Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya ekibi Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman, bu başarıyla tarih yazdıklarını söyledi.
Stark Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, "Olağanüstü bir duygu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyuncularım tarih yazdılar. Kulüp tarihine geçtiler. Müthiş bir organizasyon gerçekleştirdiler. Taraftarlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Real Madrid'in de karşılaşmada iyi bir performans gösterdiğini aktaran Ataman, "Onlar adına üzgünüm. Son çeyrekte nasıl oynayacağımızı çok iyi biliyoruz. Finallerde hücum stratejileri çok da işlemez. Müthiş oyuncularım var. Kilitlenen anları çözebiliyoruz. Takımım, NBA takımı seviyesinde. Bu sezon NBA takımı gibi oynamadık ama önceki sezonlarda öyle oynadık. Hepsi bu." diye konuştu.
Pini Gershon'un ardından 2005'ten sonra Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyonluk yaşayan ilk başantrenör olmasıyla ilgili bir soruya Ergin Ataman, "Müthiş bir duygu. Türk spor adamlarını bu şekilde temsil ettiğim için çok gururluyum. Eminim ki bundan sonra birçok arkadaş bu seviyeye gelecektir. Bu hedeften sonra A Milli Takımı da çalıştıracağım. Hedefim, A Milli Takım'la da madalya kazanmak. Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Şu anda ona konsantreyim" cevabını verdi .
Gelecek sezon da Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracaklarına vurgu yapan Ataman, "Biz korkmuyoruz. Sahaya çıktığımız zaman korkarak ve maçın sonucunu düşünerek çıkmıyoruz. Hep pozitif düşünüyoruz ve bu önemli anlarda bu galibiyetler geliyor" dedi.
Final maçında özellikle son çeyrekte kritik basketler kaydeden Tibor Pleiss'ın performansıyla ilgili de konuşan Ataman, şunları söyledi:
"Mükemmel oynadı. Çok iyi sezon geçirdi. Dörtlü Final'de müthiş bir performans ortaya koydu. Sistemimiz için çok önemli. Kendisine o güveni aşılıyoruz. Geçen sene Pleiss sakattı. Aynı güveni Sertaç Şanlı'ya da aşılamıştık. Sertaç'a 'Neden ayrılıyorsun, ikinci olan takıma gidiyorsun?' dedim. Şimdi aklından neler geçiyor merak ediyorum. Dunston da ilerlemiş yaşına rağmen müthiş bir karakter otaya koydu."
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ergin Ataman, şu görüşleri paylaştı:
"Çok üzüntü duyuyoruz. Savaş başladığında da bunu söylemiştim. Bu konuyla ilgili konuşan ilk kişi ben oldum belki. Bu, asla kabul edilemez. Türkiye'de yaşıyorum. Masum insanlar hayatlarını kaybettiler. Bu inanılmaz bir şey. 2022'deyiz. Bu çağda inanılacak bir şey değil. Spor dünyasındaki yaşananlar da kabul edilemez. Bu gerçekten berbat bir politika. İnşallah Kovid-19'u yendiğimiz gibi bu konuyu da çözüme kavuştururuz."

Micic: Çok büyük bir başarı
Anadolu Efes'in Sırp oyuncusu Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde art arda şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Takım arkadaşlarının Dörtlü Final'de çok iyi bir performans ortaya koyduğunu belirten Micic, "Çok büyük bir başarı. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Bunu gerçekleştirdiğimize hala inanıyorum. Olağanüstü bir mutluluk yaşıyoruz. Taraftarlarımıza minnettarız. Bu sonuçta rolleri çok büyük" ifadelerini kullandı.
Micic, Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde üst üste 2. kez "En Değerli Oyuncu" seçilmesiyle ilgili, "Bu başarılardan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemde ve Belgrad'da bu şampiyonluğu kazanmak büyük gurur" diyerek sözlerini tamamladı.



Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
TT

Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)

Paraguay, Dünya Kupası 2026’da Türkiye karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak rakibini grup aşamasından eledi.

Maçın henüz 65. saniyesinde Matías Galarza’nın attığı gol, turnuvadaki en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Ancak Paraguay, ilk yarının sonunda Miguel Almirón’un bir Merih Demiral’a konuşurken ağzını kapatması nedeniyle kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu olay, Dünya Kupası tarihinde bu nedenle verilen ilk kırmızı kart olarak kaydedildi.

Bu durum, Türkiye Milli Takımı için ağır bir darbe oldu. Türkiye, açılış maçında Avusturalya Milli Takmı’na 0-2 mağlup olmuştu ve bugün aldığı sonuçla turnuvadışı kaldı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, grupta oynadığı iki maçı da kazanarak liderliği garantiledi. ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek San Francisco’daki maçlarda üstün bir performans sergiledi.

Grubun son durumuna göre ABD, grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Türkiye turnuvaya veda etti.


Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
TT

Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)

Türkiye ile San Francisco’da oynadığı maçta, ilk yarı bitmeden önce ağzını kapatarak konuştuğu gerekçesiyle kırmızı kart gören Paraguaylı Miguel Almirón, Dünya Kupası tarihinde bu gerekçe ile oyundan ihraç edilen ilk futbolcu oldu.

Olay, Paraguay’ın 1-0 önde olduğu sırada yaşandı. Almirón, Mert Müldür’e yaklaşarak bazı sözler söyledi. Müldür’ün hakeme itiraz etmesi üzerine Salvadorlu hakem Iván Barton pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) ile değerlendirdi ve Almirón’a kırmızı kart gösterdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), nisan ayında yaptığı düzenlemeyle, rakiple iletişim sırasında ağzını kapatan oyuncuların “hakeme karşı bir eylem” kapsamında oyundan ihraç edilebileceğini duyurmuştu.

Bu karar, şubat ayında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan bir olayın ardından alınmıştı. O maçta Benfica forması giyen Gianluca Prestianni, Real Madrid’in yıldızı Vinícius Júnior ile konuşurken ağzını kapatmış, ardından ırkçı bir hakaret yönelttiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Prestianni daha sonra “ayrımcı davranış” gerekçesiyle üçü ertelenmiş olmak üzere altı maç men cezası aldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino mart ayında yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı: “Eğer gizleyecek bir şeyin yoksa, bir şey söylerken ağzını kapatma. Bu kadar basit.”


Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)
TT

Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)

Fas, Dünya Kupası’nda bu turnuvadaki en hızlı gollerden biri sayesinde İskoçya’yı 1-0 mağlup ederek, C Grubu’ndan çıkma yolunda son 16 turu umutlarını güçlendirdi.

Fas, maçın henüz 70. Saniyesinde İsmail Saibari’nin İbrahim Diaz’ın pasını değerlendirmesiyle öne geçti. Saibari, Fas Aslanları’nın turnuvadaki açılış maçında Brezilya ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da golünü atmıştı.

2022 Katar Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen Fas, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarak birçok gol fırsatından yararlanamasa da üstünlüğünü koruyarak üç puana ulaştı.

Bu sonuçla Fas, grubunda 4 puanla liderliğe yükseldi. Turnuvaya Haiti’yi 1-0 mağlup ederek başlayan ve şu anda ikinci sırada yer alan İskoçya ise Fas’ın bir puan gerisinde bulunuyor. Haiti ise grubun son sırasında yer alıyor. İskoçya, daha sonra Brezilya ile karşılaşacak.