Mike Tyson her dövüşten önce kullandığı şaşırtıcı tekniği anlattı

Eski ağırsıklet şampiyonu 58 yaşında olacağı temmuzda YouTuber Jake Paul'le dövüşecek

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Mike Tyson her dövüşten önce kullandığı şaşırtıcı tekniği anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Mike Tyson, dövüş öncesi hipnozun boks kariyeri boyunca kendisine nasıl yardımcı olduğunu açıkladı ve 13 yaşından itibaren bu uygulamayla "yetiştirildiğini" söyledi.

Birçokları tarafından boks tarihinin en yıkıcı boksörü olarak görülen Tyson, temmuzda YouTube yıldızı Jake Paul'le dövüşerek ringlere geri dönmeye hazırlanıyor.

Dallas'taki AT&T Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Netflix'ten canlı yayımlanacak tartışmalı maç, resmen onaylanmış profesyonel bir müsabaka olacak. Tyson dövüş gerçekleşmeden önce 58 yaşına girecek, Paul ise 27 yaşında.

Müsabaka öncesinde Tyson, 2 Mayıs Perşembe günü Good Trouble podcast'inde tenis yıldızı Nick Kyrgios'a konuşarak geçmişteki hipnozlarını değerlendirdi.

Amerikalı, "Ben bir hipnoz uzmanıyım" dedi. 

13-14 yaşımdan itibaren hipnozla büyütüldüm ve kariyerimin sonuna kadar buna devam ettim. Dövüşmeden önce her zaman hipnoz yaptırırdım. Bu sadece... Sadece belli insanlar anlıyor, herkes anlamıyor. Sanırım hayat böyle bir şey; herkes aynı değil. Ama ben anladım. Her şey özbilincinize ulaşmakla ilgili. Özbilincinizle, vahşiliğinizle bir bağlantınız var. Her şey bağlantıda olmakla ve bunu dövüşmek için de kullanmakla ilgili... Her şey sevgi, her şey sevgiye bağlı. Savaşa gitmemiz bile: Ben onun arkasındayım, o da onun. Bu bir savaş ve içinde sevgi var.

Birey olarak nasıl değiştiğini ele alan Tyson şunları ekledi: 

Yolculuk, ruhani yolculuk, asla bitmeyecek gibi görünüyor. Maneviyatınız değişir, aklınız değişir, ruhunuz değişir. Şu anda Tanrı'yla buluşmaya hazır olduğum bir aşamadayım. Hemen hemen, [huzurluyum], evet.

2020'de The Joe Rogan Experience'a katılan Tyson, hipnoz deneyimini derinlemesine anlatmıştı. 

Cus [D'Amato, Tyson'ın eski antrenörü] beni günde iki ya da üç kez profesyonel olarak hipnotize ettirirdi: Antrenmandan önce, idmandan önce ve dövüşlerden önce. Amacım yok etmekti. Cus böyle hassas olmamı istemezdi. Duygusuz olmamı istiyordu. 'Duyguların hiçbir anlamı yok. Duyguların hayatınla hiçbir ilgisi yok. Duyguların yaptığı tek şey dikkatini dağıtmak' derdi. [Hipnozla] rahatlarsınız, kendinizden geçersiniz, tamamen karanlığa ve hiçliğe odaklanırsınız. Beni hipnoz etmeye başladıklarında sadece 12 yaşındaydım. Sizi bayıltıyorlar ve siz sadece vahşiliğe ve vahşi bir hayvan olduğunuza odaklanıyorsunuz.

2005'te profesyonel kariyerini noktaladığından beri sadece bir kez dövüşen Tyson, 2020'de Roy Jones Jr.'la bir gösteri müsabakasında berabere kalmıştı. Paul'ün ise profesyonel boksör olarak 9 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti var.

Independent Türkçe



Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin direnişini kırdı ve elemeleri geçti

Kolombiyalı futbolcu, maçın tek golünü attıktan sonraki kutlaması (Reuters)
Kolombiyalı futbolcu, maçın tek golünü attıktan sonraki kutlaması (Reuters)
TT

Kolombiya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin direnişini kırdı ve elemeleri geçti

Kolombiyalı futbolcu, maçın tek golünü attıktan sonraki kutlaması (Reuters)
Kolombiyalı futbolcu, maçın tek golünü attıktan sonraki kutlaması (Reuters)

Kolombiya, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda grup aşamasının bitimine bir maç kala son 32 turuna kalmayı garantiledi. Güney Amerika ekibi, bugün oynanan 11. Grup mücadelesinde Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ni 1-0 mağlup etti.

Maçın tek golü, büyük bölümünde zorlanan Kolombiya adına Daniel Muñoz’dan geldi. Bu sonuçla Kolombiya, iki maçta altı puana ulaştı ve grup aşamasının son maçını beklemeden eleme turlarına yükselmeyi garantiledi. Kolombiya, son grup maçında dün 5-0 kazanan Portekiz ile karşılaşacak.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti ise bir puanda kaldı ve turnuvadaki umutlarını sürdürebilmek için son maçta Özbekistan karşısında olumlu bir sonuç almaya çalışacak.

Mücadelede Kolombiya topa daha fazla sahip oldu ve daha net pozisyonlar üretti. Ancak Kongo kalecisi Lionel Mbassi, James Rodríguez, Luis Díaz ve Jhon Arias’ın şutlarında yaptığı kurtarışlarla takımını uzun süre oyunda tuttu.

Aranan gol 76. dakikada geldi. Juan Fernando Quintero’nun pasında ceza sahasına giren Muñoz, savunmadan seken topu kontrol ederek plase bir vuruşla ağlara gönderdi ve Kolombiya’ya galibiyeti getirdi.


İngiltere, Gana'nın tuzağına düştü... golsüz beraberlik gruptaki hesapları karıştırdı

İngiltere ve Gana golsüz berabere kaldı (DPA)
İngiltere ve Gana golsüz berabere kaldı (DPA)
TT

İngiltere, Gana'nın tuzağına düştü... golsüz beraberlik gruptaki hesapları karıştırdı

İngiltere ve Gana golsüz berabere kaldı (DPA)
İngiltere ve Gana golsüz berabere kaldı (DPA)

İlk maçta sergilediği etkileyici hücum performansının ardından İngiltere Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası grup aşamasının 12. (L) Grubu ikinci maçında Gana’nın sağlam savunma duvarına çarparak golsüz berabere kaldı. Boston Stadyumu’nda oynanan karşılaşma, son düdüğe kadar yüksek tempolu ve taktik mücadelenin ön planda olduğu bir maç olarak dikkat çekti.

İngiltere, ilk maçta Hırvatistan’ı 4-2 mağlup etmenin moraliyle sahaya çıktı ve 32. tura yükselmeyi erken garantileme hedefiyle mücadele etti. Ancak teknik direktör Thomas Tuchel yönetimindeki İngiliz ekibi, alanları iyi kapatan ve disiplinli bir oyun sergileyen Gana karşısında zorlandı. İngiltere uzun süre topa sahip olsa da hücumda üretkenlik sağlayamadı; Gana savunması ise tehlikeleri başarıyla savuşturdu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında oyun her iki taraf için de kırılma noktasına yaklaştı, ancak İngilizlerin geç baskısı ve Gana’nın hızlı kontratakları sonucu değiştirmedi ve İngiliz savunmasını zaman zaman zor durumda bıraktı.

Maçın en net fırsatı son dakikalarda geldi. Kaptan Harry Kane’in kaçırdığı net pozisyon, İngiltere’ye üç puanı getirebilecek nitelikteydi. Bu fırsatın değerlendirilememesi, İngiliz taraftarların büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden oldu.

Bu sonuçla birlikte grupta son hafta öncesi mücadele tamamen açık hale geldi. Hiçbir takım erken turu garantileyemezken, İngiltere-Panama ve Gana-Hırvatistan karşılaşmaları adeta iki mini final niteliği taşıyacak.

Öte yandan Gana, turnuvadaki diğer rakiplerine güçlü bir mesaj verdi: büyük yıldızların parlaklığına sahip olmasa da disiplin ve karakteriyle 2026 Dünya Kupası’nda her takımı zorlayabilecek bir yapıya sahip.


Hırvatistan Panama karşısında zorlandı ancak tur atlama umutlarını artırdı

Ante Budimir maçın tek golünü kutluyor (Reuters)
Ante Budimir maçın tek golünü kutluyor (Reuters)
TT

Hırvatistan Panama karşısında zorlandı ancak tur atlama umutlarını artırdı

Ante Budimir maçın tek golünü kutluyor (Reuters)
Ante Budimir maçın tek golünü kutluyor (Reuters)

Hırvatistan Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’nda grup aşamasından çıkma umutlarını yeniden canlandırdı. Turnuva, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada’nın ev sahipliğinde devam ediyor.

Hırvatistan, 12. grupta yer alan ikinci maçta Panama’yı zorlu bir mücadele sonunda 1-0 mağlup etti.

Karşılaşmanın kahramanı, 54. dakikada attığı golle Hırvatistan’a galibiyeti getiren Ante Budimir oldu. Maçın kalan bölümünde Panama Milli Takımı beraberlik golünü bulamayınca, Hırvatistan turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti.

Bu sonuçla Hırvatistan puanını 3’e yükselterek grubunda üçüncü sıraya yerleşti. Panama ise puansız olarak son sırada kaldı ve turnuvaya veda etti.

Grubun liderliğini 4 puanla İngiltere sürdürürken, aynı puana sahip Gana averaj farkıyla ikinci sırada yer alıyor.