Dün 96 yaşında hayatını kaybeden eski Çin lideri Ciang Zımin için 6 Aralık'ta anma töreni yapılacağı bildirdi.
Cenaze Komitesinden yapılan açıklamaya göre, eski lider için başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda anma töreni düzenlenecek.
Lösemi ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle Şanghay'da hayata gözlerini yuman Ciang'ın tabutu bugün özel uçakla Şanghay'dan Pekin'e getirildi. Tabutu, havaalanında Devlet Başkanı Şi Cinping ile diğer devlet ve parti ileri gelenleri karşıladı.
6 Aralık'ta yapılacak tören için ulusal matem ilan edilirken tüm eğlence mekanları kapatılacak. Anma sırasında tüm ülkede ve Çin'in dış temsilciliklerinde bayraklar yarıya indirilecek, 3 dakikalık saygı duruşu yapılacak.
Ciang'ın naaşı defnedilmeyecek, cenaze töreni düzenlenmeyecek.
Çin'in Soğuk Savaş sonrası dönemde dünya ekonomisiyle bütünleşme yoluna girdiği dönemin lideri olarak hatırlanan Ciang, 1980'lerin sonundan 2000'lerine başına kadar parti genel sekreteri ve devlet başkanı olarak ülkeyi yönetmişti.
Ciang, kendisinden önceki Çin lideri Dıng Şiaoping'in başlattığı reform ve dışa açılama politikalarının uygulayıcısı olmuş, "sosyalist piyasa ekonomisi" kavramıyla tamamıyla devlet kontrolündeki merkezi planlı ekonomiden, devletin düzenleyici rol oynadığı piyasa ekonomisine dönüşümü yönlendirmişti.
Hayatını kaybeden eski Çin lideri Ciang Zımin için 6 Aralık'ta anma töreni düzenlenecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/4018831/hayat%C4%B1n%C4%B1-kaybeden-eski-%C3%A7in-lideri-ciang-z%C4%B1min-i%C3%A7in-6-aral%C4%B1kta-anma-t%C3%B6reni
Hayatını kaybeden eski Çin lideri Ciang Zımin için 6 Aralık'ta anma töreni düzenlenecek
Fotoğraf: AA
- Pekin: Şarku’l Avsat
- Pekin: Şarku’l Avsat
Hayatını kaybeden eski Çin lideri Ciang Zımin için 6 Aralık'ta anma töreni düzenlenecek
Fotoğraf: AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)