İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO Zirvesi'nde Türkiye ile varılan mutabakata ilişkin açıklamalarda bulundu.
Andersson, suçluların iadesindeki herhangi bir artışın İsveç'in Türkiye'den alacağı bilgilere bağlı olacağını ve tüm işlemlerin İsveç yasaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde yapılacağını açıkladı.
"Türkiye'den bu konuda hangi bilgiyi aldığımıza bağlı" diyen Andersson, "Suçluların iadesiyle ilgili (tüm işlemlerde) İsveç yasalarını, uluslararası hukuku ve tabii ki Avrupa Konvansiyon'unu gözetmeye devam edeceğiz" dedi.
Madrid'de gerçekleşen görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün İsveçli ve Finlandiyalı mevkidaşları ile iki ülkenin ittifaka katılmasının önünü açacak olan bir dizi güvenlik önlemi üzerinde anlaşmaya varmıştı.
Independent Türkçe, Reuters
İsveç Başbakanı Andersson: Suçluların Türkiye'ye iadesinde ülkemizin yasaları ve uluslararası hukuk gözetilecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/3731406/i%CC%87sve%C3%A7-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-andersson-su%C3%A7lular%C4%B1n-t%C3%BCrkiyeye-iadesinde-%C3%BClkemizin-yasalar%C4%B1-ve
İsveç Başbakanı Andersson: Suçluların Türkiye'ye iadesinde ülkemizin yasaları ve uluslararası hukuk gözetilecek
Andersson, suçluların iadesindeki herhangi bir artışın İsveç'in Türkiye'den alacağı bilgilere bağlı olacağını ve tüm işlemlerin İsveç yasaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde yapılacağını söyledi
Fotoğraf: AA
- İstanbul: Şarku’l Avsat
- İstanbul: Şarku’l Avsat
İsveç Başbakanı Andersson: Suçluların Türkiye'ye iadesinde ülkemizin yasaları ve uluslararası hukuk gözetilecek
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)