Ünlü dövüşçü, Mike Tyson-Jake Paul karşılaşması hakkında konuştu

"Demir Mike" temmuzda 27 yaşındaki YouTube yıldızıyla boks maçı yaptığında 58 yaşında olacak

AFP
AFP
TT

Ünlü dövüşçü, Mike Tyson-Jake Paul karşılaşması hakkında konuştu

AFP
AFP

Tyson Fury, yaklaşan dövüşe yönelik genel eleştiriler devam ederken, Mike Tyson'ın Jake Paul'la yapacağı maçın "boks için harika" olacağını söyledi.

Geniş kesimler tarafından tüm zamanların en iyi ağırsıkletlerinden biri diye kabul edilen Tyson, 20 Temmuz'da 27 yaşındaki Paul'la karşılaşmasında 58 yaşında olacak. Amerikalı boksörler, NFL takımlarından Dallas Cowboys'un sahası olan ABD'nin Teksas eyaletindeki AT&T Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak ve karşılaşma Netflix'ten canlı olarak yayımlanacak.

Dövüş için henüz herhangi bir kural açıklanmadı ve bunun bir gösteri maçı mı yoksa profesyonel bir müsabaka mı olacağı belli değil. Ne olursa olsun, Fury bu dövüşle ilgili beğenilecek pek çok şey olduğunu düşünüyor.

20 Mart çarşamba günü The Stomping Ground'a konuşan Fury, "Bence boks için harika bir şey" dedi.

Mike Tyson gibi bir efsaneniz var, bu oyuna girip kısa sürede başarıya ulaşan ve  iyi, kötü ya da ilgisiz milyonlarca takipçisi, izleyicisi, gözü olan bir YouTube boksörünüz var. Bazı insanlar [Paul'u] seviyor, bazıları nefret ediyor. Bence boks için gerçekten iyi bir gösteri, birçok insanı oyuna çekiyor. Dinleyin, ben kimim ki Mike Tyson'ın ya da Jake Paul'un boks yapmaması gerektiğini söyleyeyim? Onlara bol şans dilerim, ikisi de bu işten benim deyimimle 'tonla para' kazanacak, zaten mesele de bu değil mi? Billy Joe [Saunders], Canelo'yla [Saul Alvarez] dövüştüğünde o stadyumda bulunmuştum. Harika bir stadyum, onlar için harika olacak. İkisi de ödeme alacak ve bir şov yapacak. Beğenilmeyecek ne var bilmiyorum. Tamam, [biri] 57 yaşında ama tartışmasız eskilerin dünya ağırsıklet kralı.

Fury, Paul içinse şöyle dedi:

Dinleyin, Disney kanalındaki bir çocuk olmaktan Mike Tyson'la dövüşmeye, kim bunu yapmak istemez ki? Her ikisine de hayranlık duymalısınız.

Ayrıca 35 yaşındaki Büyük Britanyalı Fury, Tyson ve Paul'u "oldukça eşit bir eşleşme" diye nitelendirdi ve ekledi:

'Ah, bu çok saçma' diye konuşuyorlar ve onu bunu diyorlar ama eminim yine de izleyecekler. Kim merak etmiyor ki?

Son dövüşünü ekimde gerçekleştiren Fury, 18 Mayıs'ta birleşik şampiyon Oleksandr Usyk'e karşı WBC ağırsıklet şampiyonluğunu savunacak.

Fury son dövüşünde Francis Ngannou'ya karşı tartışmalı bir kararla kazanmıştı; Riyad'da eski UFC şampiyonuna karşı puan alarak nakavt tehlikesini atlatmıştı. Fury, Usyk'la yapacağı ve beraberlik olmadığı sürece 24 yıl sonraki ilk tartışmasız ağırsıklet şampiyonunu belirleyecek dövüş için Suudi Arabistan şehrine geri dönecek.

Independent Türkçe



Haaland: Norveç elendikten sonra Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğim

Norveç'in elenmesinin ardından Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğini açıklayan Erling Haaland (AFP)
Norveç'in elenmesinin ardından Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğini açıklayan Erling Haaland (AFP)
TT

Haaland: Norveç elendikten sonra Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğim

Norveç'in elenmesinin ardından Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğini açıklayan Erling Haaland (AFP)
Norveç'in elenmesinin ardından Dünya Kupası'nda İngiltere'yi destekleyeceğini açıklayan Erling Haaland (AFP)

Norveç Milli Takımı'nın yıldız futbolcusu Erling Haaland, ülkesinin Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından turnuvada İngiltere Milli Takımı'nı destekleyeceğini söyledi.

Şarku’l Avsat’ın İngiliz haber ajansı PA Media'dan aktardığı habere göre Manchester City'nin golcüsü Haaland, turnuvadaki ilk kez gol atamadığı karşılaşmada Norveç, Miami'nin sıcak havasında oynanan çeyrek final mücadelesinde İngiltere'ye uzatma dakikaları sonunda 2-1 mağlup olarak elendi.

Babası Alf-Inge Haaland'ın Leeds United forması giydiği dönemde Leeds'te dünyaya gelen Haaland, İngiltere Milli Takımı'nda Manchester City'den birçok takım arkadaşının bulunması nedeniyle onları destekleyeceğini ifade etti.

Haaland, cumartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Evet, neden olmasın? İngiltere Milli Takımı'nda Manchester City'den birkaç arkadaşım var" dedi.

Yıldız futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette başarılı olmalarını istiyorum. Küçükken Norveç formasından önce İngiltere formasına sahiptim."

Karşılaşmanın yıldızı ise Haaland'ın Borussia Dortmund'dan eski takım arkadaşı Jude Bellingham oldu. İngiliz futbolcu attığı iki golle takımının geri dönüşüne öncülük etti.

Bellingham hakkında da övgü dolu ifadeler kullanan Haaland, "Jude iyi bir arkadaşım. Borussia Dortmund'da birlikte iki harika yıl geçirdik. Yakın arkadaştık ve gerçekten harika bir insan" diye konuştu.

Haaland, "Bugün gol atmasına ve her zamanki performansını sergilemesine şaşırmadım. Tek sorun, yeterince gol atmadığı gerekçesiyle çok fazla eleştirilmesi. Bence bu eleştiriler haksız" ifadelerini kullandı.

Norveçli golcü, "Hâlâ goller atıyor, sahadaki herkesi geçebiliyor. O inanılmaz bir oyuncu. İngiltere böyle bir futbolcuya sahip olduğu için çok şanslı. Her takım onun gibi bir oyuncuyu kadrosunda görmek ister" değerlendirmesinde bulundu.


İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın'dan yeni FIFA kuralına tepki

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın'dan yeni FIFA kuralına tepki

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın, Arjantin'e 3-1 yenildikleri Dünya Kupası çeyrek finalinde Breel Embolo'nun kırmızı kart görmesine yol açan yeni yanlış kimlik kuralının takımının maçını mahvettiğini söyledi.

Önce Lenadro Paredes, Embolo'ya yaptığı müdahaleden dolayı sarı kart görmüştü. Ancak daha sonra Joao Pinheiro pozisyonu inceledi ve İsviçre forvetinin kendini yere attığına karar verip ona ikinci sarı kartını gösterdi.

Ancak Yakın, Paredes'e bu müdahalesi nedeniyle sarı kart gösterilmemesi gerektiğini ve Embolo'nun kırmızı karttan dolayı "yıkıldığını" söyleyerek olayın bu noktaya hiç gelmemesi gerektiğini savundu.

İsviçre, Embolo'nun oyundan atılmasından birkaç dakika önce Dan Ndoye'nin golüyle eşitliği sağlamıştı. Ancak uzatmalarda Julian Alvarez ve Lautaro Martinez'in golleriyle maçı kaybetti.

Yakın ise şunları söyledi:

VAR ve hakemin bu kuralı uygulaması değil, böyle bir kuralın getirilmiş olması gereksizdi ve bunu çok kibar bir dille ifade etmeye çalışıyorum ama bence son derece incitici. Yarı finallere çıkamayacağız ama bence orada olmayı hak ediyorduk. Kesinlikle kabul edilemez bir kural yüzünden cezalandırıldık. Anlamıyorum. Bu şekilde elenmemiz çok acı verici. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum ve bence oyuncularımız gerçek kahramanlar. Hakemin oyuncunun müdahalede bulunduğuna hükmetmesi tamamen anlaşılmaz. Buna benzer pozisyonları daha önce de çok gördük. Sarı kart verdi. Bu kural bugün oyunumuzu mahvetti. O sarı kartı vermenin kesinlikle hiçbir nedeni yoktu, anlamıyorum, zararsız bir durumdu, oyunun akmasına izin vermeliydi.

Yakın, İsviçre'nin 72 yıl sonra ilk çeyrek finalinde kaybetmesinde Embolo'yu suçlamayı reddetti. Maçı kazanan Arjantin, yarı finalde İngiltere'yle karşılaşacak.

Onu hiç suçlamıyorum. Bu saçma olurdu. Elbette yıkılmış durumda. Bugün takıma katkı sağlayamadı ve bu hem onu ​​hem de bizi üzüyor. Bence bu bir hakem hatasıydı.

Independent Türkçe


İsviçre hakem kararına öfkeli: Embolo'nun kırmızı kartı felaket

Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
TT

İsviçre hakem kararına öfkeli: Embolo'nun kırmızı kartı felaket

Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)
Embolo, kırmızı kartla oyun dışı kalmasının ardından gözyaşları içinde sahayı terk etti. (AFP)

İsviçre Milli Takımı, Kuzey Amerika'da düzenlenen Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin'e uzatmalarda 3-1 mağlup olduğu karşılaşmada Breel Embolo'nun kırmızı kart görmesinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Orta saha oyuncusu Fabian Rieder, kararı "felaket" olarak nitelendirdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Arjantinli Leandro Paredes, Embolo'ya yaptığı iddia edilen faul nedeniyle sarı kart gördü. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen hakem, Rennes forması giyen Embolo'nun kendini yere attığına hükmederek İsviçreli forvete ikinci sarı kartını gösterdi ve oyundan ihraç etti.

Rieder, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu tam anlamıyla felaket. Bu hakemin burada ne yaptığını bilmiyorum. Böyle bir pozisyon için neden VAR tarafından çağrıldığını anlamıyorum." dedi.

Alman ekibi Augsburg'da forma giyen Rieder, "VAR hakeminin böyle bir pozisyonla maçın kaderini değiştirmesini anlayamıyorum. Hakemin kendi kararını vermesine izin verilmeliydi" ifadelerini kullandı.

İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakin de önce Paredes'e gösterilen sarı kartı, ardından yaşanan gelişmeleri anlamakta zorlandığını söyledi.

Basın toplantısında konuşan Yakin, "Bu pozisyonda sarı kart verilmesini gerektirecek hiçbir neden yoktu. Anlamıyorum; tamamen zararsız bir pozisyondu. Bu kararın nasıl alındığını ve sonunda oyuncumuzun neden oyundan atıldığını anlayamıyorum" diye konuştu.

Embolo'yu suçlamadığını vurgulayan Yakin, "Onu sorumlu tutmak tamamen anlamsız olurdu. Takımına yardım edemediği için büyük bir yıkım yaşıyor" dedi.

Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni'nin rahat göründüğünü belirten Yakin, "Bu da Arjantin'in bizi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Takımının 10 kişi kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmadığını ifade eden Yakin, "10 kişiyle bile büyük bir mücadele ortaya koyduk. Harika bir performans sergiledik. Maçı penaltılara götürmek istiyorduk çünkü o noktada psikolojik üstünlük bizde olacaktı" dedi.

Yakin sözlerini şöyle tamamladı:

"Arjantin'in ayrıcalıklı muamele gördüğünü söylemeyeceğim. İyi ve açık bir maç oynandı. Her iki takım da futbol oynamaya çalıştı. Ancak ne yazık ki bugün kazanan taraf biz olamadık. Benim için çok net olan şu ki, bugün kazanan futbol olmadı."