Mısırlı yetkililer salı günü 54 yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini, beş kişinin ise öldüğünü duyurdu.
Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı salı günü koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamada yeni vakaların hepsinin Mısır vatandaşı olduğunu ve söz konusu kimselerden bazılarının yurt dışından geldiğini belirtti. Bazılarının da daha önce koronavirüs testleri pozitif olduğu duyurulan şahıslarla temas kurduğu bilgisini verdi. Söz konusu beş kişiden ikisinin hastaneye ulaşamadan öldüğü kaydedildi.
Bakanlık, Mısır’da salı gününe kadar toplam kaydedilen koronavirüs vakası sayısının 710’a yükseldiğini, bu kişilerden 157’sinin sağlığına kavuşarak taburcu olduklarını, 46 kişinin ise öldüğünü bildirdi.
Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanı Hala Zayed, Mısır’daki salgının durumunu ile küresel çapta elde edilen verilerin karşılaştırıldığı bir analizi paylaştı. Analize göre “küresel epidemiyolojik ortalamasının bir milyonda 105 vaka” olduğunu belirtti. Mısır’da ise vaka oranın bir milyonda 6 kişi, ölüm oranın ise bir milyonda 0,4 olduğunu belirtti. Bakan, söz konusu verilerin Mısır da şimdiye kadar salgının stabil olduğunu gösterdiğini vurguladı.
Bakan Zayed, yurt dışından gelenler arasında test sonuçları pozitif çıkanların ailelerinden ve bu kişiler ile temas kuranlardan “hükümetin belirttiği prosedürleri ve Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’nın 14 gün süreli karantina talimatlarını uygulamasını” istedi.
Mısır’da 54 yeni koronavirüs vakası tespit edildi

Başkent Kahire’de Kasr El Nil Köprüsü üzerinde maske takan Mısırlılar (Reuters)
Mısır’da 54 yeni koronavirüs vakası tespit edildi

Başkent Kahire’de Kasr El Nil Köprüsü üzerinde maske takan Mısırlılar (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة