Uçakta oje süren kadın yerden yere vuruldu

Memnuniyetsiz bir yolcu "Lütfen oje sürmek için tamamı yeniden dolaşıma sokulmuş havayı soluyan yüzlerce yabancıyla kapalı bir alanda kalana kadar beklemeyin" diyor

Başkalarının bulunduğu kapalı bir alanda oje sürmek uygunsuz davranış olarak görülebilir (Unsplash)
Başkalarının bulunduğu kapalı bir alanda oje sürmek uygunsuz davranış olarak görülebilir (Unsplash)
TT

Uçakta oje süren kadın yerden yere vuruldu

Başkalarının bulunduğu kapalı bir alanda oje sürmek uygunsuz davranış olarak görülebilir (Unsplash)
Başkalarının bulunduğu kapalı bir alanda oje sürmek uygunsuz davranış olarak görülebilir (Unsplash)

Uçuş sırasında otururken oje süren kadın internette topa tutuldu.

Adı açıklanmayan yolcunun tırnaklarına oje sürerken fotoğrafını çeken başka bir yolcu, iddiaya göre uçağa kendi birasını getirip içmesini de eleştirdi.

Uçuş milleri ve puanları üzerine yazan havacılık yazarı JT Genter, Twitter/X'te kadının iki fotoğrafını paylaştı; birinde kadın tırnaklarına nude oje sürerken görülüyor, diğerindeyse katlanan tepsisindeki bir kutu Bud Light bira göze çarpıyor.

Genter, "Oje sürenler: Lütfen oje sürmek için tamamı yeniden dolaşıma sokulmuş havayı soluyan yüzlerce yabancıyla kapalı bir alanda kalana kadar beklemeyin" dedi.

Bazılarımız zehirli kokulara karşı çok hassas. Ayrıca bilginiz olsun; uçakta kendi getirdiğiniz alkolü içmek yasal değil.

Yorum yapanlar kadının davranışı karşısında dehşete düşerken, bazıları da uçağa gizlice alkol sokulmasını destekledi.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Bir numarada sana katılıyorum ama yapma dostum, iki numaradaki çabaya saygı duymalısın haha" dedi.

Başka biri de şöye yazdı:

Oje solumaya katlanmaktan VE bir şey söylerseniz ortalığın karışacağını bilmekten daha sinir bozucu bir şey düşünemiyorum, umarım kısa bir uçuş olmuştur.

Genter neyse ki kısa bir yolculuk olduğunu doğrulayarak "havayı seyreltmek için hava nozullarını patlatabildiğini" söyledi.

Havacılık yazarı, "Koku yüzünden resmen kurdeşen döküp nefes darlığı çekebilirim" diye ekledi.

Bir yolcunun tartışmalı davranışlarıyla kargaşaya yol açtığı ilk olay bu değil.

Önceki günlerde ABD başkan adayı Robert F. Kennedy Jr. bir uçağın tuvaletine çıplak ayakla girerek "iğrenç" bir davranış sergilemekle suçlanmıştı.

ABD'nin 35. Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni olan ve 2024 ABD başkanlık seçiminde bağımsız aday olarak yarışan Kennedy, daha önce Demokrat Parti'den yarıştığını açıklamıştı.

CNN'e göre Kennedy halihazırda anketlerde, son bir neslin bağımsız ya da üçüncü parti adaylarından daha yüksek oy alsa da uçuş adabı sosyal medyada yankı uyandırıyor.

Independent Türkçe 



Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC
TT

Warner Bros CEO'su siyah Superman istememiş: Fazla 'woke'

Fotoğraf: Warner Bros/DC
Fotoğraf: Warner Bros/DC

Superman'in siyah versiyonunu konu alan bir filmin Warner Bros CEO'su David Zaslav tarafından reddedildiği bildirildi.

Nisan 2022'de Warner Bros Discovery'nin CEO'su olan 65 yaşındaki Zaslav, birkaç fiyaskonun ardından DC Comics filmlerini nasıl düzelteceklerini araştırmaya başladı.

Ortaya atılan fikirlerden biri, yazar Ta-Nehisi Coates'un yurttaşlık hakları hareketi dönemindeki siyah bir Superman hakkında yazdığı iddialı bir senaryoydu.

Warner Bros'un DC eserlerini yeniden başlatma girişimlerini inceleyen bir yazıda Wall Street Journal, Zaslav'ın "fazla 'woke'" olduğu için bu fikre sıcak bakmadığını bildirdi.

Haberde ayrıca DC Studios'un yeni eş CEO'ları James Gunn ve Peter Safran'ın projeyi daha sonraki bir tarihte yeniden başlatabileceği ima ediliyor.

AV Club, Coates'un senaryosunun 2021'e kadar uzandığını ve Yıldız Savaşları (Star Wars) yönetmeni J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstleneceği bir film için yazıldığını aktarıyor.

hyjuıo
Ta-Nehisi Coates (AP)

Coates o dönemde yaptığı açıklamada "Warner Bros, DC Films ve Bad Robot tarafından DC Genişletilmiş Evreni'ne davet edilmek benim için bir onur. Amerika'nın en ikonik efsanevi kahramanının mirasına anlamlı bir katkıda bulunmayı dört gözle bekliyorum" demişti.

Abrams da şöyle eklemişti:

Anlatılmayı bekleyen yeni, güçlü ve etkileyici bir Superman hikayesi var. Bu hikayeyi beyazperdeye taşımak için muhteşem Coates'la çalışmaktan daha fazla heyecan duyamazdık ve bu fırsat için Warner Bros ekibine müteşekkiriz.

49 yaşındaki Coates, Dünyayla Benim Aramda (Between the World and Me) adlı kitabıyla 2015 ABD Ulusal Kitap Ödülleri'nde kurgu dışı kategorisinin kazananı oldu. Dünya çapında yaptığı seyahatleri belgeleyen The Message adlı kitabını 2024'te yayımladı.

Ayrıca 2016'da Marvel Comics için yılın en çok satan çizgi romanı olan Black Panther serisini yazdı. Black Panther'ın ilk sayısı satışa çıktığı ilk ay 253 bin 259 kopya sattı. İkinci sırada 175 bin kopya satan Star Wars: Poe Dameron yer aldı.

Karakterin 50. yılı anısına çıkan kitap, kurgusal Afrika ülkesi Wakanda'dan gelen prens ve savaşçı T'Challa'nın hikayesini yeniden yazıyor. 

Diğer yandan Warner Bros ve DC Studios, James Gunn'ın yönettiği ve başrollerinde David Corenswet'in ikonik kahramanı, Rachel Brosnahan'ın Lois Lane'i ve Nicholas Hoult'un Lex Luthor'u canlandırdığı yeni bir filmle Superman'i yeniden başlattı.

Independent Türkçe