Filistinli medya kuruluşları dün, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gıda yardımı beklerken İsrail'in düzenlediği hava saldırısında çok sayıda Filistinlinin öldüğünü bildirdi.
Filistin'in El Aksa televizyonu, İsrail'in saldırısında, “Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Zikim bölgesi yakınlarında yardım bekleyen en az 21 kişinin öldüğünü” belirtti.
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hastanelerde 11 kişinin öldüğünü, toplam ölü sayısının 98'i çocuk olmak üzere 212'ye ulaştığını bildirdi.
Birleşmiş Milletler'e göre, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği saldırının ardından yıkıcı bir savaşın patlak vermesinden 22 ay sonra Gazze Şeridi "yaygın kıtlık" tehdidi altında ve tamamen kamyonlarla getirilen veya havadan atılan insani yardımlara bağımlı durumda.
Mart ayı başında Gazze'ye kapsamlı bir abluka uygulayarak gıda, ilaç ve temel ihtiyaçlarda ciddi sıkıntılara yol açan İsrail, mayıs ayı sonunda bazı yardımların girişine izin verdi. İsrail ve ABD tarafından desteklenen ancak uluslararası yardım kuruluşları tarafından güvenilmez olduğu gerekçesiyle iş birliği yapılmayan “Gazze İnsani Yardım Vakfı” tarafından dağıtılmasına izin verdi.