Squid Game hayranları ikinci sezonun finalindeki büyük çekim hatasını konuşuyor

Fotoğraf: Netflix
Fotoğraf: Netflix
TT

Squid Game hayranları ikinci sezonun finalindeki büyük çekim hatasını konuşuyor

Fotoğraf: Netflix
Fotoğraf: Netflix

Keskin gözlü hayranlar, Squid Game'in son sezonunda büyük bir çekim hatası fark etti.

Geçen sene Hediyeleşme Günü'nde (Noel'in ardından 26 Aralık'ta kutlanan gün -çn.) yayına giren hit Netflix dizisi, üç yıllık bir aranın ardından ekranlara geri dönmüştü.

Squid Game, ilk sezonunun 2021'de ekranlara geldikten kısa bir süre sonra dijital platformun en çok izlenen yapımlarından biri haline gelmiş ve ikinci sezon aralıkta yayına girmesinin ardından 91 ülkede 1 numaraya yerleşmişti.

Dizi, oyuncuların 45,6 milyar won (yaklaşık 1 milyar 112 milyon TL) kazanma umuduyla hayatlarını riske attığı gizli bir yarışmayı anlatıyor. Oyun boyunca daha fazla oyuncu elendikçe (öldürüldükçe) para ödülü de artıyor.

İkinci sezon izleyicilerin beğenisini kazanmış olsa da son bölümde pembe muhafızların, Gi-hun (Lee Jung-jae) ve müttefikleriyle karşı karşıya geldiği çok önemli bir sahnede, bazı hayranların fark ettiği bir hata dikkatleri dağıttı.

Sözkonusu sahnede, kamera açı değiştirerek Gi-hun ve müttefiklerinin muhafızlara ateş açtığını gösteriyor. Arka planda, ekranın sağ üst köşesindeyse bir kameraman açıkça görülebiliyor.

Eğer kendiniz görmek isterseniz, bu an 7. bölümde 22:39'da yaşanıyor.
 

DCVFGBHYTJ
Lee Jung-jae, Squid Game'de (Netflix)

Sahneyi X'te paylaşan @scubaryan_ "Bir kameramanın bölümün ortasında arka planda görünmesinin ardından Squid Game ekibinden birisi kovulacak" yazdı.

Video, o günden bu yana 13 milyondan fazla kez izlendi ve hayranlar dizinin şaşırtıcı hatasıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Bazı hayranlar hataya esprili bir şekilde yaklaştı ve bir kişi şöyle yorum yaptı:

Görünüşe göre @netflix'ten biri hata yapmış. Sanırım baştaki adam aksiyonun kendi bakış açısıyla çekilmesini istedi.

Diğerleri bu bariz hatayı savunurken birisi bunun kasıtlı yapılmış olabileceğini ima etti.

Bu kişi "Açıkçası, Squid Game'in arka planında bir kameraman olması biraz mantıklı. Oyunun görüntülerini çekiyormuş gibi" dedi.

Özellikle de Game of Thrones'daki o meşhur Starbucks bardağına kıyasla.

Game of Thrones'un 8. ve son sezonunun 4. bölümünde, hayranlar Winterfell partisi sahnesinde aykırı duran bir Starbucks bardağı fark etmişti. HBO daha sonra bunun bir hata olduğunu doğrulamıştı.

Squid Game'in yeni sezonu hayranlardan ve eleştirmenlerden hem olumlu hem olumsuz yorumlar almıştı.

The Independent'taki 4 yıldızlı eleştiride Annabel Nugent, dizinin "kapsamını genişlettiğini ve izleyicilere bir gardiyanın perspektifiyle oyunun perde arkasına daha uzun süreli bir bakış sağladığını" yazmıştı.

Squid Game'in yaratıcısı Hwang Dong Hyuk, yakın zamanda dizinin Altın Küre adaylığına dair şaşkınlığını dile getirmişti. Koreaboo'ya konuşan Hwang "daha yayına girmeden aday gösterilmesi karşısında hayrete düştüğünü ve şaşırdığını" söylemişti.

Seçilen 6 eserden biri olmak bile ödül kazanmak gibi geliyor.

Squid Game'in ikinci sezonunun tamamı Netflix'te izlenebilir.
Independent Türkçe



Hıristiyan kuruluş, NYT'ye vereceği Gazze reklamını çekti: Soykırımı kabul etmiyorlar

İsrail saldırıları sonucunda hayalet şehre dönen Gazze'de ölü sayısı 46 bine yaklaştı (AP)
İsrail saldırıları sonucunda hayalet şehre dönen Gazze'de ölü sayısı 46 bine yaklaştı (AP)
TT

Hıristiyan kuruluş, NYT'ye vereceği Gazze reklamını çekti: Soykırımı kabul etmiyorlar

İsrail saldırıları sonucunda hayalet şehre dönen Gazze'de ölü sayısı 46 bine yaklaştı (AP)
İsrail saldırıları sonucunda hayalet şehre dönen Gazze'de ölü sayısı 46 bine yaklaştı (AP)

Hıristiyan mezhebi Kuveykırlara ait bir kuruluş, Amerikan gazetesi New York Times'a (NYT) vermeyi planladıkları Gazze savaşıyla ilgili reklamı, "soykırım" ifadesinin engellenmesi nedeniyle geri çekti. 

Amerikan Dostları Hizmet Komitesi'nden (American Friends Service Committee -AFSC) pazartesi günü yapılan açıklamada, NYT'de yayımlanması planlanan reklamın gazeteyle anlaşmazlık yüzünden iptal edildiği belirtildi. 

Savaş karşıtı Kuveykır kuruluşunun genel sekreteri Joyce Ajlouny, dünkü açıklamasında kararla ilgili şunları söyledi: 

New York Times'ın, İsrail'in Gazze'deki soykırımına son verilmesi çağrısında bulunan ücretli dijital reklamları yayımlamayı reddetmesi, gerçeklerden kaçmaya yönelik çirkin bir girişimdir.

Grup, NYT'nin kendilerine "soykırım" yerine "savaş" kelimesini kullanmalarını önerdiğini fakat bunu kabul etmediklerini bildiriyor. 

NYT'nin örgüte gönderdiği yazıda, "Çeşitli uluslararası kuruluşların ve insan hakları örgütlerinin bu konuda farklı görüşlere sahip olduğu" ifade ediliyor. AFSC ise açıklamasında, Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi grupların raporlarında, İsrail'in Gazze'de soykırım işlediğine yönelik bulgulara yer verildiği hatırlatılıyor. 

NYT'den bir temsilci, Guardian'a yaptığı açıklamada "tüm reklamların aynı yönerge ve standartlar kapsamında incelendiğini" iddia ediyor.  

Amerikan gazetesinin reklam yönergesinde, "tüm bakış açılarına açık olunduğu" savunuluyor. Başvuruların teyit kontrolünden geçirildiği, gazetenin aldatıcı ya da yanlış gördüğü bir reklamı reddetme hakkını saklı tuttuğu ifade ediliyor. 

Diğer yandan NYT, daha önce soykırım ifadesinin yer aldığı reklamları yayımlamıştı. 2016'da Ermeni Eğitim Vakfı gazetede bir reklam paylaşmıştı. Metinde, "Ermeni soykırımının inkarına karşı çıktığı" gerekçesiyle Kim Kardashian'a teşekkür edilmişti. 

2008'de başkan adayları Barack Obama, Hillary Clinton ve John McCain de Darfur'daki soykırıma dikkat çeken NYT'deki mektubu imzalamıştı. 

AFSC, uzun yıllardır Gazze'deki insani yardım çabalarını destekliyor, Washington'ın İsrail'e silah ve finansman desteğini kesmesi için lobicilik faaliyeti yürütüyor. 

Grubun paylaştığı bilgilere göre Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki AFSC personeli, yerinden edilmiş Filistinlilere 1,5 milyon öğün yemek ve temizlik malzemesi sağladı.

17. yüzyılda Birleşik Krallık'ta kurulan ve zamanla ABD'de güç kazanan Kuveykır hareketi, Protestan mezhebi içinden çıkmıştı. Dini Dostlar Topluluğu olarak da bilinen hareket, köleliğe ve savaşa karşı pasifist tutumuyla tanınıyor.

Independent Türkçe, Guardian, AFSC