ABD Başkanı Joe Biden, cinsel tacizin Askeri Adalet Kanunu kapsamında "suç" sayılmasına yönelik kararname çıkardı.
Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden'ın imzaladığı kararname kapsamında, aile içi şiddet olaylarına ordunun müdahalesi güçlendirilecek ve askerlerin karşı tarafın rızası olmadan samimi pozlarını paylaşması durumunda verilen cezalar da ağırlaşacak.
2020 mali yılında 6 bin 290 asker, ABD ordusunda cinsel tacize uğradığını bildirmişti.
ABD Başkanı Biden'dan, orduda 'cinsel tacizin' suç sayılmasına yönelik kararname
https://turkish.aawsat.com/home/article/3439416/abd-ba%C5%9Fkan%C4%B1-bidendan-orduda-cinsel-tacizin-su%C3%A7-say%C4%B1lmas%C4%B1na-y%C3%B6nelik-kararname
ABD Başkanı Biden'dan, orduda 'cinsel tacizin' suç sayılmasına yönelik kararname
Biden (AP)
ABD Başkanı Biden'dan, orduda 'cinsel tacizin' suç sayılmasına yönelik kararname
Biden (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, 5 Aralık'ta Şam'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile bir araya geldi. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)
8 Aralık'ta Deyrizor'da düzenlenen askeri geçit töreni sırasında Suriye ordu birlikleri (X)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki SDG milisleri (AFP)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, SDG'nin Suriye devlet kurumlarına entegre edilmesine yönelik anlaşmanın imza töreninde, 10 Mart 2025 (EPA)
Türkiye ve Suriye genelkurmay başkanları, Şam'daki Ortak Harekât Merkezi’ni ziyaret etti. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi X hesabı)