Hakan Çalhanoğlu, Inter-Barcelona maçındaki performansıyla 'en değerli oyuncu' seçildi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
TT

Hakan Çalhanoğlu, Inter-Barcelona maçındaki performansıyla 'en değerli oyuncu' seçildi

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Inter'in Barcelona'yı 1-0 yendiği müsabakada, galibiyeti getiren golü atan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, performansıyla "maçın en değerli oyuncusu" seçildi.
İtalyan takımı Inter'in, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda, İspanya'nın Barcelona takımıyla Milano'da oynadığı maçta, Hakan Çalhanoğlu performansıyla iz bıraktı.
Çalhanoğlu, karşılaşmanın 7. dakikasında uzaktan çektiği şutta, gole çok yaklaşsa da Barcelona kalecisi Ter Stegen'i geçemedi. Milli futbolcu, 45+2. dakikada ise yaklaşık 25 metreden çektiği şutta bu kez topu ağlarla buluşturmayı başardı ve bu golle Inter, Barcelona'yı 1-0 mağlup etti.
Attığı golle galibiyetin mimarı olan Hakan Çalhanoğlu, müsabakanın ardından performansıyla "maçın en değerli oyuncusu" seçildi.
Mavi-siyahlı kulüp de milli oyuncunun, karşılaşmanın sonunda ödülüyle poz verdiği anı sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Inter'in, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle Barcelona'yı yenmesi İtalyan basınında da geniş şekilde yer buldu.
La Gazzetta dello Sport, Inter'in galibiyetini internet sitesinden, "Inter yüreğini koydu, önemli bir zafer. Çalha'dan harika gol: Barça ağlıyor" başlığıyla duyurdu.
Gazete, karşılaşmanın son anlarında Inter kalesindeki heyecanlı anlara karşın Türk orta saha oyuncusunun golünün, ev sahibi takıma galibiyet için yettiğini yazdı.
Corriere dello Sport gazetesinin internet sitesinde de maçla ilgili haberde, Inter'in son haftalarda ligde aldığı olumsuz sonuçlara atıfta bulunularak, "Acı verici zafer ama bir o kadar çok anlamı olan bir zafer ve sezonu yeniden başlatabilecek bir zafer. Çalhanoğlu'nun sihiri, Inzaghi yönetimindeki Inter'in, Xavi'nin Barcelona'sını San Siro'da yenmesine izin veriyor" ifadeleri yer aldı.
Tuttosport ise "Inter, Barcelona'yı San Siro'da Çalhanoğlu ile yeniyor" başlığını kullandı.
Televizyon kanallarında ve sosyal medyada yapılan yorumlarda da İtalya Serie A'da son haftalarda olumsuz sonuçlar alan Inter'in, "bu galibiyetle başını yeniden kaldırdığı" belirtildi.



Hollanda İsveç’i 5-1 yendi

Summerville İsveç'te attığı golü kutluyor (AP)
Summerville İsveç'te attığı golü kutluyor (AP)
TT

Hollanda İsveç’i 5-1 yendi

Summerville İsveç'te attığı golü kutluyor (AP)
Summerville İsveç'te attığı golü kutluyor (AP)

Hollanda, 2026 Dünya Kupası F Grubu ikinci hafta maçında İsveç'i 5-1 mağlup ederek son 32 turuna yükselme yolunda önemli bir adım attı. Houston'da oynanan karşılaşmayla Hollanda, Dünya Kupası finallerinde üst üste yenilmeden oynadığı maç sayısını 14'e çıkararak yeni bir rekora da imza attı.

Turnuvadaki ilk maçında Japonya ile 2-2 berabere kalan ve iki kez öne geçmesine rağmen galibiyeti koruyamayan Hollanda, İsveç karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıktı. İsveç ise açılış maçında Tunus'u 5-1 yenmişti.

Hollanda'nın farklı galibiyetinde Brian Brobbey 5 ve 17. dakikalarda attığı gollerle takımını erken üstünlüğe taşıdı. İkinci yarıda Cody Gakpo 47 ve 54. dakikalarda iki kez fileleri havalandırırken, oyuna sonradan giren Crysencio Summerville 89. dakikada skoru belirleyen golü kaydetti.

Bu sonuçla Hollanda, F Grubu'nda son 32 turuna kalma yolunda büyük avantaj elde etti.


Almanya'dan geri dönüş: Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi

Almanlar galibiyet golünü kutluyor (AFP)
Almanlar galibiyet golünü kutluyor (AFP)
TT

Almanya'dan geri dönüş: Fildişi Sahili'ni 2-1 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi

Almanlar galibiyet golünü kutluyor (AFP)
Almanlar galibiyet golünü kutluyor (AFP)

Almanya, oyuna sonradan giren Deniz Undav'ın attığı iki golle Fildişi Sahili karşısında geri dönüşe imza atarak rakibini 2-1 mağlup etti ve 2026 Dünya Kupası'nda son 32 turuna yükseldi.

E Grubu'ndaki ilk tur ikinci hafta maçında Fildişi Sahili, Franck Kessié'nin 30. dakikadaki golüyle öne geçti. Ancak oyuna sonradan dahil olan Undav, sahaya girdikten 8 dakika sonra 68. dakikada eşitliği sağladı. Alman futbolcu, uzatma dakikalarının son bölümünde (90+4) bir kez daha sahneye çıkarak takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Bu sonuçla Almanya puanını 6'ya yükselterek ikinci tura çıkmayı garantiledi.


Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
TT

Türkiye turnuvaya veda etti: 1-0

Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)
Paraguaylı oyuncular maçın bitiş düdüğünün ardından kutlama yapıyor (AP)

Paraguay, Dünya Kupası 2026’da Türkiye karşısında 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi 1-0 kazanarak rakibini grup aşamasından eledi.

Maçın henüz 65. saniyesinde Matías Galarza’nın attığı gol, turnuvadaki en hızlı gol olarak kayıtlara geçti. Ancak Paraguay, ilk yarının sonunda Miguel Almirón’un bir Merih Demiral’a konuşurken ağzını kapatması nedeniyle kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu olay, Dünya Kupası tarihinde bu nedenle verilen ilk kırmızı kart olarak kaydedildi.

Bu durum, Türkiye Milli Takımı için ağır bir darbe oldu. Türkiye, açılış maçında Avusturalya Milli Takmı’na 0-2 mağlup olmuştu ve bugün aldığı sonuçla turnuvadışı kaldı.

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, grupta oynadığı iki maçı da kazanarak liderliği garantiledi. ABD, Paraguay’ı 4-1 ve Avustralya’yı 2-0 mağlup ederek San Francisco’daki maçlarda üstün bir performans sergiledi.

Grubun son durumuna göre ABD, grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Türkiye turnuvaya veda etti.