Pamela Anderson sahnelere dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Pamela Anderson sahnelere dönüyor

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Pamela Anderson, Tennessee Williams'ın Camino Real adlı oyunuyla Williamstown Tiyatro Festivali'nde sahnelere dönmeye hazırlanıyor.

Baywatch'un 57 yaşındaki yıldızı, Broadway'de ilk kez üç yıl önce Chicago müzikalinde sahneye çıkmış ve Roxie Hart rolünü oynamıştı.

Williamstown Tiyatro Festivali, 17 Temmuz - 3 Ağustos'ta Massachusetts'in Williamstown kentinde gerçekleşecek.

Anderson, Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nde (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) Lyle Menendez'i canlandıran Nicholas Alexander Chavez'le başrolleri paylaşıyor. Whitney Peak'in (Hocus Pocus 2) de rol aldığı oyunu Dustin Wills yönetecek ve toplam 15 kişilik oyuncu kadrosuna sahip olacak.

Festivalin resmi sinopsisinde, "Camino Real bir çıkmaz sokak, hayali bir Latin-Akdeniz-Amerika ülkesinde bir polis devleti ve kaçınılmaz bir durum" diye yazıyor.

Don Kişot, Casanova ve Camille gibi tarihten ve edebiyattan karakterler, yozlaşma ve yabancılaşmanın insan ruhunu neredeyse yok ettiği bu fantazmagorik meydanda yaşıyor.

Geçen yıl Anderson, Gia Coppola'nın Las Vegas'ta emekliliğin eşiğindeki Shelly (Anderson) adlı emektar bir dansçının hikayesini anlatan The Last Showgirl'deki rolüyle eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve ödülleri toplamıştı.

Anderson'ın kariyerindeki rönesans, hayatının en zorlu döneminin Pam & Tommy dizisinde dramatize edilmesinin ardından geldi. Dizi 1998'de boşandığı ve kendisine saldırdığı için 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski kocası, Motley Crue davulcusu Tommy Lee'yle ilişkisini anlatıyor.

Anderson ocak ayında, Love, Pamela: A Memoir of Prose, Poetry, and Truth (Sevgilerle, Pamela: Düzyazı, Şiir ve Hakikat Anıları) anı kitabıyla aynı dönemde çıkan kendi Netflix belgeseli Pamela Anderson: Bir Aşk Hikayesi (Pamela, A Love Story) üzerinde çalışırken, kendisinden izin alınmadan yapıldığını söylediği Hulu dizisini öğrendiğini anlattı.

Bu konuda hiçbir şey bilmiyordum. Hiçbir ilgim yoktu. Kimse beni aramadı, bu çok tuhaf ve inciticiydi.

The Last Showgirl'ü "en iyi ödeşme" olarak gördüğünü çünkü özel hayatıyla ilgili tasvirlerle değil, kendi çalışmalarıyla tanınmayı kutlayabildiğini söyledi.

Yani, bu sadece o şeylerden biri. Olan oldu ve şimdi buradayım ve bu yüzden bu en iyi ödeşme... Bu tatsız anlarla değil, işimle görülüyor ve tanınıyorum. Bunun üzerinde durmuyorum ama hayatımın çok kötü bir dönemini seçip eğlence yapmak ve insanların Emmy'ye aday gösterilmesi ve diğer şeyler tuhaftı. İşte bu yüzden geçen gün biriyle gülüşüyorduk ve Pete Hammond bana, 'Bütün bu insanlar temelde seni oynayarak ödül kazandı ama sen değil' diyordu... Sanırım bunu benden daha iyi yaptılar.

Anderson bu yıl Liam Neeson'la birlikte Çıplak Silah'ın (Naked Gun) yeniden çevriminde de rol alacak.

Independent Türkçe



150 yıldır görülmeyen freskleri bir elektrikçi gün yüzüne çıkardı

Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
TT

150 yıldır görülmeyen freskleri bir elektrikçi gün yüzüne çıkardı

Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)

İtalya'nın başkenti Roma'da elektrikçilik yapan Davide Renzoni geçen sene rutin kontrol için çağrıldığı bir müzenin en üst katına çıktığında tavanın üstünde daha eski bir çatı buldu. 

16. yüzyılın başlarında inşa edilen Villa Farnesina'daki unutulmuş freskler böylece keşfedildi.

Bu bina, Rafael'in Eros ve Psihe freskleriyle biliniyor. Ancak yeni bulunan fresklerin klasik barok döneminin son ustalarından Carlo Maratta tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

1713'te ölen İtalyan ressamın, 17. yüzyılın sonlarında Eros ve Psihe'nin restorasyonu sırasında öğrencileri Girolamo Troppa ve Francois Simonot'yla birlikte bu freskleri yaptığı bildiriliyor. 

Renzoni, neredeyse 200 yıl boyunca unutulan bu eserleri bulmasıyla ilgili "İlk hissim şaşıp kalmak oldu" diyor. 

Elektrikçinin çatıya çıkardığı Villa Farnesina'nın küratörü Virginia Lapenta da benzer bir şaşkınlık yaşamış. 

Lapenta'nın dikkatini, binaya adını veren Farnese ailesinin arması çekmiş.

gthyujı
Alanın darlığından dolayı freskler halkın ziyaretine açılamadı (AFP)

Banker Agostino Chigi için 1506-1510'da inşa edilen binanın, 1579'da Farnese ailesinin eline geçtiği biliniyor. 

Papalar ve prenslere hizmet veren banker, binaya Rafael gibi meşhur sanatçıların fresko yapmasını sağlamış.

1735'te Elisabetta Farnese binayı İki Sicilya Kraliyeti'nden Kral IV. Carlo'ya bırakmış. 

Villa Farnesina'nın 1861'de İspanyol soylu Salvador Bermúdez de Castro'ya 99 yıllığına kiralanmasından sonra yapılan değişikliklerle birlikte Maratta'nın freskleri de göz önünden kaybolmuş.

1927'de Benito Mussolini ve partisinin kontrolündeki devlet, binayı İspanyol dükün mirasçılarından alıp İtalya Kraliyet Akademisi'nin kullanımına sunmuş. 

Dünyanın en saygın akademik kurumlarından biri olan Accademia dei Lincei (Vaşaklar Akademisi) 1944'ten beri Villa Farnesina'ya sahip. 

Independent Türkçe, New York Times, Euronews