Scorsese, efsanevi dizinin neden sadece bir bölümünü izledi?

HBO efsanesi The Sopranos, televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri kabul ediliyor

86 bölümden oluşan The Sopranos, 1999'dan 2007'ye kadar yayımlanmıştı (HBO)
86 bölümden oluşan The Sopranos, 1999'dan 2007'ye kadar yayımlanmıştı (HBO)
TT

Scorsese, efsanevi dizinin neden sadece bir bölümünü izledi?

86 bölümden oluşan The Sopranos, 1999'dan 2007'ye kadar yayımlanmıştı (HBO)
86 bölümden oluşan The Sopranos, 1999'dan 2007'ye kadar yayımlanmıştı (HBO)

Hollywood'da suç ve mafya filmleri denince akla gelecek ilk isimlerin başında Martin Scorsese yer alıyor.

Scorsese, Sıkı Dostlar (Goodfellas) ve New York Çeteleri (Gangs of New York) gibi klasiklerden bazılarına imza atmış ve gangster filmlerindeki başarısını ortaya koymuştu.

Ancak türe olan tüm hakimiyetine rağmen yönetmen, Sight & Sound dergisine verdiği röportajda, hayranlarını şaşırtan bir açıklamada bulundu. 

Sadece bir bölüm izlemiş

Suç filmlerinin usta yönetmeni Martin Scorsese, HBO'nun çok sevilen mafya dizisi The Sopranos'un sadece bir bölümünü izlediğini itiraf etti.

Ünlü yönetmen, gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri kabul edilen The Sopranos'un karakterleriyle özdeşleşemediğini ve sadece bir bölümünü izleyebildiğini belirtti. 

Öte yandan The Sopranos'un yaratıcısı David Chase, Scorsese'nin filmlerinden son derece etkilendiğini söylemiş hatta dizinin ikinci bölümünde Scorsese kameo'suna yer vermişti. 

6 sezon süren The Sopranos'da, Scorsese imzalı Sıkı Dostlar'dan Lorainne Bracco ve Michael Imperioli de rol almıştı.

21 Emmy ödüllü The Sopranos, Scorsese sinemasından net bir şekilde etkilense de 80 yaşındaki yönetmen diziyle hiçbir zaman bağ kuramadı.

Scorsese, Sight & Sound'a Tony Soprano'nun mafya ailesiyle asla özdeşleşemediği için diziden uzak durduğunu söyledi. 

"Büyük evlerde mi yaşıyorlar?"

Scorsese, 1940'lı ve 50'li yıllarda Manhattan'ın Küçük İtalya mahallesinde büyümüş ve bu yetişme tarzı şehrin suç dünyasıyla ilgili birçok filmine ilham kaynağı olmuştu. 

The Sopranos'un baş kahramanı Tony Soprano'ysa, New Jersey banliyösünde büyük bir evde yaşıyor ve hayat tarzı Scorsese'nin çocukluğuna nazaran büyük farklılık gösteriyordu.

Scorsese ayrıca The Sopranos karakterlerinin dizide kullandıkları dile de anlam veremediğini belirtti. 

İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen, gangsterlerin ailelerinin ve çocuklarının önünde küfürlü konuşmalarıyla şaşkına döndüğünü söyledi.

New Jersey'de büyük evlerle mi yaşıyorlar? Anlamıyorum. Kızlarının önünde, yemek masasında küfürlü sözcükler mi kullanıyorlar? Bunu da anlamıyorum.

Independent Türkçe



Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe