Mısır’da Feyyum Vahası’nın kuzeybatısında bulunan Karun Gölü’nün uzun yıllardır endüstriyel kirliliğe maruz kalması, gölde balıkçılığın sekteye uğramasına neden oldu.
Çevre Bakanlığı, gölü kurtarmak ve turizme kazandırmak için bir plan uygulamaya devam ediyor.
Çevre Bakanı Dr. Yasmin Fuad ve Feyyum Valisi Dr. Ahmed el-Ansari, Karun Gölü’nün çevresel dengesini geri kazanma projelerinde uygulananları takip etmek için bir toplantı düzenledi.
Bakanlık tarafından bugün yapılan basın açıklamaya göre, söz konusu proje tuzları çıkarmayı, çevre köylerde kanalizasyona alternatif sunmayı ve yeni bir kanalizasyon tesisi kurularak endüstriyel kanalizasyon sorununu çözmeyi içeriyor.
Çevre Bakanı Fuad, “Proje, kağıt ve karton fabrikalarındaki atık suların göle atılması yerine yeniden kullanılması yoluyla 11 çevre sanitasyon planının uygulanmasını kapsıyor” dedi.
Bakan, çevre ve yatırım arasında bir uyum modeli olarak, Karun Gölü için yeniden dengeleme projesinin önemini vurguladı.
Feyyum Valisi el-Ansari ise, “Karun Gölü, Feyyum sakinlerinin çoğu için önemli bir gelir kaynağı olarak kabul ediliyor” diye konuştu.
Vali, Karun Gölü'nün çevresel dengesinin yeniden sağlanmasının, Feyyum sakinlerine fayda sağlayan gölde turizm yatırımı ve balık yetiştiriciliği fırsatlarını artırdığını söyledi.
Karun Gölü, Mısır’ın en derin göllerinden biri olarak kabul ediliyor. Kral 3. Amenemhat döneminde sel sularını depolamak için barajlar yapıldı.
Son Haberler
Mısır Çevre Bakanlığı Karun Gölü’nü kurtarma projelerini sürdürüyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/3815981/m%C4%B1s%C4%B1r-%C3%A7evre-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-karun-g%C3%B6l%C3%BC%E2%80%99n%C3%BC-kurtarma-projelerini-s%C3%BCrd%C3%BCr%C3%BCyor
Mısır Çevre Bakanlığı Karun Gölü’nü kurtarma projelerini sürdürüyor
Çevre Bakanlığı’nın Karun Gölü'nü yeniden canlandırma projesine yönelik toplantısından bir kesit
- Kahire: Şarku’l Avsat
- Kahire: Şarku’l Avsat
Mısır Çevre Bakanlığı Karun Gölü’nü kurtarma projelerini sürdürüyor
Çevre Bakanlığı’nın Karun Gölü'nü yeniden canlandırma projesine yönelik toplantısından bir kesit
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera, Şam'daki Hristiyan toplumundan bir heyetle bir araya geldi. (SANA)
Kamışlı'daki Hristiyanlar, Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasındaki çatışmalardan kaçan yerinden edilmiş kişiler için kilisede yemek hazırlıyor. (Facebook)
Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke'deki Doğu Asur Kilisesi (Wikipedia)
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Süryani Askeri Konseyi (Arşiv)
Asuri Habur Muhafız Konseyi’ndeki kadın güçler (Konseyin sosyal medya hesabı)