Almanya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin de katılımıyla 23 Haziran’da düzenlenmesi planlanan 2. Libya Konferansı’na ilkinde olduğu gibi yine Berlin’in ev sahipliği yapacağını duyurdu.
Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada, söz konusu konferansta ülkede sürdürülebilir istikrarı sağlamak için atılması gereken sonraki adımların tartışılacağı bildirildi.
Açıklamaya göre, ayrıca Libya’da birleşik bir güvenlik gücü oluşturma konusunun yanı sıra özellikle 24 Aralık’ta yapılması planlanan ulusal seçimlere hazırlık ile yabancı asker ve paralı askerlerin Libya’dan çekilmesi üzerinde durulacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, konferansın Libya’da istikrar için devam eden uluslararası desteğin bir ifadesi olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun Libya’da BM öncülüğünde yürütülen barış sürecine yapıcı ve yakın desteğini sürdürmeye hazır olduğunu belirtti.
Berlin, 19 Ocak 2020’de BM himayesinde düzenlenen, Libya çatışmasındaki tarafların liderlerinin yanı sıra Rusya, Türkiye, Fransa ve Mısır cumhurbaşkanlarının ülkeye barış getirme çabası içinde katıldığı ilk tur görüşmelere ev sahipliği yaptı.
Görüşmede liderler, çatışmaya yönelik tüm dış müdahalelere son verme ve silah ambargosunun uygulanmasını sağlama sözü verdi.
Son Haberler
- Şarku’l Avsat’a verdiği son röportajda Ubeydat: Gizemli bir keskin nişancı Başbakan Vasfi et-Tal'i arkadan vurarak öldürdü
- BM, İsrail’in Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki eylemlerinin ‘etnik temizlik’ endişelerini artırdığı değerlendirmesinde bulundu
- Trump bugün Barış Konseyi’nin ilk toplantısına başkanlık edecek
Berlin 23 Haziran’da düzenlenecek 2. Libya Konferansı’na ev sahipliği yapacak
https://turkish.aawsat.com/home/article/3003631/berlin-23-haziran%E2%80%99da-d%C3%BCzenlenecek-2-libya-konferans%C4%B1%E2%80%99na-ev-sahipli%C4%9Fi-yapacak
Berlin 23 Haziran’da düzenlenecek 2. Libya Konferansı’na ev sahipliği yapacak
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (DPA)
Berlin 23 Haziran’da düzenlenecek 2. Libya Konferansı’na ev sahipliği yapacak
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


