Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani, ülkesinin 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapması nedeniyle bazıları iftira anlamına gelen eşi görülmemiş eleştirilerle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Şeyh Tamim Şura Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma onurunu kazandığımızdan beri, Katar hiçbir ev sahibi ülkenin karşılaşmadığı eşi görülmemiş bir kampanyaya maruz kaldı. Durumu baştan iyi niyetle ele aldık. Hatta bazı eleştirileri olumlu ve yapıcı bulduk. Ama bize öyle geliyor ki, bu kampanya devam ediyor, genişliyor, iftira ve çifte standart içeriyor” dedi.
Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmanın medeniyet ve kültürel açıklık da dahil olmak üzere çeşitli unsurlar ve zorlukları birleştirdiğini söyleyen Şeyh Tamim şunları söyledi:
“Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak, yalnızca ekonomimiz ve kurumlarımızın gücü açısından değil, aynı zamanda medeniyet kimliğimiz açısından da kim olduğumuzu göstermek için bir fırsattır. Bu, başardıklarıyla tüm dünyayı etkileyen Katar büyüklüğünde bir ülke için büyük bir sınav.”
İlk kez bir Arap ülkesinin böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını hatırlatan Katar Emiri, “Arap dünyasında Dünya Kupası gibi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın öneminin bilincinde olarak bu meydan okumayı kabul ettik. Bunun başarısı herkes için başarıdır” diye ekledi.
Katar Emiri: Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmamız nedeniyle eşi görülmemiş eleştirilere maruz kaldık

Doha’daki eğlence tesislerinden biri (AFP)
Katar Emiri: Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmamız nedeniyle eşi görülmemiş eleştirilere maruz kaldık

Doha’daki eğlence tesislerinden biri (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة