Paul Mescal, daha ünlü olursa "depresyona gireceğini" söyledi

27 yaşındaki Mescal, Normal People'daki Connell rolüyle şöhreti yakalamıştı

Paul Mescal (AFP)
Paul Mescal (AFP)
TT

Paul Mescal, daha ünlü olursa "depresyona gireceğini" söyledi

Paul Mescal (AFP)
Paul Mescal (AFP)

Paul Mescal, Ridley Scott'ın epik filminin vizyon tarihi yaklaşırken, Gladyatör 2'nin (Gladiator 2) kendisini küresel çapta ünlü yapması halinde "derin bir depresyona" gireceğini söyledi.

Romalı bir general olan Maximus Decimus Meridius'un imparator Marcus Aurelius'u öldürdükten sonra köleliğe düşmesini anlatan 2000 yapımı ilk film, küresel çapta bir hit olmuş ve başrol oyuncusu Russell Crowe'un ününü artırmıştı.

59 yaşındaki Crowe, 12 dalda aday gösterilen yapımla Oscar kazanmış ve film sonunda 5 ödülle evine dönmüştü.

Scott bu yıl kasımda vizyona girecek olan Gladyatör 2'yi yönetmek üzere geri dönüyor. Filmin başrolündeki Mescal, Connie Nielsen'ın oynadığı Lucilla'nın oğlu Lucius'ı canlandıracak.

Mescal filmde Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Derek Jacobi ve Joseph Quinn'le birlikte rol alacak.

14 Ocak'ta The Sunday Times'a konuşan Mescal, şöhret seviyesinin artmasının ne gibi bir "fark" yaratacağını bilmediğini söylerken, Scott'ın başyapıtına gösterilen tepkinin günlük hayatını değiştirmemesini umduğunu ekledi.

Olivier ödülü sahibi 27 yaşındaki oyuncu şunları dedi:

Belki de bu saflıktır? Sadece daha fazla insan sizi sokakta durduracak diye mi? Eğer öyleyse derin bir depresyona girerim, umarım bu doğru değildir. Bunun için gelecek yıl bir cevabım olacak ama [Gladyatör 2] hayatımı bu şekilde etkilerse, kötü bir noktada olacağım. Hayatıma devam etmek ve kimsenin görmek istemeyeceği duygusuz bir oyun oynamak zorunda kalırım.

Mescal, VIP bölümünde saklanarak yaşarsa "çok fena sıkılacağını" ve "dışarı çıkmak, bir barda biriyle tanışmak ya da bir partide sarhoş olmaktan" vazgeçmek istemediğini de sözlerine ekledi.

"Bu beni sıkıcı birine dönüştürür" diyen Normal People'ın yıldızı şöyle devam etti:

Kendinizi pamuklara sarmaya başlayıp korkudan dışarı çıkmamak tehlikeli olur.

Mescal ayrıca gazeteye, kendisini tanıyan insanlarla karşılaştığında işlerin genellikle yolunda gittiğini söyleyerek "eğer birisi pislik gibi davranmak isterse ve benimle çıktığını söylerse, bu bana kötü yansımaz, onlara yansır" dedi.

Maynooth doğumlu aktör röportajın başka bir yerinde toksik erkekliğin "dünyayı nasıl mahvettiğinden" bahsetti.

Mescal, "Erkek olmanın ne anlama geldiğini değiştirmek kolay bir şey değil, yapılması gereken pek çok acı verici konuşma var" dedi.

Aktör, Sally Rooney'nin aynı isimli romanından uyarlanan BBC'nin hit dizisi Normal People'da, Daisy Edgar Jones'un canlandırdığı Marianne'in karşısında üstlendiği karmaşık öğrenci Connell rolüyle ün kazanmıştı.

Geçen yıl, kızıyla tatildeyken zihin sağlığıyla mücadele eden bir babayı anlatan Güneş Sonrası'yla (Aftersun) Oscar ve Bafta'ya aday gösterilmişti ve İhtiras Tramvayı'nın (A Streetcar Named Desire) sahne uyarlamasıyla Olivier Ödülü kazanmıştı.

Mescal, son filmi romantik fantezi draması All Of Us Strangers'da İrlandalı aktör arkadaşı Andrew Scott'la birlikte rol alıyor.

Ajanslardan da yararlanılmıştır. 

Independent Türkçe



150 yıldır görülmeyen freskleri bir elektrikçi gün yüzüne çıkardı

Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
TT

150 yıldır görülmeyen freskleri bir elektrikçi gün yüzüne çıkardı

Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)
Pompei Salonu'nun üstünden uzun süredir görülmeyen freskler çıktı (AFP)

İtalya'nın başkenti Roma'da elektrikçilik yapan Davide Renzoni geçen sene rutin kontrol için çağrıldığı bir müzenin en üst katına çıktığında tavanın üstünde daha eski bir çatı buldu. 

16. yüzyılın başlarında inşa edilen Villa Farnesina'daki unutulmuş freskler böylece keşfedildi.

Bu bina, Rafael'in Eros ve Psihe freskleriyle biliniyor. Ancak yeni bulunan fresklerin klasik barok döneminin son ustalarından Carlo Maratta tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

1713'te ölen İtalyan ressamın, 17. yüzyılın sonlarında Eros ve Psihe'nin restorasyonu sırasında öğrencileri Girolamo Troppa ve Francois Simonot'yla birlikte bu freskleri yaptığı bildiriliyor. 

Renzoni, neredeyse 200 yıl boyunca unutulan bu eserleri bulmasıyla ilgili "İlk hissim şaşıp kalmak oldu" diyor. 

Elektrikçinin çatıya çıkardığı Villa Farnesina'nın küratörü Virginia Lapenta da benzer bir şaşkınlık yaşamış. 

Lapenta'nın dikkatini, binaya adını veren Farnese ailesinin arması çekmiş.

gthyujı
Alanın darlığından dolayı freskler halkın ziyaretine açılamadı (AFP)

Banker Agostino Chigi için 1506-1510'da inşa edilen binanın, 1579'da Farnese ailesinin eline geçtiği biliniyor. 

Papalar ve prenslere hizmet veren banker, binaya Rafael gibi meşhur sanatçıların fresko yapmasını sağlamış.

1735'te Elisabetta Farnese binayı İki Sicilya Kraliyeti'nden Kral IV. Carlo'ya bırakmış. 

Villa Farnesina'nın 1861'de İspanyol soylu Salvador Bermúdez de Castro'ya 99 yıllığına kiralanmasından sonra yapılan değişikliklerle birlikte Maratta'nın freskleri de göz önünden kaybolmuş.

1927'de Benito Mussolini ve partisinin kontrolündeki devlet, binayı İspanyol dükün mirasçılarından alıp İtalya Kraliyet Akademisi'nin kullanımına sunmuş. 

Dünyanın en saygın akademik kurumlarından biri olan Accademia dei Lincei (Vaşaklar Akademisi) 1944'ten beri Villa Farnesina'ya sahip. 

Independent Türkçe, New York Times, Euronews