İsrail’in Kahire Büyükelçiliği, Tel Aviv’in Nahda Barajı meselesine karıştığına dair haberleri yalanlayarak, Mısır’ın güvenliği ve istikrarı konusundaki hassasiyetini vurguladı.
Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İhtiyaçlarımızı karşılayacak kadar suyumuz var ve Mısır ile su teknolojisi alanındaki uzmanlığımızı ortaya koymaya ve ortak işbirliğini genişletmeye hazırız” denildi.
Açıklamada, İsrail’in içme suyu için deniz suyunu arıtma yöntemlerine güvendiği ve su tasarrufu sağlayan teknolojiye sahip olduğu vurgulandı.
Geçtiğimiz günlerde basında, İsrail’in Nahda Barajı’nın inşasındaki rolünden bahsedilerek, Etiyopya ile su paylaşımı amacıyla, Mısır ve Sudan ile müzakerelere yönelik tutumlarını sertleştirmede desteklediği öne sürülmüştü.
İsrail, daha önce müzakerelerin Mısır, Sudan ve Etiyopya halkları için istikrar ve refah sağlayacak bir şekilde geçmesini umarak, Mısır halkına ve Abdulfettah es-Sisi başkanlığındaki siyasi liderliğe olan takdirini vurgulamıştı.
İsrail’den Nahda Barajı konulu haberlere yalanlama
https://turkish.aawsat.com/home/article/3088351/i%CC%87srail%E2%80%99den-nahda-baraj%C4%B1-konulu-haberlere-yalanlama
İsrail’den Nahda Barajı konulu haberlere yalanlama
Nahda Barajı (Reuters-Arşiv)
İsrail’den Nahda Barajı konulu haberlere yalanlama
Nahda Barajı (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)