Hayranlar Wednesday'e kavuştu ama ortak bir şikayetleri var

Wednesday'in 22 yaşındaki yıldızı Jenna Ortega, hayranlarıyla tanışırken "her zaman korktuğunu" söylüyor (Netflix)
Wednesday'in 22 yaşındaki yıldızı Jenna Ortega, hayranlarıyla tanışırken "her zaman korktuğunu" söylüyor (Netflix)
TT

Hayranlar Wednesday'e kavuştu ama ortak bir şikayetleri var

Wednesday'in 22 yaşındaki yıldızı Jenna Ortega, hayranlarıyla tanışırken "her zaman korktuğunu" söylüyor (Netflix)
Wednesday'in 22 yaşındaki yıldızı Jenna Ortega, hayranlarıyla tanışırken "her zaman korktuğunu" söylüyor (Netflix)

Alfred Gough ve Miles Millar'ın yarattığı doğaüstü gizem ve komedi dizisi Wednesday'in ikinci sezonu, 6 Ağustos'ta Netflix'te izleyiciyle buluştu.

Yeni sezon toplam 8 bölümden oluşuyor ancak bu bölümlerin sadece ilk 4 tanesi platformdaki yerini aldı. Elbette hayranlar, bu 4 bölümü bir solukta izledi. Ancak kalan bölümler için 3 Eylül'e kadar beklemek gerekiyor.

Bu yayın kararı sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Pek çok kullanıcı Netflix'in bu yayın stratejisini eleştiren paylaşımlarda bulundu:

Bir Wednesday hayranı, "Sadece 4 bölüm mü? Hepsi bu mu?" diye isyan ederken, bir diğeri ekledi:

Neden sadece 4 bölüm? Tüm sezon tamamlanmadan izlemem.

"Eylüle kadar bekleyeceğim"

İkinci sezon öncesinde hazırlık bile yaptığını söyleyen bir hayran ise şöyle yazdı:

Wednesday için sabırsızlanıyordum, bu yüzden ilk sezonu bile yeniden izledim... Ama dizileri ikiye bölerek yayımlamak can sıkıcı. O yüzden eylüle kadar bekleyeceğim.

Platformun yayın stratejisinden memnun olmadığını dile getiren bir izleyici ise şu ifadeleri kullandı:

Yeni sezonu iki parçaya bölmek mi? Ciddi misin Netflix? Bu, olabilecek en kötü yayın politikası. Ya haftalık yayınla ya da tüm sezonu bir seferde ver. İnsanlar bekleyecek, izlenme sayıları düşecek. Bu yeterince iyi değil.

Tüm bu tepkilere rağmen, dizinin eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'daki puanı son derece etkileyici: İkinci sezon, izleyicilerden yüzde 86'lık bir beğeni oranı almayı başardı.

"İlk sezondan bile daha iyi"

Bazı hayranlar sosyal medyada ikinci sezon hakkındaki övgülerini dile getirmeyi ihmal etmedi:

Wednesday'in ikinci sezonu müthişti. Bence ilk sezondan bile daha iyi. Ama Netflix 4 hafta ara mı verdi gerçekten? Cidden yıldım artık.

Bir izleyici ise beğenisini şu sözlerle ifade etti:

Bugün Wednesday'in ikinci sezonu Netflix'te yayına girdi! Spoiler vermem ama tek diyebileceğim... Nefes kesiciydi! Neredeyse sinema gibi.

Sevilen dizi, Jenna Ortega'nın canlandırdığı Wednesday Addams'ın yaşamını konu alıyor. Dizi ilk olarak Kasım 2022'de Netflix'te yayımlanmıştı. Ocak 2023'te ikinci sezon duyurulsa da hayranlar neredeyse iki yıl boyunca yeni bölümleri beklemek zorunda kaldı.

Yeni sezonda Jenna Ortega'ya Joanna Lumley ve Steve Buscemi gibi önemli isimler katılıyor. Ayrıca Catherine Zeta-Jones da önceki sezonlardaki rolüne geri dönüyor.

Kadroda ayrıca Isaac Ordonez, Luis Guzmán ve Emma Myers gibi isimler de yer alıyor.

Wednesday, Netflix'te izlenebiliyor.

Independent Türkçe, Daily Mail, Mirror



Sicilya köprüsü projesi İtalya’yı karıştırdı: “Messina Boğazı’na dokunamazlar”

Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
TT

Sicilya köprüsü projesi İtalya’yı karıştırdı: “Messina Boğazı’na dokunamazlar”

Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)
Köprünün 2032'de tamamlanması planlanıyor (Stretto di Messina)

İtalya'da Sicilya adasının anakaraya köprüyle bağlanmasını sağlayacak proje tartışma yarattı. 

Sicilya'yı Calabria bölgesine bağlayacak Messina Boğazı Köprüsü tamamlanırsa 3,6 kilometreyle dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Ekonomik Planlama ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi, projeye 6 Ağustos'ta onay verdi. Bunun ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, "Dünyanın en uzun tek asma açıklıklı köprüsü olacak, rekor şu anda Türkiye'nin elinde" dedi.

Köprü projesi uluslararası ihaleyle Eurolink konsorsiyumuna verildi. Konsorsiyumda İtalya'dan Webuild, İspanya'dan Sacyr ve Japonya'dan IHI şirketleri yer alıyor. Webuild grubundan yapılan açıklamada da “Messina Boğazı Köprüsü, Türkiye'de rekoru elinde tutan Çanakkale Köprüsü'nden 1 kilometre daha uzun olacak” ifadeleri kullanıldı. 

Diğer yandan Giorgia Meloni hükümetinin 13,5 milyar euroya mal olması beklenen köprü projesi ülkede tartışma yarattı. 

Reuters'ın aktardığına göre Sicilya adasında ve anakaradaki Calabria bölgesinde köprünün ve yolların inşası için en az 440 mülkün kamulaştırılması gerekeceği aktarılıyor.

Sicilya'daki Messina şehrinde yaşayan 75 yaşındaki Mariolina De Francesco şunları söylüyor: 

Bana evimin değerinin üç katını teklif etseler bile, bu benim için önemli değil. Önemli olan doğa. Messina Boğazı'na dokunmamalılar.

Evi inşaat projesi alanında bulunan De Francesco, kendisi gibi birçok kişi olduğunu ve projeye karşı dava açacaklarını belirtiyor. 

Salvini ön çalışmaların eylül ya da ekimde başlayacağını, ev sahiplerine “cömert tazminatlar ödeneceğini” söylemişti. Aktivistlere göre inşaat nedeniyle yaklaşık bin kişi evlerinden olabilir. 

Bunlara ek olarak çevreciler de inşaatın uzayabileceğini ve ciddi bir gürültü kirliliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Çevreciler, bu hafta Avrupa Birliği'ne inşaatla ilgili resmi şikayette bulundu. Uzmanlar ayrıca köprünün bölgedeki depremlerden etkilenebileceğini de belirtiyor. Şirket ise köprünün fay hatları üzerine inşa edilmeyeceğini ve depreme dayanıklı tasarlanacağını savunuyor. 

Independent Türkçe, Reuters, AP