Avrupa Birliği (AB), işgal altındaki Filistin topraklarında ve İsrail'de artan gerilimin endişe verici olduğunu, tarafların gerginliği düşürmesi gerektiğini bildirdi.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na önceki gün sabah saatlerinde düzenlediği baskında 9 Filistinlinin, Doğu Kudüs'te sinagoga düzenlenen saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili ayrı ayrı açıklama yaptı.
Cenin'deki olayla birlikte Batı Şeria'da yılın başından beri ölen Filistinlilerin sayısının 30'a çıktığını belirten Borrell, "AB, son terör saldırılarıyla birlikte İsrail'in meşru güvenlik endişelerini anlamaktadır ancak ölüme yol açan güç kullanımına sadece son çare olarak başvurulması gerekir." ifadesini kullandı.
Borrell, AB'nin işgal altındaki Filistin topraklarında ve İsrail'de yükselen gerilimden endişe duyduğunu, gerginliği düşürmek için gereken her şeyin yapılması konusunda tüm taraflara çağrıda bulunduklarını kaydetti.
AB Yüksek Temsilcisi, Doğu Kudüs'teki sinagog saldırısıyla ilgili açıklamasında da bu tür "akıl dışı şiddet ve nefret eylemlerini" kuvvetle kınadıklarını bildirdi.
Bu tür olayların barış görüşmelerine yeniden başlanmasının önemini vurguladığını aktaran Borrell, "Tüm taraflara provokasyonlara tepki vermeme çağrısı yapıyoruz." ifadesini kullandı.
AB, Doğu Kudüs'te ve İsrail'de gerginliğin düşürülmesi için çağrı yaptı
https://turkish.aawsat.com/home/article/4124656/ab-do%C4%9Fu-kud%C3%BCste-ve-i%CC%87srailde-gerginli%C4%9Fin-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCr%C3%BClmesi-i%C3%A7in-%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1-yapt%C4%B1
AB, Doğu Kudüs'te ve İsrail'de gerginliğin düşürülmesi için çağrı yaptı
AA
- Brüksel: Şarku’l Avsat
- Brüksel: Şarku’l Avsat
AB, Doğu Kudüs'te ve İsrail'de gerginliğin düşürülmesi için çağrı yaptı
AA
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Protestocular, 26 Nisan 2026'da Şam'daki Adalet Sarayı'nda Atıf Necib'in yargılandığı gün pankartlar açtı (Reuters).
26 Nisan 2026'da Şam'daki Adalet Sarayı'nda Atıf Necib'in ilk duruşması sırasında mahkeme salonunda bulunan Suriyeliler (AP)
26 Nisan 2026'da Atıf Necib'in yargılamasında, Hamza el-Hatib'in ve 2011'de Dara'da ölen başka bir çocuğun fotoğrafı gösterildi (SANA)
Suriye'nin güneyindeki Dara vilayetinin eski siyasi güvenlik başkanı Atıf Necib, 26 Nisan'da Şam'daki Adalet Sarayı'nda görülen davasının ilk oturumunda (AFP)