Sağlıklı beslenme uzmanı Dr. Leah Kavasheli, sürekli açlığın ciddi bir hastalığın işareti olduğunu açıkladı. Rus Novosti haber ajansının İzvestiya gazetesinden aktardığına göre, sürekli açlığın devam etmesi diyabet, gastrit, mide ülseri ve diğer ciddi hastalıkların bir işareti olabilir.
Kavasheli’ye göre, yemekten sonra açlık hissi ortaya çıkıyorsa veya bu his devam ediyor ve geçmiyorsa, arka planda vücutta bulunan hormonal dengesizlik yanında diyabet veya mide problemlerini gösterir.
Kalıcı açlığın nedenlerinden biri de tokluk hissinin merkezini etkileyen leptin hormonunun yetersizliği. Leptin, (yağ dokusu hücreleri, özellikle beyaz yağ dokusu tarafından salgılanan bir protein hormonu) gıda alımına yanıt olarak ortaya çıkıyor. Bu nedenle, bu hormon başarısız olursa, hücreler "aç" kalır, çünkü reseptörler hassas olmadığı için glikoz alamazlar. Bu da kişinin insülin direnci yani tip 2 diyabet hastası olduğunu gösterir.
Rus uzman ayrıca sürekli açlık hissinin yemek bağımlılığı gibi psikolojik rahatsızlıklara da işaret ettiğini kaydetti. Bu durum, aşırı yeme bozukluğu olarak isimlendirilir.
Her şeyden önce Kavasheli, psikolojik faktörü dışarda tutup, sorunun tıbbi yönlerini teşhis etmemiz gerektiğini vurguluyor. Sürekli açlık hissetme gibi bir sorununuz varsa Kavasheli ilk önce gastroenteroloji, endokrinoloji ve başka alanlarda uzmanlaşmış doktorlara muayene olmakla başlamayı öneriyor.
Kavasheli, “Bütün muayeneleri ve testleri geçtikten ve sürekli açlığın nedenini teşhis ettikten sonra, doktor hormonal dengeyi ve insülin direncini değiştirmek için gerekli ilaçları yazar” ifadelerini kullanıyor.
Yemek yedikten sonra acıkmak ciddi sorunlara işaret ediyor

Yemek yedikten sonra acıkmak ciddi sorunlara işaret ediyor

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة