Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkeye yaptığı ilk resmi ziyaret kapsamında bugün (Cumartesi) Hindistan'a gitti. Hindistan ile Almanya arasında iyi ilişkilerin olduğunu belirten Scholz, "Umarım bu çok iyi ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız" dedi.
Scholz'un iki günlük ziyareti sırasında günün ilerleyen saatlerinde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile başkent Yeni Delhi'de bir araya gelmesi ve ardından Hindistan'ın güneyindeki ülkenin ekonomik merkezi olan Bangalore'ye gitmesi planlanıyor.
Almanya Başbakanı'na ziyaret sırasında üst düzey bir ekonomi heyeti eşlik ediyor.
Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı, Scholz ile Modi arasındaki görüşmelerin gündemindeki ana konulardan biri olacak.
Hindistan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Perşembe günü Rusya'yı Ukrayna'dan çekilmeye çağırdığı karara oylamada çekimser kaldı.
Hindistan, bu yıl için G20'ye başkanlık ediyor. Yeni Delhi, grubun Eylül ayındaki yıllık zirvesine ev sahipliği yapacak.
Çin'den sonra dünyanın ikinci en büyük nüfusuna sahip olan Hindistan, Rusya ile ekonomik ve askeri olarak yakın işbirliği içinde. Hindistan silahlı kuvvetlerinin teçhizatının çoğu Rusya'dan gelirken, Batılı ülkeler bu durumu değiştirmeye çalışıyor. Scholz ile Modi arasındaki görüşmelerde silahlanma konusunun masaya yatırılması bekleniyor.
Hindistan basınında yer alan haberlere göre Yeni Delhi, bir denizaltı üretim tesisi kurmak istiyor ve ortaklar arıyor. Uzmanlar, Alman ThyssenKrupp Marine Systems'in bu konuda Hindistan ile bir ortaklık kurabileceğini ifade etti.
Halihazırda bin 800 Alman şirketi Hindistan'da faaliyet gösteriyor ve Scholz Pazar günü Alman yazılım şirketi SAP'nin Bangalore'daki tesisini ziyaret etmeyi planlıyor.
Ayrıca görüşmelerde, enerji alanında işbirliği ve iklim değişikliğine karşı ortak mücadele konularının da ele alınması planlanıyor.
Almanya Başbakanı, Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek istiyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/4178621/almanya-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-hindistan-ile-ili%C5%9Fkileri-g%C3%BC%C3%A7lendirmek-istiyor
Almanya Başbakanı, Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek istiyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Yeni Delhi'de kabul etti (AFP)
- Yeni Delhi: Şarku’l Avsat
- Yeni Delhi: Şarku’l Avsat
Almanya Başbakanı, Hindistan ile ilişkileri güçlendirmek istiyor

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Yeni Delhi'de kabul etti (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة