye ligin son haftasında oynanan ve şampiyonluğun Anadolu'ya gitmesini sağlayan Kadıköy'deki maçta kaydetti.
 
2010-11'de küllerinden doğdu, 2011-12'de gol kralı oldu
Burak Yılmaz için en önemli sezonlardan biri ise hiç şüphesiz 2010-11 dönemi oldu.
Fenerbahçe ile girişilen şampiyonluk yarışını averajla kaybeden Trabzonspor'da çıktığı 30 Süper Lig maçında 19 gol ve 2 asistlik performans sergileyen Yılmaz, kalitesini ortaya koyarak takımın en önemli isimleri arasında yer aldı.
Şampiyonluğun kaybedilmesinin ardından sonraki sezona daha hırsla hazırlanan Burak Yılmaz, şike iddialarıyla geçen yaz döneminin ardından yeni başlayan 2011-12 sezonuna da golle "merhaba" dedi.
Ligin ilk karşılaşmasında Manisaspor ile karşılaşan Trabzonspor'un tek golünü atan Burak Yılmaz, forma giydiği 30 maçta 32 gol atarak sezonun "gol kralı" unvanını kazandı.

Kariyerinin en başarılı dönemini Galatasaray'da yaşadı
Trabzonspor ile geçen başarılı yıllarından ardından Avrupa kulüplerinin radarına giren Burak Yılmaz, Lokomotiv Moskova'nın sezon başı kampına katılmış ancak bordo-mavili kulüple olan sözleşmesi kullanılarak 5 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer edilmişti.
Rotasını yeniden İstanbul'a çevrilen ve Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor'un ardından Galatasaray'da da forma giyme şansı yakalayan Burak Yılmaz, Sergen Yalçın'ın kırdığı "Dört Büyükler"de forma giyen tek oyuncu rekoruna ortak olmuştu.
Galatasaray formasıyla ilk maçına Süper Lig'in 2. haftasındaki Beşiktaş maçında giyerken, ilk golünü ise 3. haftada oynanan Bursaspor karşılaşmasında kaydetti.
Burak Yılmaz, futbol kariyerinin en önemli başarılarını da yine en çok formasını giydiği Galatasaray'da yaşadı.
3 buçuk sezon Galatasaray'da oynayan Burak Yılmaz, 141 kez giydiği sarı-kırmızılı formayla 82 gol ve 23 asist üreterek kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçirdi.
Burak Yılmaz, 2012-13 ve 2014-15 sezonlarında Süper Lig; 2012-13, 2013-14 ve 2015-16 sezonlarında TFF Süper Kupa; 2013-14, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarında ise Türkiye Kupası şampiyonlukları elde etti.
Burak Yılmaz, ayrıca 2012-13 sezonunda Süper Lig'de attığı 24 golle ikinci kez gol kralı unvanını kazandı.

Astronomik bedelle Çin'e gitti
Kariyerinin en parlak dönemlerinden geçen Burak Yılmaz, Galatasaray'da geçirdiği üç buçuk sezonun ardından Çin'in Beijing Guoan ekibinden gelen teklifi geri çevirmeyerek, ilk yurt dışı transferine imza attı.
Süper Lig’de 2015-16 sezonu ikinci yarısının ilk mücadelesi olan Sivasspor karşısında kaçırdığı pozisyonlar nedeniyle taraftarların tepkisini gören Burak Yılmaz, Beijing Guoan'ın bonuslarla birlikte yıllık 8 milyon euroluk teklifini geri çevirmedi.
Galatasaray, Çin ekibinden kazanacağı 8 milyon euro bonservis bedelinin ise yüzde 25'ini sözleşme gereği Trabzonspor ile paylaşacaktı.
Süper Lig'de 2 kez gol krallığı tacını giyen Yılmaz'ın Çin macerası ise yaklaşık 1 buçuk sezon sürdü.
Pekin temsilcisiyle çıktığı 32 maçta 19 gole imza atan Yılmaz, 6 asist yaparak takımına katkı sundu.

2017'de küllerinden doğduğu Trabzonspor'a geri döndü
Tarihler 2 Ağustos 2017'yi gösterdiğinde Burak Yılmaz'ın yeniden Türkiye'ye dönüş yapacağı ve eski kulübü Trabzonspor ile anlaştığı haberleri ajanslarda yer aldı.
Golcü futbolcu, Beijing Guoan ile yollarını ayırmasının ardından bordo-mavililer ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı.
2017-18 sezonunda Trabzonspor formasıyla 25 maça çıkan Yılmaz, 23 gol ve 4 asistlik performansıyla sezona damga vurdu. 
2018-19 sezonunda yaşadığı sakatlıklar ve sorunlar nedeniyle sahalardan uzak kalan yıldız futbolcu, 7 maçta 5 gol bulabildi. 
Trabzonspor'daki ikinci sezonunda bekleneni veremeyen Burak Yılmaz, ara transfer döneminde bu kez yeniden Beşiktaş'ın yolunu tuttu.
Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Beşiktaş'a transfer olduğunu açıklayan Yılmaz, siyah beyazlı forma için terinin son damlasına kadar mücadele edeceğini söyledi:
"Hayat geriye doğru anlaşılır ama ileri doğru yaşanır. Ben de hayatı ileri doğru yaşamaya çalışırken hayat beni tekrar gönül verdiğim takımımla buluşturdu. İnanıyorum ki bu yeniden buluşmanın ileride bir gün geriye bakıp anlayacağımız güzel ve anlamlı bir sebebi var. Ben şimdiden bu yeniden buluşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Benim yeniden Beşiktaş forması giymemi sağlayan başta Şenol hocama ve bana inanan herkese çok teşekkür ederim. Bana olan güvene layık olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Büyük Beşiktaş taraftarının her bir ferdinin övgüsünü de eleştirisini de saygıyla karşılıyorum. Sadece bilmenizi isterim ki; Beşiktaş formasını giydiğim an itibariyle Beşiktaşlılığın tanımı olan tüm değerlerin ve Beşiktaşlı duruşunun sorumluluğunda olacak ve terimin son damlasına kadar Beşiktaş'ımız için mücadele edeceğim."

Söz konusu dönemde Beşiktaşlı taraftarlar Burak Yılmaz transferini eleştirse de tepkiler yerini zamanla övgüye bıraktı.
Beşiktaş'taki ikinci döneminde gösterdiği performansla takımın galibiyetlerinde başrol oynayan ve siyah-beyazlı camiayı şampiyonluk potasında tutan Yılmaz, forma giydiği 15 maçta 11 gol, 1 asist üreterek taraftarların da gönlünü kazanmayı başardı.
2019-20 sezonuna mutlak şampiyonluk parolasıyla çıkan Beşiktaş'ın en önemli kozları arasında yer alan Burak Yılmaz, siyah-beyazlı ekipteki son sezonunu da etkili performansıyla noktaladı.
Oynadığı 26 maçta attığı 14 gol ve yaptığı 7 asist şampiyonluğu getirmese de Beşiktaşlı taraftarların övgüsünü kazanmaya yetti.

İlk Avrupa deneyimini şampiyonlukla taçlandırdı
Beşiktaş'ta yaşanan ekonomik sorunları gerekçe gösteren ve sözleşme şartları nedeniyle takımına yardımcı olmak isteyen Burak Yılmaz, sezon sonunda alacaklarına karşılık bonservisini alarak Fransa'nın Lille ekibinden gelen transfer teklifini kabul etti.
Türkiye milli futbolcularından Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın ardından Fransız temsilcisindeki üçüncü Türk olan Burak Yılmaz, kalitesini burada da konuşturarak ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha ispat etti.
Sezon boyunca Avrupa basınında manşetlere taşınan ve Lille Belediye Başkanı'nın "Böyle giderse heykelini dikeceğiz" dediği Burak Yılmaz, oynadığı 33 maçta 18 gol ve 5 asist üretti.
Burak Yılmaz, Lille'in Paris Saint-Germain, Olympique Lyon, Monaco ve Marsilya gibi dev kulüpleri geride bırakarak 10 yıllık şampiyonluk hasretine son vermesinde en büyük rolü üstlendi.

EURO 2020 finallerinde Türkiye'nin en büyük silahı
Burak Yılmaz, 3 Temmuz 2001'de U17 seviyesinden başladığı Türk milli takım kariyerinde 54 kez alt yaş, 66 kez de Türkiye A Milli olmak üzere toplam 120 kez ay-yıldızlı formayı giydi.
2006’da Fatih Terim tarafından Azerbaycan ile oynanacak hazırlık maçı öncesi aday kadroya davet edilen Burak Yılmaz, Bakü Tevfik Behramov Stadı’ndaki mücadelenin 70. dakikasında oyuna girerek ilk kez A Milli Futbol Takımı formasını terletti.
Yılmaz, ay-yıldızlı formayla ilk golünü ise 3 Haziran 2011'de Belçika karşısında attı.
Türkiye A Milli Futbol Takımı ile bugüne kadar çıktığı 66 maçta 28 kez fileleri havalandıran deneyimli golcü ayrıca 5 asistlik katkı sundu.
Yılmaz, önümüzdeki ay düzenlenecek EURO 2020 finalleri öncesi Türkiye'nin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Independent Türkçe



Salah, Trabzonspor’u İskoç Hearts karşısında galibiyete taşıdı

Trabzonspor’un oyuncusu Muhammed Salah, İskoçya temsilcisi Hearts karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken (Reuters)
Trabzonspor’un oyuncusu Muhammed Salah, İskoçya temsilcisi Hearts karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken (Reuters)
TT

Salah, Trabzonspor’u İskoç Hearts karşısında galibiyete taşıdı

Trabzonspor’un oyuncusu Muhammed Salah, İskoçya temsilcisi Hearts karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken (Reuters)
Trabzonspor’un oyuncusu Muhammed Salah, İskoçya temsilcisi Hearts karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken (Reuters)

Türk ekibi, perşembe günü oynanan karşılaşmada aldığı galibiyetle puanını 6’ya yükselterek lig aşamasında üçüncü sıraya yerleşti. Trabzonspor, lider Yunanistan temsilcisi Panathinaikos’un averajla gerisinde kaldı. Hearts ise bir puanda kalarak 36 takımın mücadele ettiği lig aşamasında 25. sırada yer aldı.

Trabzonspor’un ilk golü, 32. dakikada Muhammed Salah’ın penaltı vuruşundan geldi. Ev sahibi ekip, 58. dakikada takım arkadaşı Frankolino Gluda Dju’nun kaydettiği golle farkı ikiye çıkardı ve sahadan üç puanla ayrıldı.

Lugano’dan Getafe’ye 5 gol

Günün diğer karşılaşmalarında İspanyol ekibi Getafe, sahasında İsviçre temsilcisi Lugano’ya 5-2 mağlup oldu. Bu sonuçla Getafe bir puanda kalarak 26. sıraya gerilerken, Lugano puanını 6’ya yükselterek ikinci sıraya yerleşti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Getafe, henüz 2. dakikada Ivan Athon’un golüyle öne geçti. Ancak Lugano, bir dakika sonra Albian Ajeti’nin golüyle eşitliği sağladı.

Konuk ekip, 7. dakikada Yannis Simenati’nin golüyle öne geçerken Ajeti, 26. dakikada kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

csdfgt
Trabzonspor’un oyuncusu Muhammed Salah, İskoçya temsilcisi Hearts karşısında takımının ilk golünü penaltıdan kaydederken (Reuters).

İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren Lugano, 50. dakikada Oran Beslmi’nin golüyle farkı üçe çıkardı. Getafe, 74. dakikada Borja Mayoral’ın golüyle farkı azaltmaya çalıştı.

Uzatma dakikalarının ikinci dakikasında Kevin Behrens’in kaydettiği gol, Lugano’nun 5-2’lik galibiyetini kesinleştirdi.

Diğer karşılaşmalar

Lig aşamasının diğer maçlarında İngiltere temsilcisi Brighton ile Çekya ekibi Jablonec arasındaki karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlandı. Danimarka temsilcisi Nordsjælland ile Bulgaristan ekibi CSKA Sofya ise 2-2 berabere kaldı.

Norveç temsilcisi Brann, Litvanya ekibi Kauno Žalgiris’i 4-1 mağlup ederken Romanya temsilcisi Universitatea Craiova da Andorra ekibi Inter Club d’Escaldes karşısında 3-1’lik galibiyet elde etti.


Maradona davasında savunma, bağımlılık uzmanı ile psikiyatristin beraatini istedi

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’yı tasvir eden bir duvar resmi (Reuters)
Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’yı tasvir eden bir duvar resmi (Reuters)
TT

Maradona davasında savunma, bağımlılık uzmanı ile psikiyatristin beraatini istedi

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’yı tasvir eden bir duvar resmi (Reuters)
Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’yı tasvir eden bir duvar resmi (Reuters)

Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin davada, sağlık ekibinin ihmali olduğu iddiasıyla yargılanan sanıkların savunmaları salı günü son aşamaya girdi. Avukatlar, bağımlılık tedavisi uzmanı psikolog Carlos Díaz ile psikiyatrist Agustina Cosachov’un beraatini istedi.

Nisan ayında başlayan davada, Maradona’nın tedavi sürecinde görev alan sağlık ekibi, Kasım 2020’deki ölümünde ihmallerinin bulunduğu iddiasıyla yargılanıyor. Maradona, beyin ameliyatının ardından evde nekahat dönemindeyken 60 yaşında hayatını kaybetmişti.

Maradona’nın hayatının son ayında tedavi sürecine katılan 34 yaşındaki Díaz, futbolcunun alkol ve psikoaktif madde kullanımını bırakmasına yardımcı olmakla görevlendirilmişti.

Savcılık ve davaya müdahil olan taraflar, yedi sanıktan altısına hapis cezası verilmesini talep ederken Díaz hakkındaki suçlamalar konusunda görüş ayrılığı yaşandı. Savcılık, Díaz için beş yıl hapis cezası isterken iki taraf da bu talebi destekledi. Maradona’nın çocuklarından birinin avukatı ise 12 yıl hapis cezası talep etti. Buna karşılık iki taraf, psikoloğun tamamen beraat etmesi gerektiğini savundu.

Díaz’ın avukatı Luciano Zorrilla, savunma konuşmasında müvekkiline yöneltilen suçlamaların niteliği ve Maradona’nın ölümündeki sorumluluğuna ilişkin taraflar arasında uzlaşma bulunmadığını belirtti. Zorrilla, farklı tarafların Díaz’ın rolüne ilişkin birbiriyle çelişen anlatımlar sunduğunu ifade ederek belirsizliğin şüphe doğurduğunu ve şüphenin beraatle sonuçlanması gerektiğini savundu.

Díaz’ın diğer avukatı Diego Olmedo da müvekkilinin doktor, hemşire veya radyoloji uzmanı değil, psikolog olduğunu vurguladı. Olmedo, Díaz’ın Maradona’nın alkol ve uyuşturucu kullanmasını önlemek amacıyla görevlendirildiğini, ancak futbolcunun ölümünden sonra yapılan toksikoloji testlerinde kanında alkol veya uyuşturucuya rastlanmadığını belirtti.

Olmedo, ölümün Carlos Díaz’ın uzmanlık alanını aşan tıbbi sorunlardan kaynaklandığını öne sürerek psikoloğun ölümü önleme imkânına sahip olmadığını savundu.

Maradona, Buenos Aires’in kuzeyindeki Tigre bölgesinde, nekahat dönemi için kiralanan evdeki yatağında ölü bulunmuştu. Ölüm nedeninin, akciğer ödeminin eşlik ettiği kardiyorespiratuvar kriz olduğu açıklanmıştı.

Psikiyatristin avukatı: Müvekkilime gerekli bilgiler verilmedi

Savcılığın sekiz yıl hapis cezası talep ettiği 41 yaşındaki psikiyatrist Agustina Cosachov’un avukatı Vadim Mischanchuk da savunmasında müvekkilinin görev ve sorumluluklarının sınırlarına dikkat çekti. Cosachov’un başından itibaren Maradona’nın psikiyatristi olarak görev yaptığını açıkça belirttiğini söyleyen avukat, müvekkilinin yalnızca uzmanlık alanıyla bağlantılı ilaç tedavisini takip ettiğini ifade etti.

Mischanchuk, Maradona’nın iyileşme sürecindeki tıbbi koordinasyondan sorumlu olan özel sağlık hizmetleri şirketi Swiss Medical’i sert sözlerle eleştirdi. Şirketin temsilcisi Nancy Forlini de davada sanık olarak yargılanıyor. Savcılık, Forlini için 10 yıl hapis cezası talep etmişti.

Avukat, Cosachov’un gelişigüzel hareket etmediğini, aksine tıbbi kayıtların Maradona’nın durumunu son derece titizlikle takip ettiğini gösterdiğini savundu. Bununla birlikte müvekkiline gerekli bilgilerin ulaşmadığını, bazı durumlarda eksik bilgi verildiğini ve şirket çalışanlarıyla hemşireler arasındaki bazı mesajlaşma gruplarının dışında bırakıldığını ileri sürdü.

Mischanchuk, Maradona’nın kalp atışlarının hızlandığı veya tansiyonunun yükseldiği durumlarda Cosachov’a bilgi verilmediğini belirterek psikiyatristin yalnızca kendisine aktarılan bilgiler doğrultusunda hareket edebildiğini söyledi.

Avukata göre Cosachov, olumsuz gelişmelerden haberdar olduğunda gerekli müdahalelerde bulundu. Mischanchuk, buna karşılık Swiss Medical’in süreci kendi bildiği şekilde yönettiğini savundu ve Maradona’nın evindeki tıbbi bilgi akışını “Bermuda Şeytan Üçgeni”ne benzetti.

Savunma konuşmalarının perşembe gününe kadar devam etmesi beklenirken mahkemenin kararını daha sonraki bir tarihte açıklaması öngörülüyor.


A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi

Fotoğraf: TFF
Fotoğraf: TFF
TT

A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi

Fotoğraf: TFF
Fotoğraf: TFF

Türkiye Futbol Federasyonu, bugün (salı )yaptığı açıklamada, İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella’nın yerine Sergen Yalçın’ın dört yıllığına A Millî Futbol Takımı’nın başına getirildiğini duyurdu.

53 yaşındaki eski millî takım orta saha oyuncusu Yalçın, Montella’nın bu ayın başında UEFA Uluslar Ligi’nde yaşanan başarısız sonuçların ardından görevden alınmasının ardından takımın başına geçecek.

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi A Ligi 1. Grup’ta üst üste aldığı dört mağlubiyetin ardından son sırada yer alıyor. Millî takım ayrıca 2026 Dünya Kupası’na grup aşamasında veda etti.

Türkiye Futbol Federasyonu açıklamasında, “Sergen Yalçın’a yeni görevinde başarılar diliyoruz. Bu kararın ülkemiz ve millî takımımız için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

zxcvf
Türkiye Millî Takımı’nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın (Reuters)

Türk futbolunun öne çıkan isimlerinden biri olan Yalçın, 1994-2003 yılları arasında A Millî Takım formasıyla 37 karşılaşmada görev yaptı. 1996 ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye kadrosunda yer alan Yalçın, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formalarını giydi.

Teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş’ı 2020-2021 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğuna taşıyan Yalçın’ın siyah-beyazlı ekipteki ikinci dönemi ise geçen mayıs ayında sona ermişti.