American Airlines pilotları greve "evet" dedi

Hem American Airlines hem de pilotlar sendikası hâlâ bir anlaşmanın sağlanabileceğini belirtti

AP
AP
TT

American Airlines pilotları greve "evet" dedi

AP
AP

American Airlines müzakerelerin sürdüğünü iddia etse de şirketin pilotları ezici bir çoğunlukla grev lehine oy kullandı.
Oylama pazartesi günü duyuruldu fakat yakın tarihte bir iş bırakma yok. Wall Street Journal'a göre federal yasalar havayolu çalışanlarının greve gitmesini zorlaştırıyor.
American Airlines'ın 15 binden fazla pilotunu temsil eden Müttefik Pilotlar Derneği'ne (Allied Pilots Association/APA) göre, üyelerin yüzde 96'sının katıldığı oylamada atılan oyların yüzde 99'u greve izin verilmesi yönündeydi.
American Airlines pazartesi günü gazeteye yaptığı açıklamada, yakında pilotlar sendikasıyla bir anlaşmaya varabileceğine inandığını ifade etti. Grev oylamasının, pilotların müzakerelere başlarken duydukları aciliyet hissinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Bir sözcü, Wall Street Journal'a "Bitiş çizgisi göründü" dedi.

"Grev yetki oylamasının pilotların bir anlaşmaya varma arzularını ifade etmelerinin önemli yollarından biri olduğunu anlıyoruz ve oylama sonuçlarının mesajına saygı duyuyoruz."

The Independent'ın haberine göre, Sendika Başkanı Ed Sicher da benzer ifadeler kullanarak üyelerinin gerekirse greve gitmeye hazır olduğunu söyledi fakat yeni bir sözleşme anlaşmasına varılmasının hâlâ ihtimaller dahilinde olduğunun da altını çizdi.
Pilotlar, hayatlarını iyileştireceğine ve hava yolculuğunu daha güvenilir kılacağına inandıkları, vardiya programlama ve iş uygulamalarında değişiklikler talep ediyor.
Sicher, "APA ve şirket yönetimi için en iyi sonuç, iyi niyetli pazarlıklarla sektöre öncülük eden bir sözleşme üzerinde anlaşmaya varılmasıdır" dedi.
American Airlines kendi ücretlerini, Delta Air pilotlarının önceki aylarda aldığı zamlara göre eşitlemeyi kabul etmişti.
Halen devam eden sözleşme görüşmelerinin birçoğu yıllar önce başlayan ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle durdurulan müzakerelerin devamı niteliğinde. Havayolları, pandemi sırasında hava yolculuğundaki keskin düşüş nedeniyle pilotları emekli olmaya teşvik etmişti ancak pandemi sonrasında seyahatlerdeki toparlanma havayollarını pilot sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktı.
Southwest Havayolları pilotlarının bu ay içinde benzer bir grev yetkisi için oylamaya gitmesi bekleniyor.
Havayolu çalışanlarını ilgilendiren ABD çalışma yasaları, hem çalışanların hem de yönetimin yasal olarak greve gitmeden önce tüm müzakere yollarını tüketmelerini gerektiriyor. Ulusal Arabuluculuk Kurulu'nun önce ileriye dönük bir yol bulunmadığında hemfikir olması ve iki tarafa da tahkim teklif etmesi gerekecek. Grev çağrısı yapılmadan önceyse taraflar bir ay sürecek bir "soğuma" dönemine zorlanıyor. 



Sevilen Netflix dizisi final sezonuyla döndü: Kimi büyülendi, kimi burun kıvırdı

Sinemacı bir aileden gelen Tom Sturridge, Rock'n Roll Teknesi (Pirate Radio) ve Yolda'yla (On the Road) da tanınıyor (Netflix)
Sinemacı bir aileden gelen Tom Sturridge, Rock'n Roll Teknesi (Pirate Radio) ve Yolda'yla (On the Road) da tanınıyor (Netflix)
TT

Sevilen Netflix dizisi final sezonuyla döndü: Kimi büyülendi, kimi burun kıvırdı

Sinemacı bir aileden gelen Tom Sturridge, Rock'n Roll Teknesi (Pirate Radio) ve Yolda'yla (On the Road) da tanınıyor (Netflix)
Sinemacı bir aileden gelen Tom Sturridge, Rock'n Roll Teknesi (Pirate Radio) ve Yolda'yla (On the Road) da tanınıyor (Netflix)

Neil Gaiman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanan The Sandman'in merakla beklenen final sezonuna dair ilk yorumlar geldi.

39 yaşındaki Britanyalı aktör Tom Sturridge'in rolüne geri döndüğü dizide, ona eşlik eden Boyd Holbrook ve Vivienne Acheampong da yeniden izleyici karşısında.

İkinci sezonda sonsuzların tekrar bir araya gelmesiyle kendini tehlikeli bir yolda bulan Lord Morpheus, can alıcı bir tercih sonucunda intikam peşindeki amansız varlıkların hedefi haline geliyor.

Dizi, ilk etapta 7 televizyon yazarının incelemelerine dayanarak eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 tam puan almayı başardı. Ancak daha sonra gelen yorumlar bu oranı yüzde 75'e çekti.

RogerEbert.com, "Bazı bölümler biraz sürüncemede kalsa da her biri tartışmasız bir görsel şölen. Prodüksiyon ve ışık tasarımı, modern fantastik dizilerle yarışır seviyede" diye yazdı.

The Direct ise, "Göz alıcı görseller, üst düzey prodüksiyon kalitesi ve unutulmaz performanslarla dolu ikinci sezonun ilk kısmı, hayranları daha fazlası için yalvartacak" sözleriyle övdü.

The Wrap'ten gelen yorumda da şu ifadeler yer aldı: 

En iyi anlamıyla hipnotize edici. O kadar tatmin edici ve karanlık bir rüya ki, buna kabus demeye bile diliniz varmaz.

Negatif yorumlar ise epey sert. Guardian dizinin ikinci sezonuna yalnızca iki yıldız verdi ve yorumu şu ifadelerle bitirdi: 

The Sandman fikir yoksunu değil ama bu fikirlerin hepsini bir gösteriş sisine boğuyor. Yakaladığı her fırsatı kendi eliyle kaçırıyor.

The A.V. Club ise şunları yazdı: 

The Sandman, aslının çarpıcı görsel dünyasını yakalamakta zorlanıyor; karakterlerse sanki Neil Gaiman diyaloglarını papağan gibi tekrarlayan hayal gücünden yoksun kostümlü oyuncular gibi. Tom Sturridge'in performansı zaman zaman bir parodiyi andırıyor.

The Sandman'in ikinci sezonunun ilk bölümleri Netflix'te yayında. İkinci kısım ise 24 Temmuz'da izleyiciyle buluşacak.

Independent Türkçe, GamesRadar, Rotten Tomatoes, The A.V. Club, Guardian, The Wrap, The Direct, RogerEbert.com