Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyon olarak tarih yazdıklarını söyledi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde İspanya ekibi Real Madrid'i 58-57 mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğunu elde eden Anadolu Efes'in Başantrenörü Ergin Ataman, bu başarıyla tarih yazdıklarını söyledi.
Stark Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ataman, "Olağanüstü bir duygu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Oyuncularım tarih yazdılar. Kulüp tarihine geçtiler. Müthiş bir organizasyon gerçekleştirdiler. Taraftarlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Real Madrid'in de karşılaşmada iyi bir performans gösterdiğini aktaran Ataman, "Onlar adına üzgünüm. Son çeyrekte nasıl oynayacağımızı çok iyi biliyoruz. Finallerde hücum stratejileri çok da işlemez. Müthiş oyuncularım var. Kilitlenen anları çözebiliyoruz. Takımım, NBA takımı seviyesinde. Bu sezon NBA takımı gibi oynamadık ama önceki sezonlarda öyle oynadık. Hepsi bu." diye konuştu.
Pini Gershon'un ardından 2005'ten sonra Avrupa Ligi'nde üst üste şampiyonluk yaşayan ilk başantrenör olmasıyla ilgili bir soruya Ergin Ataman, "Müthiş bir duygu. Türk spor adamlarını bu şekilde temsil ettiğim için çok gururluyum. Eminim ki bundan sonra birçok arkadaş bu seviyeye gelecektir. Bu hedeften sonra A Milli Takımı da çalıştıracağım. Hedefim, A Milli Takım'la da madalya kazanmak. Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olmak. Şu anda ona konsantreyim" cevabını verdi .
Gelecek sezon da Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak bir takım kuracaklarına vurgu yapan Ataman, "Biz korkmuyoruz. Sahaya çıktığımız zaman korkarak ve maçın sonucunu düşünerek çıkmıyoruz. Hep pozitif düşünüyoruz ve bu önemli anlarda bu galibiyetler geliyor" dedi.
Final maçında özellikle son çeyrekte kritik basketler kaydeden Tibor Pleiss'ın performansıyla ilgili de konuşan Ataman, şunları söyledi:
"Mükemmel oynadı. Çok iyi sezon geçirdi. Dörtlü Final'de müthiş bir performans ortaya koydu. Sistemimiz için çok önemli. Kendisine o güveni aşılıyoruz. Geçen sene Pleiss sakattı. Aynı güveni Sertaç Şanlı'ya da aşılamıştık. Sertaç'a 'Neden ayrılıyorsun, ikinci olan takıma gidiyorsun?' dedim. Şimdi aklından neler geçiyor merak ediyorum. Dunston da ilerlemiş yaşına rağmen müthiş bir karakter otaya koydu."
Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ergin Ataman, şu görüşleri paylaştı:
"Çok üzüntü duyuyoruz. Savaş başladığında da bunu söylemiştim. Bu konuyla ilgili konuşan ilk kişi ben oldum belki. Bu, asla kabul edilemez. Türkiye'de yaşıyorum. Masum insanlar hayatlarını kaybettiler. Bu inanılmaz bir şey. 2022'deyiz. Bu çağda inanılacak bir şey değil. Spor dünyasındaki yaşananlar da kabul edilemez. Bu gerçekten berbat bir politika. İnşallah Kovid-19'u yendiğimiz gibi bu konuyu da çözüme kavuştururuz."

Micic: Çok büyük bir başarı
Anadolu Efes'in Sırp oyuncusu Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde art arda şampiyon olarak çok büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.
Takım arkadaşlarının Dörtlü Final'de çok iyi bir performans ortaya koyduğunu belirten Micic, "Çok büyük bir başarı. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Bunu gerçekleştirdiğimize hala inanıyorum. Olağanüstü bir mutluluk yaşıyoruz. Taraftarlarımıza minnettarız. Bu sonuçta rolleri çok büyük" ifadelerini kullandı.
Micic, Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde üst üste 2. kez "En Değerli Oyuncu" seçilmesiyle ilgili, "Bu başarılardan büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemde ve Belgrad'da bu şampiyonluğu kazanmak büyük gurur" diyerek sözlerini tamamladı.



Salah’ın gol ve asistle damga vurduğu maçta Trabzonspor Gençlerbirliği’ni farklı geçti

Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında gol attıktan sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor (Trabzonspor Kulübü)
Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında gol attıktan sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor (Trabzonspor Kulübü)
TT

Salah’ın gol ve asistle damga vurduğu maçta Trabzonspor Gençlerbirliği’ni farklı geçti

Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında gol attıktan sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor (Trabzonspor Kulübü)
Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında gol attıktan sonra takım arkadaşlarının tebriklerini kabul ediyor (Trabzonspor Kulübü)

Muhammed Salah, pazar günü oynanan Süper Lig karşılaşmasında Trabzonspor’un Gençlerbirliği’ni 5-0 mağlup ettiği maçta bir gol atıp bir de asist yaparak farklı galibiyette başrol oynadı.

Trabzonspor, karşılaşmanın henüz 5. dakikasında forvet oyuncusu Paul Onuachu’nun golüyle öne geçti. Mısır Milli Takımı’nın kaptanı Salah ise 14. dakikada Chibuike Nwajioo’nun ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çevirerek farkı ikiye çıkardı.

34 yaşındaki Salah’ın bu golü, Türk ligindeki dördüncü maçında attığı dördüncü gol oldu. Böylece Mısırlı yıldız, 26 yıl sonra takımının ilk 3 maçında ilk 11’de başlayarak 4 gol atan ilk yabancı oyuncu oldu.

Onuachu, 22. dakikada ceza sahası içinden yaptığı doğrudan vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Trabzonspor’un farkı daha da açmasını sağladı.

Salah bu kez golcü kimliğinden sıyrılarak asist rolüne geçti. Mısırlı yıldızın hazırladığı pozisyonda Ernest Muçi, yaklaşık 60. dakikada ceza sahası içinden yaptığı yerden vuruşla topu uzak köşeden ağlara göndererek skoru 4-0’a taşıdı.

Trabzonspor’un yeni transferi Diego Frankolino ise 78. dakikada ceza sahası içinde yaşanan karambolden yararlanarak maçın skorunu belirleyen golü attı.

Bu sonuçla Trabzonspor, 4 maçta topladığı 7 puanla ligde 4. sıraya yükseldi. Karadeniz ekibi, averajla 6. sıradaki Gençlerbirliği’nin önünde yer alırken lider Galatasaray’ın ise 3 puan gerisinde bulunuyor.


Gianni Infantino'ya FIFA'daki geleceği soruldu

Infantino, FIFA'daki geleceği hakkında konuşmaktan kaçındı (AP)
Infantino, FIFA'daki geleceği hakkında konuşmaktan kaçındı (AP)
TT

Gianni Infantino'ya FIFA'daki geleceği soruldu

Infantino, FIFA'daki geleceği hakkında konuşmaktan kaçındı (AP)
Infantino, FIFA'daki geleceği hakkında konuşmaktan kaçındı (AP)

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupası gelirlerinin satılmasına ilişkin tartışmalı planı iptal etme kararının ardından yoğun eleştirilere maruz kalırken, 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Kupası'nın lansmanında geleceği hakkında yorum yapmayı reddetti.

Infantino, ev sahibi Polonya'nın Arjantin'le oynadığı turnuvanın açılış maçını cumartesi günü tribünden Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza'yla birlikte izledi.

Infantino, stadyuma vardığında Sky News'a yaptığı açıklamada, "Söyleyecek çok var ancak konuşmak için doğru yer ve doğru zaman olacak. Bugün değil, burada değil. Bugün burada futbolun tadını çıkarıyoruz" dedi.

FIFA'da elbette dünyanın her köşesine bir şans, bir fırsat, bir onur vermek, daha iyi olmaları, katılmaları ve hepimizin sevdiği futbolu kutlamaları adına yollar ve araçlar bulmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Infantino, istifa etmeyi düşünüp düşünmediği veya gelecek yıl 4. bir dönem için aday olmayı hâlâ planlayıp planlamadığı sorusuna cevap vermedi.

Dünya Kupası'nın satış planı birçok FIFA üye federasyonu ve yönetim organındaki üst düzey isimlerin direnişiyle çöktükten sonra Infantino, son haftalarda büyük ölçüde kamuoyunun gözünden uzak durmuştu.

24 takımlı turnuvanın dörtte birini oluşturan Avrupa ülkeleri, FIFA'nın planın yeniden gündeme getirilmeyeceğine dair güvencelerinin ardından geçen hafta boykot tehdidinden vazgeçti.

İlk teklifle ilgili yasal itirazlar devam ediyor ve Avrupa, gelecek yılki FIFA seçimlerinden önce Infantino'yu görevden alma çabalarında merkezi bir rol oynuyor.

FIFA'nın perşembe günü yaptığı hukuki başvuruda, Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA'nın FIFA Forward Enterprise (FFE) girişimiyle bağlantılı kanıtlara erişim talep ederken "FIFA ve yönetimine karşı bir karalama kampanyası yürüttüğü" suçlamasında bulunuldu.

Temmuzda Infantino, Dünya Kupası'nın sona ermesinden kısa süre sonra, Dünya Kupası da dahil yayın ve ticari hakları yönetmek üzere tasarlanan 20 milyar dolarlık ticari iştirak önerisinin ayrıntılarının Britanya gazetesi The Times tarafından ortaya çıkarılması üzerine dünya futbolunun yöneticilerini kızdırmıştı.

Bu yan kuruluşun yüzde 20'sinin Joshua Kushner'ın kurduğu New York merkezli bir fonun öncülüğünde yatırımcılar tarafından sahiplenilmesi planlanmıştı ve FIFA'nın 211 üye federasyonunun her birine önceden 20 milyon dolar teklif edilmişti. Federasyonlara anlaşma için eylül ortasına kadar süre verilmişti.

FIFA Başkanı bu girişimden 4 gün içinde vazgeçmişti. UEFA, Asya Futbol Konfederasyonu ve Kuzey Amerika kuruluşu Concacaf'tan destek alırken, FIFA'nın üst düzey yetkililerinden de plan ve Infantino'ya yönelik eleştiriler gelmişti.

Independent Türkçe


Liverpool'da kritik ayrılık: Richard Hughes görevi bıraktı

Hughes'un yönetiminde Liverpool, Arne Slot'u teknik direktör olarak atayarak Premier Lig şampiyonluğunu kazandı ancak daha sonra Hollandalı'yı görevden alıp yerine Andoni Iraola'yı getirdi (Reuters)
Hughes'un yönetiminde Liverpool, Arne Slot'u teknik direktör olarak atayarak Premier Lig şampiyonluğunu kazandı ancak daha sonra Hollandalı'yı görevden alıp yerine Andoni Iraola'yı getirdi (Reuters)
TT

Liverpool'da kritik ayrılık: Richard Hughes görevi bıraktı

Hughes'un yönetiminde Liverpool, Arne Slot'u teknik direktör olarak atayarak Premier Lig şampiyonluğunu kazandı ancak daha sonra Hollandalı'yı görevden alıp yerine Andoni Iraola'yı getirdi (Reuters)
Hughes'un yönetiminde Liverpool, Arne Slot'u teknik direktör olarak atayarak Premier Lig şampiyonluğunu kazandı ancak daha sonra Hollandalı'yı görevden alıp yerine Andoni Iraola'yı getirdi (Reuters)

Richard Jolly Kıdemli Futbol Muhabiri 

Richard Hughes iki yıllık görev süresinin ardından Liverpool'un sportif direktörlüğünden istifa etti. Bu süre zarfında iki teknik direktör atadı ve kulüp yeni oyuncular için yaklaşık 670 milyon sterlin (yaklaşık 43,8 milyar TL) harcadı.

Suudi Arabistan Pro Ligi kulübü El-Hilal'e katılması beklenen İskoç sportif direktörün ayrılışı, Anfield'da bulunan yönetim kurulundaki çalkantıların devam ettiği bir dönemde Fenway Sports Group'un (FSG) Futbol CEO'su Michael Edwards'ın istifa kararının ardından geldi.

Hughes ayrılmak istediğini Liverpool'a önceki aylarda bildirmiş ancak transfer döneminin geri kalanı boyunca görevinde kalması üzerinde anlaşmaya varılmıştı. Bu dönemde Bradley Barcola, ilk etapta 106 milyon sterlin (yaklaşık 7 milyar TL) ödenerek transfer edilmişti.

Liverpool, Hughes'un daha erken ayrılması halinde özellikle Barcola gibi kilit transfer hedeflerini kaçıracağından endişe duyuyordu. Ayrıca Hughes'un önce Bournemouth'ta ve daha sonra Merseyside'da görevlendirdiği Andoni Iraola'yla ilişkisi bu yaz döneminde çok önemli görülüyordu. Liverpool, FSG Başkanı Mike Gordon'ın liderliğinde Hughes'un halefini aramaya başladı.

Liverpool; FSG Futbol Direktörü Julian Ward, FSG Futbol Geliştirme Direktörü Pedro Marques, Sportif Direktör Yardımcısı David Woodfine, Şef Scout Barry Hunter ve yeni Teknik Direktör Iraola gibi diğer üst düzey isimlerin Hughes'un geri kalan görevlerini kısa süreliğine üstlenebileceğini düşünüyor.

Bournemouth'tan Liverpool'a 2024'te geçen Hughes, görevden ayrılan Jürgen Klopp'un yerine Arne Slot'un seçilmesinde kilit rol oynamıştı. Hollandalı teknik direktör, Anfield'daki ilk sezonunda Premier Lig şampiyonluğunu kazansa da bir yıl sonra Hughes, Liverpool'un ligi sadece 5. sırada bitirmesinin ardından Slot'u görevden alıp yerine Iraola'yı getirmeye karar vermişti.

Anfield'da yoğun bir harcama dönemine öncülük eden Hughes, 2025 yazındaki transfer sürecinde yaklaşık 450 milyon sterlinlik (yaklaşık 29 milyar TL) rekor masrafa imza atmıştı. Bu dönemde Florian Wirtz, Liverpool'un ilk 100 milyon sterlinlik (yaklaşık 6,5 milyar TL) transferi olurken, Alexander Isak'ın 125 milyon sterlin (yaklaşık 8 milyar TL) karşılığında takıma katılmasıyla Britanya rekoru kırılmıştı. Bu hafta Barcola'nın gelişiyle birlikte, Hughes'un Anfield'da görev yaptığı süre boyunca Liverpool'un transfer harcamaları yaklaşık 670 milyon sterline ulaştı.

Hughes'un El-Hilal'de, Bournemouth'tan eski takım arkadaşı Simon Francis'le yeniden bir araya gelmesi bekleniyor ancak Liverpool, Hughes'un ayrılmadan önce Suudi kulüp için çalışmadığına emin.

Independent Türkçe, independent.co.uk/sport