İngiltere Savunma Bakanlığı’nın Rusya-Ukrayna savaşına dair yayınladığı istihbarat raporuna göre, Rus savaş uçaklarının Ukrayna’daki sortileri önemli ölçüde azaldı.
Bakanlığın Twitter üzerinden paylaştığı raporda, “Rus savaş uçakları, Mart 2022’de günde 300 sorti gerçekleştiriyordu” denildi.
Raporda, Rus Hava Kuvvetleri’nin, geçen hafta bir Sukhoi Su-25 savaş uçağı ve bir Sukhoi Su-24 taktik bombardıman uçağı da dahil olmak üzere şimdiye kadar 60’tan fazla uçağı kaybettiği ifade edildi.
Sortilerdeki azalmanın büyük olasılıkla Ukrayna’nın hava savunmasından gelen sürekli tehdit, Rus uçaklarının uçuş saatlerine getirilen kısıtlamalar ve kötü hava koşullarından kaynaklandığı iddia edilen raporda, “Rus hava kuvvetleri muhtemelen kötü kış havasında düşük oranda kara saldırı operasyonlarına devam edecek” denildi.
İngiltere Savunma Bakanlığı, işgalin başlamasından bu yana savaşın gidişatı hakkında günlük bilgiler yayınlıyor.
İngiltere: Rusya 60 uçak kaybettikten sonra Ukrayna’daki sortilerini azalttı

Rus Sukhoi Su-30 (Reuters-Arşiv)
İngiltere: Rusya 60 uçak kaybettikten sonra Ukrayna’daki sortilerini azalttı

Rus Sukhoi Su-30 (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة