Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya ekibi Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman, bu başarıyla tarih yazdıklarını söyledi.
Stark Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, "Olağanüstü bir duygu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyuncularım tarih yazdılar. Kulüp tarihine geçtiler. Müthiş bir organizasyon gerçekleştirdiler. Taraftarlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Real Madrid'in de karşılaşmada iyi bir performans gösterdiğini aktaran Ataman, "Onlar adına üzgünüm. Son çeyrekte nasıl oynayacağımızı çok iyi biliyoruz. Finallerde hücum stratejileri çok da işlemez. Müthiş oyuncularım var. Kilitlenen anları çözebiliyoruz. Takımım, NBA takımı seviyesinde. Bu sezon NBA takımı gibi oynamadık ama önceki sezonlarda öyle oynadık. Hepsi bu." diye konuştu.
Pini Gershon'un ardından 2005'ten sonra Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyonluk yaşayan ilk başantrenör olmasıyla ilgili bir soruya Ergin Ataman, "Müthiş bir duygu. Türk spor adamlarını bu şekilde temsil ettiğim için çok gururluyum. Eminim ki bundan sonra birçok arkadaş bu seviyeye gelecektir. Bu hedeften sonra A Milli Takımı da çalıştıracağım. Hedefim, A Milli Takım'la da madalya kazanmak. Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Şu anda ona konsantreyim" cevabını verdi .
Gelecek sezon da Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracaklarına vurgu yapan Ataman, "Biz korkmuyoruz. Sahaya çıktığımız zaman korkarak ve maçın sonucunu düşünerek çıkmıyoruz. Hep pozitif düşünüyoruz ve bu önemli anlarda bu galibiyetler geliyor" dedi.
Final maçında özellikle son çeyrekte kritik basketler kaydeden Tibor Pleiss'ın performansıyla ilgili de konuşan Ataman, şunları söyledi:
"Mükemmel oynadı. Çok iyi sezon geçirdi. Dörtlü Final'de müthiş bir performans ortaya koydu. Sistemimiz için çok önemli. Kendisine o güveni aşılıyoruz. Geçen sene Pleiss sakattı. Aynı güveni Sertaç Şanlı'ya da aşılamıştık. Sertaç'a 'Neden ayrılıyorsun, ikinci olan takıma gidiyorsun?' dedim. Şimdi aklından neler geçiyor merak ediyorum. Dunston da ilerlemiş yaşına rağmen müthiş bir karakter otaya koydu."
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ergin Ataman, şu görüşleri paylaştı:
"Çok üzüntü duyuyoruz. Savaş başladığında da bunu söylemiştim. Bu konuyla ilgili konuşan ilk kişi ben oldum belki. Bu, asla kabul edilemez. Türkiye'de yaşıyorum. Masum insanlar hayatlarını kaybettiler. Bu inanılmaz bir şey. 2022'deyiz. Bu çağda inanılacak bir şey değil. Spor dünyasındaki yaşananlar da kabul edilemez. Bu gerçekten berbat bir politika. İnşallah Kovid-19'u yendiğimiz gibi bu konuyu da çözüme kavuştururuz."

Micic: Çok büyük bir başarı
Anadolu Efes'in Sırp oyuncusu Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde art arda şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Takım arkadaşlarının Dörtlü Final'de çok iyi bir performans ortaya koyduğunu belirten Micic, "Çok büyük bir başarı. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Bunu gerçekleştirdiğimize hala inanıyorum. Olağanüstü bir mutluluk yaşıyoruz. Taraftarlarımıza minnettarız. Bu sonuçta rolleri çok büyük" ifadelerini kullandı.
Micic, Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde üst üste 2. kez "En Değerli Oyuncu" seçilmesiyle ilgili, "Bu başarılardan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemde ve Belgrad'da bu şampiyonluğu kazanmak büyük gurur" diyerek sözlerini tamamladı.



Faslı Hakimi tecavüz suçlamalarıyla yargılandığı davada temyiz başvurusunda bulundu

Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
TT

Faslı Hakimi tecavüz suçlamalarıyla yargılandığı davada temyiz başvurusunda bulundu

Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)
Fas Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Achraf Hakimi (AFP)

Fas Milli Takımı'nın yıldızı Achraf Hakimi, hakkında verilen tecavüz suçlamasıyla yargılanma kararının istinaf mahkemesi tarafından onanmasının ardından Fransa Yargıtayına temyiz başvurusunda bulundu. Konuya yakın bir kaynak, cuma günü AFP'ye yaptığı açıklamada başvuruyu doğruladı.

Versailles İstinaf Mahkemesi, 19 Haziran'da Fas Milli Takımı ve Paris Saint-Germain forması giyen 27 yaşındaki futbolcunun, 2023 yılında işlendiği iddia edilen tecavüz suçlamasıyla ceza mahkemesinde yargılanmasına karar vermişti. Hakimi ise suçlamaları başından beri defalarca reddetti.

Karar, Hakimi'nin Fas Milli Takımı kaptanı olarak 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele ettiği dönemde açıklandı. Fas Milli Takımı, C Grubu'nu lider Brezilya ile aynı puanda, averajla ikinci sırada tamamlayarak son 32 turuna yükseldi.

Versailles İstinaf Mahkemesi'nin kararının ardından Hakimi, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sonucu en başından beri bekliyordum. Sonunda konuşabileceğim." ifadelerini kullandı.

Hakimi'nin avukatı Fanny Collin, Fransız yargı sisteminin hukuk ve ceza davalarındaki en yüksek temyiz mercii olan Yargıtay'a yapılan başvuru hakkında yorum yapmayı reddetti.

Collin, haziran ayı ortasında yaptığı açıklamada ise müvekkilinin "savunmasında son derece kararlı olduğunu" ve "söyleyecek çok şeyi bulunduğunu" belirtmişti.

Soruşturma, Şubat 2023'te o dönem 24 yaşında olan bir kadının, Paris'in güneydoğusundaki Val-de-Marne bölgesinde polise başvurarak Hakimi'nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürmesiyle başlamıştı.

Polis kaynaklarına göre şikâyetçi kadın, Hakimi ile Ocak 2023'te Instagram üzerinden tanıştığını ve futbolcunun çağırdığı bir taksiyle evine gittiğini ifade etti.

Kadın, Hakimi'nin rızası dışında kendisini öptüğünü, uygunsuz şekilde dokunduğunu ve ardından kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Şikâyetçi kadının avukatı Rachel-Flore Pardo ise "Bu davada bugüne kadar verilen tüm kararlar müvekkilim lehine oldu. Adaletin sağlanması için sonuna kadar mücadele edecek." ifadelerini kullandı.


Mısır, nefes kesen maçta İran'la berabere kalarak “Yedinci Grup”ta ikinciliği kaptı

Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
TT

Mısır, nefes kesen maçta İran'la berabere kalarak “Yedinci Grup”ta ikinciliği kaptı

Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)
Mısırlı Mahmud Sabir, İran'a karşı attığı golü kutluyor (Reuters)

Mısır, Dünya Kupası G Grubu son maçında İran ile 1-1 berabere kalarak tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldi. Grubun diğer maçında Belçika, Yeni Zelanda'yı 5-1 mağlup ederek Mısır'ın önünde averajla liderliğe yükseldi.

Turnuvaya dördüncü kez katılan ve grup aşamasının ikinci maçında Yeni Zelanda'yı yenerek Dünya Kupası tarihindeki ilk galibiyetini alan Mısır, bu sonuçla puanını 5'e çıkardı. İran 3 beraberlikle 3 puanda kalırken, Yeni Zelanda ise 1 puanla grubu son sırada tamamladı.

Mısır, turnuvada ilk kez boy gösteren Mahmut Sabir’in golüyle 5. dakikada öne geçti. İran kalecisi Alirıza Beiranvand’dan dönen topu takip eden Sabir, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla topu ağlara gönderdi.

Bu golden 6 dakika sonra savunma oyuncusu Muhammed Abdülmünim'in hatasıyla Mehdi Taremi yerde kaldı ve İran penaltı kazandı. Ancak kaleci Mustafa Şubeyr, penaltı vuruşunda gole izin vermedi.

Dünya Kupası'na yedinci kez katılan İran, 14. dakikada Ramin Rezaiyan ile eşitliği yakaladı. Şubeyr'den dönen sert şutu iyi takip eden Rezaiyan, topu filelerle buluşturdu.

Uzatma dakikalarında Şüca Halilzade ile fileleri havalandıran İran'ın golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu sonuçların ardından Belçika ile aynı puana ulaşan ancak averajla ikinci sırada yer alan Mısır tur atlarken, İran ve Yeni Zelanda şampiyonaya veda etti.


Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
TT

Mısır, Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi

Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)
Mısırlı bir taraftar, ülkesinin İran'la oynayacağı maç öncesinde elemeleri geçmenin sevincini dile getiriyor (Reuters)

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay, H Grubu'ndaki son hafta maçlarının cuma günü tamamlanmasının ardından sahaya çıkmadan son 32 turuna yükselmeyi garantiledi.

İspanya'nın Uruguay'ı 1-0 mağlup etmesi ve Yeşil Burun Adaları ile Suudi Arabistan'ın golsüz berabere kalması sonucunda Uruguay, grubunu yalnızca 2 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Bu sonuçla birlikte A Grubu üçüncüsü Güney Kore (3 puan), C Grubu üçüncüsü İskoçya (3 puan), H Grubu üçüncüsü Uruguay (2 puan) ve I Grubu üçüncüsü Senegal'in (3 puan), puanını 4'e çıkaran Mısır, İngiltere, Portekiz, Gana ve Paraguay'ı geride bırakma ihtimali kalmadı.

Böylece Mısır, 1934, 1990 ve 2018'in ardından katıldığı dördüncü Dünya Kupası'nda tarihinde ilk kez eleme aşamasına yükselmeyi başardı.

FIFA'nın turnuvaya katılan takım sayısını 32'den 48'e çıkarmasıyla birlikte, eleme aşamasına ilk kez son 32 turu eklendi. Bu turda 12 grubun ilk iki sırasında yer alan takımların yanı sıra, grup üçüncüleri arasındaki en iyi sekiz ekip de mücadele etme hakkı kazanıyor.

Söz konusu beş takım son 32 turunu garantilemiş olsa da rakipleri grup aşamasının cumartesi günü tamamlanmasının ardından belli olacak.

Bu ekipler arasında grup maçlarını tamamlayan tek takım Paraguay olurken, Mısır, İngiltere, Portekiz ve Gana'nın grup aşamasında oynayacağı birer karşılaşma daha bulunuyor.