Polonya hükümeti, Avrupa Birliği’ne (AB) ulaşmayı umut eden yaklaşık 7 bin göçmenin hala Belarus’ta olduğunu duyurdu.
Polonya özel polis teşkilatı sözcüsü Stanislaw Zarin, “Tahminlerimiz, (Belarus Devlet Başkanı Aleksander) Lukaşenko rejiminin Irak ve Suriye’ye yaklaşık 3 bin göçmeni geri gönderdiği yönünde. Ancak yaklaşık 7 bin göçmen hala Belarus’ta” dedi.
Zarin, şu anda Polonya-Belarus sınırındaki yasadışı sınırı geçme girişimlerinin sayısının azaldığını ancak krizin bittiğini söylemek için çok erken olacağını vurguladı.
Sözcü, Belarus güvenlik güçlerinin, AB’ye yasadışı yollardan geçebilecekleri daha az güvenli bölgeler bulmak için küçük göçmen gruplarını sınırlara göndermeye devam ettiğini de iddia etti.
Polonya sınır muhafızları, bugün 24 saat içinde 116 yasadışı sınırı geçme girişimi tespit edildiğini bildirdi.
Minsk Uluslararası Havaalanı, Belarus’tan Irak’a göçmenleri geri göndermek için bugün, Suriye’ye ise yarın bir uçuş planlandığını açıkladı.
Ancak Belarus medyasının bildirdiğine göre, sınırdaki birçok göçmen Avrupa’ya yolculuklarına devam etmeyi umuyor ve eve dönmeyi reddediyor.
Polonya: Belarus’ta hala 7 bin göçmen var
https://turkish.aawsat.com/home/article/3346656/polonya-belarus%E2%80%99ta-hala-7-bin-g%C3%B6%C3%A7men-var
Polonya: Belarus’ta hala 7 bin göçmen var
Polonya-Belarus sınırında toplanan göçmenler (DPA)
Polonya: Belarus’ta hala 7 bin göçmen var
Polonya-Belarus sınırında toplanan göçmenler (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة


