Libya’ya ait bir savaş uçağı bu sabah, Tunus’un güneyinde bulunan Medenin şehrine zorunlu iniş yaptı. Zorunlu inişin neden yapıldığına dair net bir bilgi verilmezken, olayın yakıt tüketiminden kaynaklandığı düşünülüyor.
Tunus Afrika haber ajansının haberine göre, Medenin’in kuzeyinde bulunan Bei Gazil yerleşim bölgesine bu sabah saatlerinde Libya’ya ait askeri bir uçağın zorunlu iniş yaptığı aktarıldı.
Ajans, zorunlu inişin nedenleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadığı ancak olayın yakıt stokunun tükenmesinden kaynaklanabileceğine dikkat çekti.
Öte yandan Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) sözcüsü Albay Pilot Muhammed Kanunu, L39 tipi savaş uçağının UMH hava kuvvetlerine ait olmadığını belirterek, tüm askeri uçak ve pilotların güvende olduğuna vurgu yaptı.
Durumu incelemek adına olay yerine gelen Tunuslu askeri mühendisler ve güvenlik birimleri, uçağın etrafını sararak koruma altına alırken, zorunlu inişin neden yapıldığına dair ise ayrıntı vermedi.
Video görüntülerinde, savaş uçağının otoyolun yanına iniş yaptığı ve bölgeye çok sayıda sivilin geldiği görüldü.
Libya'ya ait bir savaş uçağı Tunus'a zorunlu iniş yaptı

Libya medyasının Tunus’a iniş yapan uçağın görüntülerini yakaladığı kareler
Libya'ya ait bir savaş uçağı Tunus'a zorunlu iniş yaptı

Libya medyasının Tunus’a iniş yapan uçağın görüntülerini yakaladığı kareler
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة