İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine yanıt olarak yeni bir yaptırım paketinin onaylandığını açıkladı. Söz konusu yaptırım paketinde Rusya Adalet Bakanı ve varlıklı Rus isimler hedef alındı.
Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığına göre İngiltere Dışişleri Bakanlığı, hedef alınan 40 kişi arasında Rusya Adalet Bakanı Konstantin Chuychenko ile Adalet Bakan Yardımcısı Oleg Sviridenko’yu hedef aldı. İkili, Rus halkının ifade özgürlüğünü bastırmakla suçlanıyor.
İngiltere, yeni yaptırım paketinde Rusya’nın 29 bölge yöneticisine ek olarak Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nin Başbakanı Vitaly Khotsenko ve Birinci Başkan Vekili Vladislav Kuznetsov’a yaptırım uygulama kararı aldı.
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rus rejimine yakın isimlere ceza vermeye devam edeceğini belirterek “Kremlin’in atadığı yetkililerin Ukrayna halkını ve halkın özgürlüklerini yok etmesine seyirci kalmayacağız” dedi.
İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilişkileri nedeniyle bin 100’den fazla kişiye ve 120 şirkete yaptırım uyguladı.
İngiltere, hedef alınan kişilerin mal varlıklarının dondurulması ve İngiltere’ye giriş yasağı getirerek Rus milyarder Alişer Usmanov'un iki yeğeni Sarvar ve Sanjar İsmailov’u hedef aldı. Sarvar İsmailov, İngiltere Premier Lig kulübü Evorton’un eski bir yetkilisiydi.
Londra yönetimi ayrıca, Ukrayna’da savaşmak için görevlendirilen paralı askerlerden sorumlu olan ve 2015 yılından bu yana Suriye’deki iç savaşta yer alan Moskova’nın müttefiki Suriyeli isimlere de yaptırım uygulandığını açıkladı.
Avrupa Birliği (AB), Kiev’e karşı savaşmak üzere görevlendirilen Suriyeli ve Filistinli paralı askerler nedeniyle 10 Suriyeliye ve iki özel güvenlik şirketine yaptırım uygulandığını açıklamıştı.
İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırımlar
https://turkish.aawsat.com/home/article/3781976/i%CC%87ngiltere%E2%80%99den-rusya%E2%80%99ya-yeni-yapt%C4%B1r%C4%B1mlar
İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss (DPA)
- Londra: Şarku’l Avsat
- Londra: Şarku’l Avsat
İngiltere’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss (DPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة