ABD Kongresi Üyesi Taylor Greene: Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair yalanlara inanmıyorum

Georgia eyaletini temsil eden kongre üyesi, daha önce de "Rus propagandasını" papağan gibi tekrarlamakla suçlanmıştı

ABD Kongresi Üyesi Taylor Greene: Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair yalanlara inanmıyorum
TT

ABD Kongresi Üyesi Taylor Greene: Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair yalanlara inanmıyorum

ABD Kongresi Üyesi Taylor Greene: Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair yalanlara inanmıyorum

Ukrayna'nın Moskova'nın istilasına karşı kendini savunmasına destek olmak için ABD'nin yaptığı harcamaları kesmeye yönelik mücadelesini sürdüren Kongre Üyesi Marjorie Taylor Greene, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'yı daha fazla istila etmeyi planladığı yönündeki endişeleri "yalan" diye niteledi.
The Independent'ın haberine göre, Cumhuriyetçi meclis üyesi, kısa süre önce radikal sağcı kablolu yayın ağı Real America's Voice'a katılarak ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı harcamalardan şikayet etti ve Putin'in Ukrayna'nın ötesinde askeri emelleri olmadığını öne sürdü.

"Orada, Ukrayna'da olmamıza ilişkin tüm mesele tamamen saçmalık. Rusya'yla bir vekalet savaşı için para ödüyoruz, oysa Putin'in Avrupa'yı istila etme planlarına dair herhangi bir detay gösterdiğini hiçbir zaman görmedim. Bu konuda bana söylenen yalanlara inanmıyorum."

Bu, Georgia'yı ikinci kez temsil eden kongre üyesinin yaptığı bir dizi tartışmalı açıklamanın sonuncusu.
Green'i eleştirenler onun Putin'in komuta merkezine erişimi olmadığını ve Moskova'nın Ukrayna'nın ötesini hedefleyip hedeflemediğini bilmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Ukrayna'daki savaşın başlamasından bu yana analistler, Putin'in (en azından başlangıçta) gözünü diğer Avrupa ülkelerine dikmiş olabileceğinden korkuyor.
Risk yönetimi firması Rane'nin analiz direktörü Adriano Bosoni, geçen martta CNBC'ye yaptığı açıklamada "Çatışma Ukrayna'nın ötesine geçerse, Moldova listede en üst sıralardaki yerlerden biri" demişti.
Associated Press'in haberine göre, bu hafta ABD istihbarat kurumlarından gelen raporlarda Rusya'nın Moldova'da hükümeti devirmek amacıyla protesto hareketlerini körüklediğini belirlendi.
Geçen yıl NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgütün Madrid'deki zirvesi sırasında Putin'in Ukrayna'yı istiasını "II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük güvenlik krizi" diye nitelemişti.
Aynı zirve sırasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Putin'in kontrolsüz bırakılması halinde bir sonraki hedefinin NATO ülkeleri olabileceği uyarısında bulunmuştu.
Ukrayna savaşı için yapılan harcamaları denetlemek üzere bir yasa çıkarmak istediğini söyleyen Greene, geçmişte Rus propagandasını tekrarlamakla suçlanmıştı. Greene, ABD'li politikacıların Ukrayna'yı kara para aklamak ve "suçlarını" örtbas etmek için kullandıklarını iddia ederken, ülkedeki savunma harcamalarını da eleştirdi.
Demokrat meclis üyesi Jamie Raskin, Greene'in yorumlarını kınadı ve Rus propagandasını papağan gibi tekrarlamaktan vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu.
Temsilciler Meclisi'ndeki bir oturumda konuşan Raskin, "İşte demokrasiyi yok etmenin formülü: Putin'in propagandasını ve dezenformasyonunu tekrarlayıp egemen uluslara yönelik emperyalist saldırıları yatıştırmak" demişti.
Raskin ayrıca dolaylı olarak Greene'i ve Ukrayna harcamalarını eleştiren diğer Cumhuriyetçileri "Vladimir Putin'in amigoları" diye nitelemiş, "başka konularla ilgili bir sürü sahte söylemle dikkatimizi dağıtıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.



Suudi Arabistan-ABD görüşmesinde Gazze, Sudan, Yemen ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı

Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
TT

Suudi Arabistan-ABD görüşmesinde Gazze, Sudan, Yemen ve Ukrayna'daki gelişmeler ele alındı

Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)
Prens Faysal bin Ferhan dün Washington'da Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir araya geldi (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve ABD'li mevkidaşı Marco Rubio, Gazze Şeridi, Sudan, Yemen ve Rusya-Ukrayna krizindeki gelişmeleri ele alarak bu konularda ve uluslararası barış ve güvenliğin sağlanması için sarf edilen çabalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Washington'da ABD Dışişleri Bakanlığı merkezindedün bir araya gelen ikili, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda koordinasyon ve ortak eylemleri yoğunlaştırmanın yollarını ele aldı.

Prens Faysal bin Ferhan ve Rubio iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri ve bu ilişkileri çeşitli alanlarda geliştirme ve iyileştirme fırsatlarını gözden geçirdiler.

sdfrgt
Bakan Rubio, dün Washington'daki bakanlık merkezinde Prens Faysal bin Ferhan'ı kabul etti (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı)

Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre toplantıya Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Prenses Rima bint Bendar bin Sultan, Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Danışmanı Prens Musab bin Muhammed el-Ferhan ve Bakan Danışmanı Muhammed el-Yahya da katıldı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini ele almak ve en önemli bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili gelişmeleri ve bunlar üzerinde sarf edilen çabaları görüşmek üzere resmi bir ziyaret için salı günü Washington'a geldi.

Ziyaret, ABD Başkanı Donald Trump'ın mayıs ayında Suudi Arabistan'a yapmayı planladığı ve ikinci dönemindeki ilk dış gezisi olan ziyaretin öncesinde gerçekleşiyor.