Riyad Dünya Tıp Teknoloji Zirvesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının yerel olarak üretilmesini ve bir biyoteknoloji şehrinin kurulmasını içeren çeşitli anlaşmaların yanı sıra dijital tıp ve biyoteknoloji kullanımı gibi en modern tıbbi teknolojilere ve çeşitli tedavi yöntemlerine yönelik ilaç ve medikal firmalar ile işbirliğiyle Suudilerin sağlık sektörünü geliştirme konusundaki yaklaşımını yansıttı.
Suudi Arabistan, Vizyon 2030’a bağlı olan Sağlık Sektörü Dönüşüm Programı aracılığıyla, Krallık’taki sağlık sektörünü, bireylerin ve toplumun sağlığına yönelik kapsamlı, etkili ve birbirleri ile entegre olan bir sistem olacak şekilde yeniden yapılandırmayı hedefliyor. Program halk sağlığının güçlendirilmesi, hastalıklara karşı korunma ile ilgili yeni hizmet modelinin uygulanması, en yüksek seviyede kapsama ile sağlık hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi, kapsamlı ve adil coğrafi dağılımın sağlanması, e-sağlık hizmetlerinin ve dijital çözümlerin kapsamlarının genişletilmesi sayesinde şeffaflığı ve finansal sürdürülebilirliği hizmetlerin sağlanması ve hastalıkların önlenmesi ile ilgili yeni modellerin uygulanması ilkesine dayanıyor.
Söz konusu program aynı zamanda, kanıtlara dayalı en iyi uluslararası standartların uygulanması ve takip edilmesi ile sağlık hizmetlerinin kalitesini iyileştirmeyi, kullanıcıların memnun kalmasına odaklanmayı ve Krallığın tüm bölgeleri kapsayan, birbiri ile entegre sağlık hizmeti sistemleri kurmayı hedefliyor.
Suudi Arabistan, sağlık sisteminin büyük ölçüde etkilenmemesi ve tedavi eksikliği ve sağlık personeli açısından herhangi bir sorun yaşaması ile koronavirüs pandemisinin yansımalarını iyi bir şekilde karşılamıştı.
Bu başarı, tüm modern teknolojileri kullanımı ile tedavi uygulamaları, sağlık çalışanlarının eğitimleri ve toplumsal alanlar da dahil olmak üzere tüm yönleri içerdiği için sağlık sektörünün gelişimi için daha geniş kapsamlı planların oluşturulmasına katkı sağladı. Suudi Arabistan, kullanıcının sanal kliniğe erişmesini, doktorları ile telefonundan konuşmalarını, hasta kayıtlarının görüntülemesini ve ilaçlarının kaydedilmesini sağlayan “Tevakkelna” ve “Sehhaty” gibi sağlık sektörüne destek sağlayan mobil uygulamaları geliştirdi.
Suudi Arabistan sağlık sektörünün gelişiminin bir uzantısı olarak, Sağlık Bakanlığı dün (Çarşamba) başlattığı “Makken” programı aracılığıyla sağlık personelini güçlendirme konusundaki kararlılığını gösterdi. Söz konusu program, yerel ve uluslararası uzmanların yanı sıra, bir dizi uluslararası eğitim kurumu ve üniversite ile bağlantıları sayesinde Bakanlıktaki sağlık kadrolarını eğitmeyi hedefliyor.
Suudi Arabistan daha iyi sağlık hizmetleri sağlamak için harekete geçiyor
Sürekli gelişimi destekleyen dijital hizmetler ve küresel ortaklıklar
Suudi Arabistan daha iyi sağlık hizmetleri sağlamak için harekete geçiyor
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة