Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Donetsk’te Moskova yanlısı ayrılıkçıların kontrol ettiği bölgede bulunan bir gözaltı merkezini ABD yapımı HIMARS füzeleri ile hedef aldığını bildirdi.
Bakanlık, söz konusu saldırıda gözaltı merkezinde bulunan 40 Ukraynalı savaş esirinin öldüğünü, 8’i gözaltı merkezi personeli olmak üzere 75 kişinin de yaralandığını belirtti.
Bakanlığın açıklamasında, “ABD yapımı çoklu fırlatma roket sistemi (HIMARS) ile düzenlenen füze saldırısında, Azak taburundan savaşçılar da dahil olmak üzere Ukrayna savaş esirlerinin bulunduğu, Olenivka yerleşim bölgesindeki gözaltı merkezi hedef alındı” denildi.
Reuters haber ajansı haberi henüz teyit edemedi.
Rusya: Ukrayna’nın Donetsk’deki gözaltı merkezini hedef alan füze saldırısında 40 Ukraynalı savaş esiri öldü
https://turkish.aawsat.com/home/article/3786951/rusya-ukrayna%E2%80%99n%C4%B1n-donetsk%E2%80%99deki-g%C3%B6zalt%C4%B1-merkezini-hedef-alan-f%C3%BCze-sald%C4%B1r%C4%B1s%C4%B1nda
Rusya: Ukrayna’nın Donetsk’deki gözaltı merkezini hedef alan füze saldırısında 40 Ukraynalı savaş esiri öldü
Donetsk’te çıkan çatışmalar sonucu dumanlar yükseliyor (AP-Arşiv)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Rusya: Ukrayna’nın Donetsk’deki gözaltı merkezini hedef alan füze saldırısında 40 Ukraynalı savaş esiri öldü
Donetsk’te çıkan çatışmalar sonucu dumanlar yükseliyor (AP-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Şeyh Maksud mahallesindeki bir bölgeden tahliye edilen siviller (AP)
Suriye güvenlik güçleri, Halep'teki Şeyh Maksud mahallesinin sakinlerini tehlike bölgesinden tahliye etti. (AFP)
10 Mart'ta Şam'da imzalanan mutabakat sırasında Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Lideri (SANA/AFP)
Yerinden edilmiş insanlar eşyalarıyla birlikte Halep'in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinden ayrılıyor, 7 Ocak 2026 (Reuters)
Cumhurbaşkanı Ahmed Şara Şam’da bir Türk siyasi, güvenlik ve askeri heyetini kabul ediyor, 22 Aralık (Suriye Cumhurbaşkanlığı)
Halep'te Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin önündeki otobüslerin yakınında duran bir Suriye güvenlik görevlisi, 9 Ocak 2026 (AFP)
Halep'te Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerine giden Leyramun Meydanı, 9 Ocak 2026 (AFP)
Güneş Gazze şehrinin üzerinde batarken Filistinliler yıkılmış binaların enkazı arasında yürüyor (AP)