Fenerbahçe'nin lig rekorları

Fenerbahçe'nin, 65. yılına girilen eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig tarihinde birçok rekoru bulunuyor.

AA
AA
TT

Fenerbahçe'nin lig rekorları

AA
AA

Fenerbahçe, geride kalan 64 sezon göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede en fazla puan toplayan, galip gelen ve gol atan takım unvanlarını elinde bulunduruyor.
Sarı-lacivertliler, oynadığı 2 bin 122 lig maçında 3 bin 701 puan toplayarak, ligin en çok puan alan ekibi oldu ve Galatasaray'ın 49 puan önünde yer aldı. Galatasaray ise aynı maç sayısında 3 bin 652 puan elde etti. Lig tarihinde 2 bin 120 maça çıkan Beşiktaş 3 bin 576 puanla üçüncü, bin 612 maç oynayan Trabzonspor ise 2 bin 664 puanla dördüncü sırada yer aldı.

En fazla galip gelen takım
Ligin 64 yıllık geçmişinde toplam 2 bin 122 maç yapan iki takımdan Fenerbahçe, aldığı 1206 galibiyetle, Galatasaray'dan 13 galibiyet fazlasıyla ilk sırada bulunuyor.
Galibiyet sayısı bakımından Galatasaray 1193 ile ikinci, Beşiktaş ise 1147 ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ligin en golcüsü
Lig tarihinde en çok gol atan takım unvanına da Fenerbahçe sahip.
Sarı-lacivertliler, toplam 3 bin 758 gol kaydetti. Galatasaray, 3 bin 723 ile Fenerbahçe'yi izledi. Beşiktaş'ın gol sayısı ise 3 bin 480.

Bir sezonda sadece 6 gol yedi
Lig tarihinde bir sezonu en az gol yiyerek kapatan takım Fenerbahçe, kaleci ise Ilie Datcu oldu.
Sarı-lacivertliler, 1969-1970 sezonunda 30 maçta kalesinde sadece 6 gol gördü. Maç başına 0,2 gol yiyen Rumen Datcu da savunmayla birlikte muhteşem bir performans göstererek, Türk futbol tarihine ismini yazdırdı.

Gol rekoru kırılan maç
Fenerbahçe, lig geçmişinde gol rekorunun kırıldığı maçta taraflardan birisi oldu.
Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında 1991-1992 sezonunun son haftasında, 16 Mayıs 1992'de Kadıköy'de yapılan maçı sarı-lacivertliler 8-4 kazandı. Filelere giden toplam 12 gol, Türkiye'nin en üst kademe liginde bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

En iyi sezon başlangıcı
Lig tarihinde sezona en iyi başlayan takım unvanı Fenerbahçe'ye ait.
2009-2010 sezonundaki ilk 8 maçını da kazanan sarı-lacivertli ekip, kendisine ait 7 maçlık rekoru geliştirerek unvanını korudu.

En iyi ikinci yarı performansı
Fenerbahçe, 2010-2011'de şampiyonluğa, sezonun ikinci yarısındaki performansıyla ulaştı.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde, söz konusu sezonun ikinci yarısında oynadığı 17 lig maçının 16'sını kazanan, birinde berabere kalan ve sadece 2 puan yitiren sarı-lacivertli ekip, en iyi devre performansı gösteren ekip olarak kayıtlara geçti.

Deplasmanda galibiyet rekoru
Lig tarihinde deplasmanda üst üste kazanma rekoru 12 maçla Fenerbahçe'nin.
Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, 2010-2011 sezonunun 18. haftasında Gençlerbirliği'ni yenerek başlayıp 2011-2012 sezonunun 8. haftasında Beşiktaş'la berabere kalarak biten seride, üst üste 12 maç kazanarak Galatasaray'ın 9 maçlık rekorunu eline geçirdi.

En erken şampiyon
Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım rekoru da Fenerbahçe'de.
Sarı-lacivertliler 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaştı.

En iyi sezon performansı
Fenerbahçe, lig tarihinde bir sezonda en iyi performansı sergileyen takım oldu.
Sarı-lacivertliler, 1988-1989 sezonunda 36 maçta 29 galibiyet, 6 beraberlik, 1 yenilgiyle, lig tarihindeki en başarılı performansı gerçekleştirdi.

En çok puanla şampiyon
En çok puanla şampiyon olan takım unvanı da Fenerbahçe'ye ait.
Sarı-lacivertli takım, 1988-1989 sezonunda 93 puanla mutlu sona alıştı.
Fenerbahçe ayrıca, "en az gol yiyen şampiyon" unvanını 1969-1970 sezonunda kalesinde 6 gol görerek aldı.
Sarı-lacivertliler, en iyi ilk yarı performansına da 2005-2006 sezonunda 17 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlikle imza koydu.
Öte yandan, lig tarihinin bir sezonda en iyi averaja sahip takımı, 1988-1989 sezonunu artı 76 averajla kapatan sarı-lacivertliler oldu.

Son haftaya lider girip şampiyon olamayan tek takım
Lig tarihinde sezonun son haftasına puan cetvelinde lider girip de şampiyon olamayan tek takım Fenerbahçe olarak kayıtlarda yer alıyor.
Sarı-lacivertli takım, 34. ve son haftalarda 2005-2006 sezonunda Denizlispor ile berabere kalarak Galatasaray'a, 2009-2010 sezonunda ise Trabzonspor ile berabere kalarak Bursaspor'a şampiyonlukları kaptırdı.



Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
TT

Ekvador’u 2-0 yenen Meksika Dünya Kupası yolculuğuna devam ediyor

Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)
Meksikalı oyuncular maçtan sonra büyük taraftar kitlesiyle birlikte kutlama yapıyor (Reuters)

Meksika Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki başarılı performansını sürdürerek Ekvador’u 2-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi.

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Meksika, 22. dakikada Julian Quiñones’in golüyle öne geçti. Tecrübeli forvet Raúl Jiménez ise 31. dakikada farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

Ekvador, karşılaşmayı 10 kişi tamamladı. Maçın uzatma dakikalarında, 90+5’te oyuncu Piero Hincapié, hakemin VAR incelemesi sonrası doğrudan kırmızı kart göstermesiyle oyun dışında kaldı. Oyuncunun, yeni uygulamaya konulan kural gereği bir Meksikalı futbolcu ile tartışma sırasında ağzını kapatarak konuşması ihlale gerekçe olarak gösterildi.

Meksika, son 16 turunda 5 Temmuz’da oynanacak maçta, İngiltere ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasındaki karşılaşmanın galibiyle karşılaşacak.

Öte yandan mücadele, stadyum çevresinde etkili olan gök gürültülü fırtına nedeniyle planlanan saatten bir saat geç başladı.


2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
TT

2026 Dünya Kupası: Mbappe, Fransa'yı İsveç karşısında zafere ve son 16 turuna taşıdı…

Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)
Kylian Mbappe Amerika'da da büyüsünü sürdürüyor (AP)

Fransa Milli Takımı, yıldız futbolcusu Kylian Mbappé'nin attığı iki golle İsveç'i 3-0 mağlup ederek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi. Fransa, bu turda Paraguay ile karşılaşacak.

Mbappé, "Horozlar"ın ilk ve üçüncü gollerini 45. ve 74. dakikalarda kaydederken, Bradley Barcola ise 53. dakikada takımının ikinci golünü attı.

  Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)Fransa oyuncuları Bradley Barcola'yı attığı gol için tebrik ediyor (AP)

Bu iki golle turnuvadaki gol sayısını 6'ya çıkaran Mbappé, Arjantinli yıldız Lionel Messi ile birlikte 2026 Dünya Kupası gol krallığı yarışında zirveyi paylaştı. Fransız yıldız ayrıca Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncuları sıralamasında Alman efsane Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Dünya Kupası kariyerindeki gol sayısını 18'e yükselten Mbappé, 19 gollü Lionel Messi'nin ardından ikinci sıraya yerleşirken, 16 gollü Miroslav Klose'yi geride bıraktı.

Öte yandan Mbappé, Dünya Kupası finallerinde Fransa Milli Takımı formasıyla en fazla gol atan oyuncu unvanını da pekiştirdi. Daha önce 13 gol kaydeden efsanevi Just Fontaine'i geride bırakan Fransız yıldız, rekorunu geliştirmeye devam etti.

Mbappé, Fransa'nın son 16 turunda Paraguay ile oynayacağı karşılaşmada gol sayısını artırma fırsatı yakalayacak. Paraguay ise son 16 biletini, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta Almanya'yı penaltı atışları sonucu eleyerek aldı.


2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
TT

2026 Dünya Kupası: Ancelotti, Japonya karşısında alınan zaferin ardından Brezilya'nın yıldızlarını övdü

Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)
Brezilya milli takımının teknik direktörü İtalyan Carlo Ancelotti (Reuters)

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü İtalyan Carlo Ancelotti, ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda Japonya'ya karşı son anlarda gelen galibiyetin ardından oyuncularını övdü ve son 16 turuna yükselmelerini değerlendirdi.

Son 32 turunda 1-0 geriye düşmesine rağmen Japonya karşısında 2-1'lik galibiyete uzanan Brezilya, son 16 turunda Norveç ile Fildişi Sahili arasındaki maçın galibiyle karşılaşacak.

Maçın ardından FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarda Ancelotti, "Sabrımızı hiç kaybetmedik; sahada ve yedek kulübesinde birçok üst düzey oyuncuya sahibiz" ifadelerini kullandı.

Ancelotti sözlerini şöyle sürdürdü: "Japonya kolay bir rakip değil; son derece organize bir takım. Neymar'ı uzatmalara kadar tutmak istiyordum. Eğer ikinci golü bulamasaydık 105. dakikada oyuna girecekti. Takımın oyun düzenini bozmak istemedim çünkü iyi oynuyorlardı."