Daniel Craig, babalığın hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Daniel Craig, babalığın hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Daniel Craig, eşi Rachel Weisz'la kızı Grace'i büyütmenin bakış açısını nasıl değiştirdiğini paylaştı.

Eski James Bond yıldızı, yeni filmi Queer hakkında The New York Times'a verdiği röportajda babalığın kendisini nasıl değiştirdiğini anlattı. İkonik gizli ajanı canlandırdığı süre ona rol seçme özgürlüğü tanırken Craig, Bond'dan uzaklaşmanın gelecek kariyerini yeniden düşünmesini gerektirdiğini itiraf etti.

Craig, 54 yaşındaki Weisz'la olan kızına atıfta bulunarak, "Evde 6 yaşında bir çocuğum var" dedi.

Ve geçmişte olduğu kadar evden uzak kalmak istemiyorum.

Craig'in ayrıca eski eşi Fiona Loudon'dan 32 yaşında Ella adlı bir kızı var ve Weisz'ın yönetmen Darren Aronofsky'den olan 18 yaşındaki oğlu Henry'nin üvey babası. Ancak Grace'in merakı ve canlı hayal gücü onun iş-yaşam dengesine bakış açısını yeniden şekillendiriyor gibi görünüyor.

Çift, kızlarının ilgi alanlarının aile yaşamlarını nasıl şekillendirdiği hakkında daha önce de konuşmuştu.

The Late Show with Stephen Colbert'in 2023 tarihli bir bölümünde Weisz, Grace'in Yıldız Savaşları (Star Wars) takıntısıyla ilgili komik bir hikaye paylaşmıştı. Oscar ödüllü oyuncu, "Bu bir baba-kız bağ kurma deneyimi gibiydi ve ilk filmlerden başladılar" dedi.

Ben o kadar ilgili değilim ama kızım takıntılı hale geldi. Sürekli 'Bunu Google'da ara. Bunu Google'da ara: Darth Vader maskesinin altında neye benziyor?' diye sordu.

"Her şeyi bilmek istiyor" diye eklemişti.

Mitolojiye kafayı takmış durumda ve bu karakterler onun için çok gerçek.

Weisz, Grace'in hayranlığının çok yoğunlaştığını ve Craig'in bazı yaratıcı problem çözme yöntemlerini kullanmaya karar verdiğini açıklamıştı. Gülerek, "Babası ona Yıldız Savaşları'nın 'bozuk' olduğunu söylemiş" diye anlatmıştı.

Ancak bu küçük yalan Grace'in bitmek bilmeyen merakını durdurmamış. Weisz, "Bu olay olduğunda Londra'daydık" demişti.

[Grace] 'Babam Yıldız Savaşları'nın bozulduğunu söylüyor' diye sordu. Yani artık izleyemiyorlar. New York'a yeni gelmiştik ve 'Yıldız Savaşları New York'ta da bozuk mu?' diye sordu.

Weisz da oyunu bozmayarak, "Evet, evet, bozuk" diye cevap vermiş.

İkilinin aşk hikayesi 1990'larda, yükselen yıldızlar olarak Londra'da yollarının kesişmesiyle başladı. Aralarındaki ilk bağ romantizme dönüşmese de kaderin başka planları vardı.

10 yılı aşkın süre sonra ikili, evli bir çifti canlandırdıkları Korku Evi'nin (Dream House) setinde yeniden bir araya geldi. Sanat hayatı taklit etti ve 2011'de samimi bir törenle gizlice nikah masasına oturdular.

Weisz, 2018'de The New York Times'a verdiği bir röportajda "Evli olmaktan çok mutluyum" dedi. Aynı yıl, birlikte ilk çocuklarını beklediklerini açıkladı.

Küçük bir insanımız olacak. Onunla tanışmak için sabırsızlanıyoruz. Her şey tam bir gizem.

Daha sonra 2018'de, aşk hikayelerine mükemmel bir katkı olan kızları Grace'in gelişiyle gizem güzel bir şekilde ortaya çıktı.

Independent Türkçe



Kanserli hücreleri normale çevirebilen teknoloji geliştirildi

Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
TT

Kanserli hücreleri normale çevirebilen teknoloji geliştirildi

Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)

Kanserli hücreleri sağlıklı hallerine geri çevirebilen bir yöntem geliştirildi. Hayvan deneylerinde başarılı sonuç elde eden bilim insanları, mevcut tedavilerde ortaya çıkan yan etkileri azaltmayı umuyor.

Kemoterapi gibi mevcut kanser tedavilerinde, tümör hücreleri öldürülerek hastalık kontrol altına alınıyor. 

Ancak bu süreçte sağlıklı hücrelerin de zarar görmesi, sancılı bir tedaviye neden oluyor. Başarıya ulaşılması durumunda kanser tedavi edildiği ve hastanın hayatı kurtulduğu için yöntem uygulanmaya devam ediyor.

Bilim insanları hastaya zarar vermeyecek etkili bir yöntem bulmaya çalışırken, kanserli hücrelerin eski haline dönüştürülmesi fikri son yıllarda gittikçe ilgi çekiyor. 

Daha önceki araştırmalarda lösemi ve meme kanseri gibi hastalıklarda kanserli hücreyi dönüştürmenin mümkün olduğu görülmüş ancak hangi gen veya proteinlerin bunu sağladığı saptanamamıştı.

Sürecin tam olarak nasıl işlediğinin anlaşılamaması, bilim insanlarının tedaviyi geliştirmesi önünde engel teşkil ediyordu. 

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden araştırmacılar, kalın bağırsak kanserindeki hastalıklı hücreleri, normale çevirebilen yeni bir teknoloji geliştirdi. 

Normal hücre gelişiminin gen ağını içeren bir dijital model kullanan ekip, bağırsak duvarındaki hücrelerin değişmesini sağlayan bazı molekülleri tespit etti.

Modelde bu düzenleyicileri baskılayarak hücrelerin normale yakın bir duruma geri dönmelerini sağladılar. Bu sayede herhangi bir hücre zarar görmeden kanser ortadan kaldırıldı. 

Bulguları farelerde de test eden ekip, başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktarıyor. 

Araştırmacılar dijital model sayesinde, fare beyinlerinin hipokampus bölgesindeki hücre dönüşümünü sağlayan 4 ana düzenleyiciyi de saptadı. Bu bulgu, beyin kanserinin yayılmasını inceleyip tersine çevirme çalışmalarına katkı sağlama potansiyeli taşıyor. 

Ayrıca yeni teknoloji, diğer kanserlerdeki hücrelerin değişim sürecini daha iyi anlayıp tedavi etme yolunda sistematik bir yol haritası çizme imkanı sunuyor. 

Hakemli dergi Advanced Science'ta yayımlanan çalışmaya liderlik eden Kwang-Hyun Cho "Kanserli hücrelerin tekrar normal hücrelere dönüştürülebilmesi şaşırtıcı bir olgu" diyerek ekliyor:

Bu araştırma, kanserli hücrelerin normal hücrelere geri döndürerek yenilikçi bir tedavi konseptini ortaya koyuyor. Ayrıca normal hücrelerin değişme sürecinin sistematik analizi yoluyla, kanserin tersine çevrilmesi için hedeflerin belirlenmesine yönelik temel teknolojiyi de geliştiriyor.

Independent Türkçe, New Atlas, IFLScience, Advanced Science