Fas Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, Fas'ın ‘Filistin meselesindeki tutumunun geri alınamaz’ olduğu ve bunun Kral 6. Muhammed’in dış politikasının önceliklerinden biri olduğu belirtilirken, Fas Kralı’nın aynı zamanda Kudüs Komitesi Başkanı olduğu hatırlatıldı.
Fas Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan açıklama, muhalefetteki Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreterliği tarafından yakın zamanda yayınlanan ve Fas Krallığı ile ilgili bazı ‘suiistimaller ve ciddi yanılgılar’ içeren açıklamaya yanıt olarak geldi.
Kraliyet Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, Fas’ın dış politikasının anayasa gereği Fas Kralı’nın önceliği olduğu ve Kral 6. Muhammed’in dış politikayı ‘ulusal değişmezlere ve başta toprak meselesi olmak üzere ülkenin yüksek çıkarlarına’ dayalı olarak ele aldığı belirtildi.
Fas’ın uluslararası tutumunun kimseye malzeme olamayacağı belirtilen açıklamada, Fas Krallığı’nın dış politikasının partizan bir iç gündem için istismar edilmesinin tehlikeli ve kabul edilemez bir emsal teşkil ettiği aktarıldı.
Açıklamada, Fas ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeniden başlamasının iyi bilinen koşullarda ve 10 Aralık 2020’de Kraliyet Mahkemesi tarafından herkesçe bilinen bir bağlamda gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca, Fas Kralı ile Filistin Devlet Başkanı arasındaki telefon görüşmesinin yanı sıra 22 Aralık 2020 tarihli üçlü deklarasyonun aynı gün yayınlandığı bildirildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, ‘İsrail’in canice saldırganlığını sürdürdüğü bir dönemde, Fas Dışişleri Bakanı’nın bazı Afrika ve Avrupa toplantılarında İsrail’i savunur gibi göründüğü tutumu’ kınandı.
Fas Kraliyet Mahkemesi, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘Filistin’ açıklamasına tepki gösterdi
https://turkish.aawsat.com/home/article/4209411/fas-kraliyet-mahkemesi-%E2%80%98adalet-ve-kalk%C4%B1nma-partisi%E2%80%99nin-%E2%80%98filistin%E2%80%99-a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1na
Fas Kraliyet Mahkemesi, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘Filistin’ açıklamasına tepki gösterdi

Fas Kralı (MAB)
- Rabat: Şarku’l Avsat
- Rabat: Şarku’l Avsat
Fas Kraliyet Mahkemesi, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ‘Filistin’ açıklamasına tepki gösterdi

Fas Kralı (MAB)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة