Rus milyarderin oğlu annesine 100 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı

Timur Ahmetov (AFP)
Timur Ahmetov (AFP)
TT

Rus milyarderin oğlu annesine 100 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kaldı

Timur Ahmetov (AFP)
Timur Ahmetov (AFP)

İngiltere’de bir mahkeme, ünlü bir Rus milyarderin oğluna, annesinin boşandıktan sonra babasının mal varlığını ondan saklaması sonucu, annesine 100 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Mahkeme sırasında hâkim Rus milyarderin oğlunu ‘babasına yardım etmek için her şeyi yapabilecek sahtekar bir kişi’ olarak nitelendirdi.
Bloomberg’in haberine göre, hâkim Gwyneth Knowles verdiği kararda, annesinin 450 milyon sterlin (627 milyon dolar) tutarında mahkeme onaylı boşanma tazminatı almasını engellemek için, Timur Ahmetov'un milyarder babası Farkhad Ahmedov ile ‘elinden gelen her şeyi’ yapmak için birlikte işbirliği yaptıklarını söyledi.
Hâkim ayrıca Birleşik Krallık'ta ikamet eden Timur'a annesine 100 milyon dolardan fazla tazminat ödemesi kararını verdi.
Hâkim, Timur’un babasının davranışlarını çok iyi bildiğini ve annesinin boşanma tazminatına dair bir kuruş bile almasını engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.
Timur ise, babasının kendi kararlarını verdiğini ve annesinin davaya olan tutumunun kendisini çok rahatsız ettiğini ve ‘çok tehlikeli’ olduğunu söyledi.
Tatiana Ahmedova ise duruşma sırasında en büyük oğluyla olan ilişkisinin şu anda çok gergin olduğunu söyleyerek, kendisine dava açmaktan başka seçeneği kalmadığını söyledi.
Farkhad, servetinin çoğunu Kasım 2012'de bir Rus gaz üretim şirketindeki hissesini 1,4 milyar dolara satarak kazanmıştı.
Ancak Rus milyarder, eski eşi Tatiana Ahmedova’ya, boşanma tazminatı ödemeyi reddetti ve servetini ondan sakladı. Bu da onun Farkhad’ın mal varlığı ve fonlarının bulunduğu en az altı ülkede dava açmasına sebep oldu.



Arnavutluk, bir gencin öldürülmesinin ardından TikTok'u en az bir yıl süreyle yasakladı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama (AP)
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama (AP)
TT

Arnavutluk, bir gencin öldürülmesinin ardından TikTok'u en az bir yıl süreyle yasakladı

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama (AP)
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama (AP)

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama dün yaptığı açıklamada, hükümetin sosyal medya uygulaması "Tik Tok"u gelecek yıldan itibaren en az bir yıl süreyle kapatacağını duyurdu.

Tiran'da Arnavut öğretmenler, ebeveynler ve psikologlarla yaptığı toplantıda Rama, "(TikTok) mahallenin haydutudur" dedi ve Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre “bu haydutu mahallemizden bir yıl boyunca kovacağız" ifadelerini kullandı.

Rama, hükümetin "öğrenci eğitimine hizmet eden ve ebeveynlerin çocuklarının yolculuğunu takip etmelerine yardımcı olan" programlar başlatacağına dikkat çekti. Bir yıl boyunca tamamen herkese kapatacağız” diye vurguladı ve “Arnavutluk'ta TikTok olmayacak” dedi.

Reuters'ın haberine göre Rama şunları söyledi: “Bugünkü mesele çocuklarımız değil, bugünkü mesele biziz, bugünkü mesele toplumumuz, bugünkü mesele TikTok ve çocuklarımızı ele geçiren diğer uygulamalar.”

Tartışmalı uygulamanın yasaklanması, Tiran'da bir okul yakınlarında sosyal medya tartışmasıyla başlayan kavgada bir öğrencinin ölmesi ve diğerinin de yaralanmasının ardından bir aydan kısa süre sonra geldi.

Bu olay, ülkede ebeveynler, psikologlar ve eğitim kurumları arasında sosyal ağların gençler üzerindeki etkisi konusunda bir tartışma başlattı.

Rama sordu “Çin'de TikTok, öğrencilerin eğitim materyallerini nasıl alabileceklerini, doğayı nasıl koruyacaklarını, gelenekleri nasıl koruyacaklarını teşvik ediyor, ancak Çin dışındaki TikTok'ta sadece pislik ve balçık görüyoruz. Buna neden ihtiyacımız var?”

Sonsuz kısa video akışlarıyla gençlerin ilgisini çeken uygulamanın dünya çapında bir milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

TikTok, ABD'de casusluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı ve Romanya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini aşırı sağcı bir aday lehine etkilemek için kullanıldığı iddiaları nedeniyle Avrupa Birliği tarafından soruşturma altında.

Birçok ülkede devlet kurumları çalışanlarının bu sosyal medya platformunu kullanması yasaklandı. Aralarında Fransa, Almanya ve Belçika'nın da bulunduğu birçok Avrupa ülkesi, çocukların sosyal medya kullanımına kısıtlamalar getirdi.