Hakan Çalhanoğlu, Inter-Barcelona maçındaki performansıyla 'en değerli oyuncu' seçildi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Hakan Çalhanoğlu, Inter-Barcelona maçındaki performansıyla 'en değerli oyuncu' seçildi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Inter'in Barcelona'yı 1-0 yendiği müsabakada, galibiyeti getiren golü atan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, performansıyla "maçın en değerli oyuncusu" seçildi.
İtalyan takımı Inter'in, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda, İspanya'nın Barcelona takımıyla Milano'da oynadığı maçta, Hakan Çalhanoğlu performansıyla iz bıraktı.
Çalhanoğlu, karşılaşmanın 7. dakikasında uzaktan çektiği şutta, gole çok yaklaşsa da Barcelona kalecisi Ter Stegen'i geçemedi. Milli futbolcu, 45+2. dakikada ise yaklaşık 25 metreden çektiği şutta bu kez topu ağlarla buluşturmayı başardı ve bu golle Inter, Barcelona'yı 1-0 mağlup etti.
Attığı golle galibiyetin mimarı olan Hakan Çalhanoğlu, müsabakanın ardından performansıyla "maçın en değerli oyuncusu" seçildi.
Mavi-siyahlı kulüp de milli oyuncunun, karşılaşmanın sonunda ödülüyle poz verdiği anı sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Inter'in, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle Barcelona'yı yenmesi İtalyan basınında da geniş şekilde yer buldu.
La Gazzetta dello Sport, Inter'in galibiyetini internet sitesinden, "Inter yüreğini koydu, önemli bir zafer. Çalha'dan harika gol: Barça ağlıyor" başlığıyla duyurdu.
Gazete, karşılaşmanın son anlarında Inter kalesindeki heyecanlı anlara karşın Türk orta saha oyuncusunun golünün, ev sahibi takıma galibiyet için yettiğini yazdı.
Corriere dello Sport gazetesinin internet sitesinde de maçla ilgili haberde, Inter'in son haftalarda ligde aldığı olumsuz sonuçlara atıfta bulunularak, "Acı verici zafer ama bir o kadar çok anlamı olan bir zafer ve sezonu yeniden başlatabilecek bir zafer. Çalhanoğlu'nun sihiri, Inzaghi yönetimindeki Inter'in, Xavi'nin Barcelona'sını San Siro'da yenmesine izin veriyor" ifadeleri yer aldı.
Tuttosport ise "Inter, Barcelona'yı San Siro'da Çalhanoğlu ile yeniyor" başlığını kullandı.
Televizyon kanallarında ve sosyal medyada yapılan yorumlarda da İtalya Serie A'da son haftalarda olumsuz sonuçlar alan Inter'in, "bu galibiyetle başını yeniden kaldırdığı" belirtildi.



Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
TT

Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)

Paraguay, Dünya Kupası 2026’da Türkiye karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak rakibini grup aşamasından eledi.

Maçın henüz 65. saniyesinde Matías Galarza’nın attığı gol, turnuvadaki en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Ancak Paraguay, ilk yarının sonunda Miguel Almirón’un bir Merih Demiral’a konuşurken ağzını kapatması nedeniyle kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu olay, Dünya Kupası tarihinde bu nedenle verilen ilk kırmızı kart olarak kaydedildi.

Bu durum, Türkiye Milli Takımı için ağır bir darbe oldu. Türkiye, açılış maçında Avusturalya Milli Takmı’na 0-2 mağlup olmuştu ve bugün aldığı sonuçla turnuvadışı kaldı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, grupta oynadığı iki maçı da kazanarak liderliği garantiledi. ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek San Francisco’daki maçlarda üstün bir performans sergiledi.

Grubun son durumuna göre ABD, grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Türkiye turnuvaya veda etti.


Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
TT

Almiron... "Ağzını kapatma" kuralı nedeniyle ihraç edilen ilk oyuncu

Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)
Paraguaylı Miguel Almiron, oyundan atıldıktan sonra büyük üzüntü içinde (AFP)

Türkiye ile San Francisco’da oynadığı maçta, ilk yarı bitmeden önce ağzını kapatarak konuştuğu gerekçesiyle kırmızı kart gören Paraguaylı Miguel Almirón, Dünya Kupası tarihinde bu gerekçe ile oyundan ihraç edilen ilk futbolcu oldu.

Olay, Paraguay’ın 1-0 önde olduğu sırada yaşandı. Almirón, Mert Müldür’e yaklaşarak bazı sözler söyledi. Müldür’ün hakeme itiraz etmesi üzerine Salvadorlu hakem Iván Barton pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) ile değerlendirdi ve Almirón’a kırmızı kart gösterdi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), nisan ayında yaptığı düzenlemeyle, rakiple iletişim sırasında ağzını kapatan oyuncuların “hakeme karşı bir eylem” kapsamında oyundan ihraç edilebileceğini duyurmuştu.

Bu karar, şubat ayında UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan bir olayın ardından alınmıştı. O maçta Benfica forması giyen Gianluca Prestianni, Real Madrid’in yıldızı Vinícius Júnior ile konuşurken ağzını kapatmış, ardından ırkçı bir hakaret yönelttiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Prestianni daha sonra “ayrımcı davranış” gerekçesiyle üçü ertelenmiş olmak üzere altı maç men cezası aldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino mart ayında yaptığı açıklamada şu ifadeyi kullanmıştı: “Eğer gizleyecek bir şeyin yoksa, bir şey söylerken ağzını kapatma. Bu kadar basit.”


Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)
TT

Fas, Saibari'nin "Dünya Kupası'nın en hızlı golü" ile İskoçya'yı mağlup etti

Saibari golü kutlarken (Reuters)
Saibari golü kutlarken (Reuters)

Fas, Dünya Kupası’nda bu turnuvadaki en hızlı gollerden biri sayesinde İskoçya’yı 1-0 mağlup ederek, C Grubu’ndan çıkma yolunda son 16 turu umutlarını güçlendirdi.

Fas, maçın henüz 70. Saniyesinde İsmail Saibari’nin İbrahim Diaz’ın pasını değerlendirmesiyle öne geçti. Saibari, Fas Aslanları’nın turnuvadaki açılış maçında Brezilya ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada da golünü atmıştı.

2022 Katar Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen Fas, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarak birçok gol fırsatından yararlanamasa da üstünlüğünü koruyarak üç puana ulaştı.

Bu sonuçla Fas, grubunda 4 puanla liderliğe yükseldi. Turnuvaya Haiti’yi 1-0 mağlup ederek başlayan ve şu anda ikinci sırada yer alan İskoçya ise Fas’ın bir puan gerisinde bulunuyor. Haiti ise grubun son sırasında yer alıyor. İskoçya, daha sonra Brezilya ile karşılaşacak.