Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İran’ın nükleer silah edinmemesi gerektiğini vurgulayarak, Tahran’ın uranyum zenginleştirmesinin sivil bir bakış açısından mantıklı bir gerekçe olmadığını vurguladı.
Baerbock, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile bugün Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “İran’ın yüzde 83 oranında uranyum zenginleştirmesi için barışçıl bir neden yok” dedi.
Alman Bakan, İran’ın eylemleri ve kendisine bağlı gruplarla Ortadoğu’nun güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.
İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ise, İran konusunda ‘yaptırımlara geri dönüş ve ciddi bir askeri adım’ olmak üzere iki seçenek olduğunu belirtti.
Alman meslektaşından İran Devrim Muhafızları'nın terör örgütü ilan etmesini isteyen Cohen, İran’ın nükleer ilerlemesini durdurmanın tek yolunun diplomatik ve ekonomik baskıdan geçtiğini dile getirdi.
Almanya Dışişleri Bakanı: İran nükleer silah edinmemeli
https://turkish.aawsat.com/home/article/4184761/almanya-d%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-bakan%C4%B1-i%CC%87ran-n%C3%BCkleer-silah-edinmemeli
Almanya Dışişleri Bakanı: İran nükleer silah edinmemeli

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen (AFP)
- Berlin: Şarku’l Avsat
- Berlin: Şarku’l Avsat
Almanya Dışişleri Bakanı: İran nükleer silah edinmemeli

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة